آلمان مدعی پرهیز ایران از افزایش تنشها در خلیج فارس شد/ جنگنده‌های اف-۳۵ اسرائیل برای جنگ با ایران کارآیی ندارند

خبرگزاری شبستان: آلمان مدعی پرهیز ایران از افزایش تنشها در خلیج فارس شد، پاپ فرانسیس حملات تروریستی در تهران را محکوم کرد، جنگنده‌های اف-۳۵ اسرائیل برای جنگ با ایران کارآیی ندارند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: آلمان مدعی پرهیز ایران از افزایش تنشها در خلیج فارس شد، پاپ فرانسیس حملات تروریستی در تهران را محکوم کرد، جنگنده‌های اف-35 اسرائیل برای جنگ با ایران کارآیی ندارند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

تحریم‌های یکجانبه آمریکا اثری بر رفتار ایران نخواهد داشت/ برای تغییر رفتار ایران، عربستان را هم تحریم کنید

«راند پال»، سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی در یادداشتی تأکید کرده تحریم‌های یکجانبه آمریکا تأثیری بر برنامه موشکی ایران نخواهد داشت.

«پال» در این یادداشت در پایگاه «نشنال‌اینترست»  با اشاره به طرح قانونگذاران مجلس سنا برای وضع تحریم علیه ایران به بهانه برنامه موشکی و «تروریسم» درباره آثار منفی تصویب آن بر اجرای توافق هسته‌ای هشدار داد.

وی می‌نویسد: «مسائل مطرح‌شده در این طرح مشمول توافق هسته‌ای نیستند. بنابراین، اقدامات یکجانبه هارج از توافق فعلی، حتی برای هدف‌های مشروع هم بایستی به دقت مورد ارزیابی قرار گیرند. این اقدام، چه تبعاتی برای چشم‌انداز ضمانت پایبندی به این توافق هسته‌ای در پی دارد؟»

این سناتور آمریکایی اضافه کرده است: «در مجادلاتی که تا کنون مطرح شده گفته شده که ما برای اینکه ایران چه فکری می‌کند و یا اینکه آیا آنها این اقدام را تخطی از توافق هسته‌ای می‌دانند یا خیر، اهمیتی قائل نیستیم. اگر برای ما مهم نیست که آنها چه فکر می‌کنند چرا داریم تلاش می‌کنیم بر رفتار آنها اثر بگذاریم؟ تحریم‌ها، غیر از امید به اینکه انها روش تفکرشان را تغییر بدهند چه چیزی هستند؟»

راند پال خاطر نشان کرده که با بررسی بیشتر متن طرح تحریمی تهیه شده علیه ایران متوجه شده که هر یک از حوزه‌های در نظر گرفته شده در این طرح برای عربستان هم قابل اعمال هستند.

 وی می‌نویسد: «همزمان با بررسی بخش موشک‌های بالستیک به خاطر می‌آوریم که عربستان سعودی هم موشک‌های بالستیک دارد. موشک‌های دانگ‌فنگ -3 و دانگ‌فنگ 21؛ آنها به کدام سمت نشانه رفته‌اند؟ تل‌آویو و تهران.»

راند پال در ادامه خاطرنشان کرده که ماهیت یکجانبه بودن تحریم‌ها باعث می‌شود آنها بدون کارآیی بوده و اثرگذاری نداشته باشند.

«ماهیت یکجانبه بودن تحریم‌ها باعث می‌شود آنها نتوانند موفق باشند. ایران همین حالا اعلام کرده که برنامه موشک بالستیک خود را متوقف نخواهد کرد. در حالی که ما فکر می‌کنیم کل جهان مسائل را از دریچه چشم ما می‌بینند، من فکر می‌کنم که ایران آنچه که همسایگانش به آن می‌اندیشند و کارهایی که آنها را انجام می‌دهند را از آنچه که تحریم‌های ما می‌گویند، مهم‌تر می‌پندارد.»

