خبرگزاری شبستان: مسجد خداداد تهران، پیش از آنکه محلی برای عبادت باشد، مجموعهای از فعالیتهای عبادی، فرهنگی، ورزشی، هنری، اجتماعی، درمانی و علمی است. این مسجد به همت حاج محرمعلی عبدلی فرد، تولیت و حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین مطهری یزدی (مطهریفرد)، امام جماعت آن، دارای یک مجتمع گسترده فرهنگی توحید، درمانگاه، دارالایتام، باشگاه ورزشی، کتابخانه، خانه سرگرمی و خلاقیت و صندوق قرضالحسنه است.
مجتمع فرهنگی توحید شامل کتابخانه، باشگاه ورزشی و خانه سرگرمی و خلاقیت است. باشگاه ورزشی آن شامل رشتههای رزمی، ژیمناستیک، بسکتبال و فوتسال، و خانه خلاقیت آن، شامل مهدکودک و مهد قرآن است.
کتابخانه مجتمع توحید مسجد خداداد را خانم زهره مطهریفرد مدیریت میکند و سه کتابدار به نامهای افسون اسعدی، فاطمه غفاریان و سعیده شهرامیمنش دارد. عضویت در این کتابخانه بدون محدودیت سنی و جنسی است و اعضا باید هر سه ماه یک بار عضویت خود را تمدید کنند.
افسون اسعدی، کتابدار باسابقه مسجد خداداد که دارای مدرک کارشناسی است درباره فعالیتهای این کتابخانه گفت: بیش از 30 هزار نسخه کتاب در موضوعات دینی، روانشناسی، علوم اجتماعی، تاریخ، جغرافیا، ادبیات، اقتصاد و کمک درسی در این کتابخانه موجود است. این کتابخانه دارای دو سالن مطالعه آقایان و خواهران، سالن کودکان، مخزن کتابخانه، سایت جستجوی کتاب و اینترنت با 7 رایانه است.
اسعدی با بیان اینکه کتابخانه مسجد خداداد در مناسبتهای مختلف مذهبی و ملی، نقش اطلاعرسانی برنامهها و برگزاری مسابقه کتابخوانی را دارد، خاطرنشان کرد: این کتابخانه از 9 صبح تا 18 به روی دوستداران کتاب، اندیشه و فرهنگ باز است.
فاطمه غفاریان، یکی از کتابداران کتابخانه مجتمع فرهنگی توحید گفت: بخش مرجع این کتابخانه شامل کتابهای دست اول و مهم در حوزههای مذهبی، دایرهالمعارف، کلیات دیوان اشعار و غیره است و استفاده آن فقط در داخل کتابخانه ممکن است و بیرون بردن جایز نیست.
وی اضافه کرد: منابع بیشتر کتابخانههای کشور، نو و بهروز نیستند و عمده بهروزرسانیها توسط مسئولان، مدیران و کتابداران صورت میگیرد همانطور که کتابها و تجهیزات کتابخانه مسجد خداداد از طریق کمکهای مردمی نو و بهروزرسانی میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین مطهری یزدی (مطهری فرد) در جمعبندی این بخش از گزارش گفت: کتابخانه «توحید» از زمان راهاندازی این مسجد تاکنون محل مطالعه دانش آموزان، دانشجویان و سایر اقشار و گروههای گوناگون مردم بوده است و این موضوع، زمینه جذب آنان به مساجد را فراهم کرده است، همچنین سال 1385، حجتالاسلام و المسلمین ارباب سلیمانی؛ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیم تقدیرنامهای از فعالیتهای مسجد خداد و من تقدیر کردند.
رضا قائمینسب، 62 ساله و مسئول دفتر امام جماعت مسجد خداداد، علاقه به حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین مطهری یزدی (مطهریفرد) را دلیل اصلی حضور خود در این مسجد عنوان کرد و گفت: ایشان عالمی باتقوا، حامی بیسرپرستان، ایتام و فقرا، انسانی دلسوز، مدیری خستگیناپذیر و روحانیای پرتلاش هستند. وی افزود: اگر محبوبیت حجتالاسلام والمسلمین مطهری یزدی و فعالیتهای گسترده ایشان نبود، مسجد خداداد، شهرت فعلی را نمییافت.
