به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به اینکه به احتمال قوی امروز روز آخر ماه رمضان است، اظهار داشت: به احتمال قوی فردا روز عید است، منجمان هم خبر دادند که قابل رویت است حتی با چشم غیرمسلح. اما اینها دلیل نیست، دلیل آن است که امشب ثابت شود ماه رویت شده است.
وی افزود: امیدواریم هیچ مشکلی پیش نیاید و فردا به صورت شفاف برای همه عید باشد.
این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه تکلیف شرعی برای حکم قطعی روز عید موکول به امشب است، گفت: چنانچه ثابت شد که فردا عید است بهتر است پیش از شرکت در نماز عید زکات فطریه پرداخته شود و بعدا در نماز عید که نمازی است بسیار پربرکت و پرفایده شرکت می کنید.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم، تصریح کرد: اگر در نظر دارید به اشخاصی بدهید که حاضر نیستند، فطریه را کنار بگذارید و مخلوط به اموالتان نکنید تا بعد از دسترسی به شخص مورد نظر در اختیار او قرار دهید.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به میزان فطریه ادامه داد: میزان فطریه به حساب گندم نفری دو هزار تومان و به حساب برنج متوسط معمولی نفری شش هزار تومان است، کسانی که بتوانند به حساب برنج بدهند البته بهتر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر شجاعت پیامبران خاطرنشان کرد: ابراهیم خلیل تک و تنها وارد بتخانه شد و تمام بت ها را شکست و بت بزرگ را برای برنامه ای که می خواست استدلال کند سالم گذاشت، کسی که خدا دارد تنها نیست، کسانی تنها هستند که خدا ندارند.
این مرجع تقلید بر مقاومت جوانان در دینداری تاکید کرد و اظهار داشت: برخی جوانان نامه می نویسند که پدر و مادر و خواهران و برادرانم در خانه نماز نمی خوانند چکار کنم؟ جواب این است که باید مقاومت کنید این مقاومت آنها را در هم می شکند.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم، افزود: اگر گرفتار شهری شدید که تمام مغازه های آن مشروب فروشی است، آدم مسلمان لب به مشروب نمی زند، از تنهایی ترس به خود راه ندهید.
آیت الله مکارم شیرازی همچنین با تاکید بر اینکه انسان وقتی می تواند قرآن را بفهمد که با کتاب های دیگر مثل تورات مقایسه کند، ابراز داشت: داستان آدم را در قرآن بخوانید می گوید علم و دانش سبب فضیلت آدم بود اما در تورات می خوانیم گناه آدم، خوردن از درخت علم و دانش بود.
این مرجع تقلید اظهار داشت: در دین مبین اسلام تاکید شده است که اگر دست به دامان ائمه و قرآن بزنید گمراه نمی شوید، ما تابع سنت معصومین هستیم.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم تاکید کرد: ممکن است افرادی باشند که سوء نیت هم نداشته باشند اما شما را به اذکار غیرمعصومین دعوت کنند بدانید که اعتباری ندارد.
پایان پیام/
نظر شما