وی می‌افزاید: «در صورتی که کل دنیا این تحریم‌ها را اعمال می‌کرد ممکن بود آنها موثر می‌بودند... اما من فکر نمی‌کنم این تحریم‌های یکجانبه هیچ اثری داشته باشند.»

پال تصریح کرده است: «اگر ما می‌خواهیم از شر برنامه موشک بالستیک آنها خلاص شویم بایستی نگاهی به این داشته باشیم که آنها چه کسانی را در منطقه تهدید می‌بینند. من فکر نمی‌کنم آنها ما را تهدید ببینند. ما هزاران موشک بالستیک دارین، بله، اما من فکر می‌کنم آنها در وهله اول نگران عربستان سعودی و سایر شیخ‌نشین‌های خلیج (فارس) هستند که صدها موشک دارند. آنها همچنین برنامه تسلیحات هسته‌ای اسرائیل را تهدید می‌انگارند.»

در ادامه این یادداشت آمده است: «بنابراین اگر شما می‌خواهید بر رفتار ایران تأثیر بگذارید بایستی تحریم عربستان سعودی به قیاس مشابه را در هم در نظر بگیرید.»

پاپ فرانسیس حملات تروریستی در تهران را محکوم کرد

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان با انتشار بیانیه‌ای حملات تروریستی روز چهارشنبه در تهران را محکوم کرد و با خانواده های قربانیان و تمام کسانی که تحت تاثیر این حملات وحشیانه قرار گرفتند ابراز همدردی کرد.

رهبر کاتولیکهای جهان طی یک پیام تلگرافی تسلیت عمیق خود را به قربانیان و خانواده هایی که عزیزانشان را در حمله تروریستی روز چهارشنبه از دست دادند ارسال کرد.

پاپ در پیام خود از این حملات وحشیانه و خشونت آمیز ابراز تاسف کرد. وی در پیامش به مردم ایران اطمینان داد که برای صلح دعا میکند.

مهر:

آلمان مدعی پرهیز ایران از افزایش تنشها در خلیج فارس شد

یک سخنگوی دولت آلمان روز جمعه با تأکید بر مخالفت برلین با کمک مالی دولتها به گروههای شبه نظامی، از مقامات تهران خواست تا از هرگونه اقدامی که به تشدید تنشها در منطقه خلیج فارس بیانجامد، پرهیز نمایند.

این در حالی است که دوشنبه هفته گذشته شماری از کشورهای جهان عرب شامل عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و بحرین روابط خود را با دولت قطر قطع کردند. 

«مارتین شافر» سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان گفت که کشورهای حاشیه خلیج فارس مدعی نقش آفرینی پشت پرده ایران در بحران کنونی میان قطر و کشورهای عربی هستند، اما تهران نباید به اقدامی دست زند که تنشها را افزایش دهد.

شافر در یک کنفرانس خبری دولت آلمان گفت: «آنچه که اهمیت دارد آن است که در آن سوی خلیج فارس [اشاره به ایران] هیچ اقدامی هر اندازه اندک برای برافروختن آتش این بحران صورت نگیرد».

شافر همچنین گفت که دولت آلمان هر آنچه در توان دارد به منظور پیشبرد روند ازسر گیری مذاکرات برای حل این بحران بکار خواهد بست، اما به رغم دیدارهای اخیر «زیگمار گابریل» وزیر خارجه این کشور با همتایان قطری و سعودی خود، آلمان قصد ندارد که در این بحران نقش میانجی اصلی را ایفاء نماید.

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در ادامه گفت: «ما باید هم در گفتار و هم در عمل بر سر این موضوع توافق داشته باشیم که حمایت و تأمین بودجه برای تروریسم نباید به ابزاری در سیاست خارجی کشورها تبدیل شود».

«جلال طالبانی» حوادث تروریستی تهران را محکوم کرد

جلال طالبانی رئیس جمهوری سابق عراق حوادث تروریستی اخیر تهران را محکوم کرد.

وی به دولت و ملت و خانواده های قربانیان حملات تروریستی تهران تسلیت گفت و برای مجروحان این حوادث، شفای عاجل را خواستار شد.