سازمانهای مسجدی از اسم «مسجد» برای خود استفاده میکنند
قائمینسب انگیزه اصلی خود برای خدمت به مسجد خداداد را علاوه بر علاقه به امام جماعت آن، علاقه به دین، علما و متدینین عنوان کرد و خاطرنشان کرد: مرکز رسیدگی به امور مساجد، شهرداری و سایر مراکز فرهنگی و خدماتی صرفا از نام مساجد برای خود استفاده میکنند و کمک چندانی نمیکنند.
احمد موسوی از نمازگزاران مسجد خداداد، وجود امام جماعت باسواد، اخلاقمدار، دلسوز و مهربان (حجتالاسلام والمسلمین مطهری یزدی) را مهمترین عوامل موفقیت و جذب جوانان به این مسجد دانست و گفت: اگر تمام ائمه جماعات کشور مثل آقای مطهری، دلسوز، بااخلاص و متدین باشند، جوانان، نوجوانان و کودکان، مشتاقانه به سوی مساجد خواهند آمد.
رضا قائمینسب، عضو هیئت امنای مسجد خداداد گفت: اگر زمانی مسئول بودم حتما برای جذب کودکان، نوجوانان و جوانان به مساجد و آموزههای دین تلاش میکردم همانطور که اکنون با تلاش فراوان، افراد بسیاری را جذب مسجد خداداد کردند.
وی از مسئولان و مدیران کشور خواست توجه بیشتری به مساجد داشته باشند و گفت: رفع نیازهای این خانههای خدا موجب حضور گستردهتر مردم در آنها میشود. امروز یک جوان با مشاهده نوآوری، جذابیت و بهروزبودن مساجد جذب آنان میشود بنابراین اگر مساجد صرفا برنامههای تکراری و غیرجذاب برگزار کنند این گروه مهم سنی را از دست خواهند داد.
خادم مسجد خداداد، چندی پیش با پایان دوره کاریاش، بازنشسته شد و اکنون جوانی به نام سیدمهدی وظیفه نظافت، مرتبکردن و باز و بسته کردن در این خانه خدا را بر عهده دارد. البته در این میان، آقای حمیدرضا آفاقی (که همسرش، خانم اسعدی در کتابخانه، کتابدار است)، نقش آچار فرانسه را برای مسجد خداداد و حاج آقا مطهری یزدی دارد. آفاقی همه جا در کنار حاج آقا است و از صبح تا شام به او و مسجد خداداد، خدمت می کند.
حجتالاسلام والمسلمین مطهری یزدی در جمعبندی فعالیتها و خدمات مسجد خداداد گفت: مسجد خداداد، سال 1360 با کمک خیرین و مردم محله مخبر (عارف) تهران راهاندازی شد و دارای امکانات گوناگون مانند حوزه علمیه باقرالعلوم (ع) کتابخانه، درمانگاه خیریه حضرت ولی عصر (عج)، مهدکودک، صندوق قرضالحسنه مطهر و مرکز خیریه باب الحوائج (ع) است.
وی با بیان اینکه اکنون 30 طلبه و 10 استاد در حوزه علمیه باقرالعلوم (ع) فعالیت علمی دارند، افزود: صندوق قرضالحسنه مطهر، سال 1366 با حضور حججاسلام والمسلمین علی اکبر ناطق نوری و خاموشی راهاندازی شد.
داارالایتام و مرکز خیریه بابالحوائج (ع) با هدف دستگیری از نیازمندان، ایتام و خانوادههای بیسرپرست یا بدسرپرست در مسجد خداداد، فعال هستند. این دارالایتام و مرکز خیریه همه روزه، صبحها از ساعت 10 تا اذان ظهر و بعدازظهرها از ساعت 17 تا اذان مغرب، آماده خدماتدهی به مردم به ویژه ایتام و نیازمندان هستند و همهساله ضمن ارایه انواع کمکها، در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز، کمکهای ویژه نقدی و غیر نقدی (خوراک و پوشاک)را در اختیار مستحقان قرار میدهد.
کانون فرهنگی هنری مسجد خداداد به مسئولیت حجتالاسلام والمسلمین مطهری یزدی، همهروزه میزبان کودکان، نوجوانان و جوانان و خانوادههای آنان است.
سخن آخر اینکه نمازگزاران و اعضای هیئت امنای مسجد خداداد، وجود حجتالاسلام والمسلمین مطهری یزدی و کتابخانه را مهمترین دلایل شهرت مسجد خداداد در منطقه 14 تهران دانستند و گفتند، سازمانها و نهادهای فرهنگی و مسجدی باید توجه بیشتری به این خانههای خدا داشته باشند.
نظر شما