طالبانی خاطرنشان کرد: اقدامات تروریستی برخلاف ادیان آسمانی و تمامی ارزش های انسانی است. اینگونه حوادث، بر ضرورت همکاری میان تمامی گروه ها و کشورهای منطقه برای خشکاندن ریشه های تروریسم و اتخاذ تدابیر لازم در راستای از بین بردن منابع مالی تروریسم، این آفت کثیف جهانی تاکید دارد.

وی در پایان، حفظ جمهوری اسلامی ایران و تمامی ملت های منطقه در برابر چنین فجایعی و نیز تلاش های جمعی برای برقراری امنیت و ثبات در منطقه را خواستار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

جنگنده‌های اف-35 اسرائیل برای جنگ با ایران کارآیی ندارند

پایگاه خبری صهیونیستی "اسرائیل نشنال نیوز" در مطلبی نوشت: اسرائیل تاکنون چندین جنگنده رادارگریز اف-35 را از آمریکا خریداری کرده است و به نظر می‌رسد خرید 50 جنگنده دیگر نیز در دستور کار آن باشد.

این پایگاه اینترنتی صهیونیستی در ادامه نوشت: اگر فرض کنیم برای جنگیدن با حماس، حزب‌الله، تشکیلات خودگردان فلسطین و یا تروریست‌هایی که به حملات "گرگ تنها" دست می‌زنند نیازی به استفاده از جنگنده‌های اف-35 نباشد، اسرائیل از این هواپیماها تنها در جنگ احتمالی با ایران استفاده خواهد کرد. حال مسئله این‌جا است که آیا این جنگنده ها می توانند برای حمله به ایران موثر واقع شوند؟

این وب‌سایت در ادامه به بررسی ویژگی‌های این جنگنده رادارگریز پرداخت و نوشت: علی‌رغم این‌که اف-35 یکی از بهترین جنگنده‌های حال حاضر جهان به شمار می‌رود، در عمل این هواپیما چند نقص عمده دارد. نخست اینکه، این جنگنده به سادگی از دور قابل شناسایی است. تنها اقدامی که ایران باید برای شناسایی این جنگنده انجام دهد این است که غیرنظامیانی که در مناطق مرزی زندگی می‌کنند را هوشیار نگه دارد. دلیل شناسایی ساده این جنگنده، سر و صدای بیش از حد آن است.

در ادامه این مطلب آمده است: نقطه ضعف بعدی این جنگنده، این است که صدای آن با صدای تمام هواپیماها تفاوت دارد؛ به گونه ای که اگر یک نفر چند مرتبه صدای این جنگنده را بشنود، به راحتی می‌تواند آن را از سایر هواپیماها تشخیص دهد. همچنین، تمام ساکنین نقب -صحرایی در جنوب اراضی اشغالی - به اسرائیل وفادار نیستند و بسیاری از آن‌ها می‌توانند به سادگی جنگنده‌های اف-35 را شناسایی و پرواز آن‌ها را به ایران گزارش دهند.

این پایگاه صهیونیستی در ادامه نوشت: علاوه بر این، احتمال این‌که جنگنده‌های اسرائیل پیش از بازگشت به خانه وارد درگیری شوند بسیار بالا است. حال اگر گروهی از جنگنده‌های ایرانی برای درگیری با جنگنده‌های اسرائیلی اعزام شوند، خلبانان اف-35 شکست خواهند خورد. چراکه این احتمال وجود دارد که اف-35 بتواند با سرعت بیشتری نسبت به برخی جنگنده‌های ایرانی پرواز کند؛ اما این هواپیما نمی‌تواند از اف-14، اف-15 و یا اف-22 سرعت بیشتری داشته باشد.

این مسئله به این معنی است که برخی از جنگنده های اف - 35 حتی در صورت موفقیت آمیز بودن عملیات نیز به همراه خلبان‌های اسرائیلی شان در این ماموریت نابود خواهند شد.

 

کد خبر 634428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha