«وبا» در کمین است/ لزوم رعایت نکات بهداشتی

خبرگزاری شبستان: با گرم شدن هوا برخی بیماری ها از جمله وبا (التور) در جامعه افزایش پیدا می کند. برای همین رعایت نکات بهداشتی از جمله شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون و ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات مهم ترین راه برای کاهش ابتلا به این بیماری است.

خبرگزاری شبستان- گرگان:

با فرارسیدن فصل گرم سال، برخی از بیماری های قابل انتقال از مصرف آب و غذای آلوده در جامعه افزایش پیدا می کند. یکی از این بیماری های خطرناک وبا یا همان التور است که خوشبختانه چند سالی است در گلستان گزارش نشده، با این حال رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری یک اصل انکارناپذیر است. می توان با اقداماتی کوچک، بهار و تابستانی خاطره انگیز و بدور از بیماری را سپری کرد.

 

مهدی صداقت، معاون مرکز بهداشت استان گلستان در این خصوص گفته است: بیماری وبا در استان دارای دوره بازگشت پنج تا 6 ساله است و ممکن است امسال هم شاهد بروز این بیماری باشیم اما تاکنون گزارشی در این باره نداشته ایم.

 

وی با تأکید بر مسائل بهداشتی افزود: وبا، با بهداشت مواد غذایی ارتباط مستقیمی دارد. استفاده از مواد غذایی آلوده موجب بروز نشانه های این بیماری در افراد می شود که باید خیلی زود تحت درمان قرار بگیرند. در عین حال با افزایش سطح بهداشت فردی و عمومی، بهبود شرایط نگهداری موادغذایی و شستن دست ها پیش از غذاخوردن می توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد.

 

صداقت با بیان اینکه در چند سال اخیر موردی از ابتلا به وبا در استان گزارش نشده است، گفت: در برخی از استان ها از جمله خوزستان، قم و سیستان و بلوچستان همه ساله شاهد ابتلا افراد به این بیماری هستیم اما در گلستان چند سالی هست که این بیماری را نداشتیم.

 

نظارت بر کلرسنجی منابع آب

وی با بیان اینکه آب آلوده یکی از مهم ترین منابع ابتلا به بیماری وبا است، گفت: با تصویب کارگروه امنیت و سلامت غذایی؛ بهداشت بر روند کلرزنی و کلرسنجی از منابع آب استان نظارت خواهد کرد و در صورت بروز مشکل، حتما هشدارهای لازم را خواهد داد اما در حال حاضر جای نگرانی وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه نمی توان جلوی بیماری یا ورود میکروب را گرفت، افزود: سیستم خوبی در استان طراحی شده که در فاصله یک تا دو روز بیماری وبا تشخیص داده خواهد شد و اقدامات کنترلی بر روی بیمار نیز انجام می شود.

 

وبا را در فصل گرم جدی بگیریم

وبا، بيماری اسهالی مناطق گرمسیری است که از طریق باکتری به نام « ويبريوكلرا» ايجاد شده كه علايم آن ناشی از سمی است كه توسط ميكروب در روده انسان ترشح می شود.

 

این بیماری از طریق خوردن سبزیجات، میوه جات و هرنوع غذای آلوده و هم چنین آشامیدن آب آلوده ایجاد می شود. هم چنین وبا از طریق دست های آلوده، تماس با مواد دفعی و استفراغ بیماران و لوازم آلوده، آب آلوده به مدفوع، سبزیجات و میوه های ضدعفونی نشده قابل انتقال است. علاوه براین در این فصل باید از شنا در استخرهای غیر استاندارد که کلرزنی در آنها به میزان لازم انجام نمی شود نیز خودداری کرد.

 

علایم بیماری

اسهال شدید آبکی، استفراغ بدون احساس تهوع قبلی و عطش فراوان از علایم بیماری وبا است. این در حالی است که بیمار دل درد یا اصطلاحا دل پیچه ندارد. در برخی از موارد نیز به دلیل اینکه بدن، به شدت آب از دست می دهد شاهد تشنگی زیاد و خشکی دهان در بیماران هم خواهیم بود. در صورت مشاهده این علایم، بیمار باید به سرعت به مراکز درمانی انتقال داده شود. ضعف و بیحالی، غرغر و پری شکم بدون داشتن تب از دیگر علایم این بیماری است.

 

راه های انتقال

باکتری وبا، در آب زندگی می کند و در صورتی که شرایط مناسب باشد مانند گرم شدن هوا، فعال می شود. این بیماری از طریق راه های مدفوعی- دهانی و استفاده از آب و غذای آلوده امکانپذیر است.

 

استفاده از سبزیجات آلوده که با استفاده از پساب آبیاری می شود یا کود انسانی که در مزارع استفاده می شود، عامل مهم در ابتلا مصرف کنندگان به بیماری وبا است. آب آلوده، یخ آلوده، سبزیجات برگ دار که با آب آلوده شسته شده باشند، غذاهای آلوده که خارج از یخچال انباشته شوند، غذاهای تهیه شده از آبزیان، بخصوص وقتی که از آب آلوده صید شده و خام یا کم پخته باشد و انتقال از طریق دست یا وسایل آلوده به مدفوع بیمار است.

 

راه های پیشگیری

مهم ترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت مسائل بهداشتی است. البته رعایت نکات بهداشت فردی فقط منحصر به بیماری وبا نیست بلکه برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها از جمله بیماری های گوارشی فرد ملزم به رعایت مسائل بهداشتی است.

 

*  برای جلوگیری از انتشار بیماری بهترین اقدام، انسداد راه های انتشار و استفاده از روش هایی است که عامل بیماری را منهدم کند، استفاده از غذای پخته و کاملا داغ شده در کنار شست وشوی مناسب ظروف و لوازم مورد استفاده برای کنترل بیماری ضروری است.

 

* استفاده از توالت های بهداشتی و ضدعفونی توالت با استفاده از شیرآهک ۲۰ درصد و ضدعفونی محل های آلوده شده ضروری است.

 

* جوشاندن آبی که تصفیه نشده به مدت یک دقیقه یا اضافه کردن ترکیبات کلر به آب توصیه می شود. هنگام مسافرت حتی الامکان از بطری های آب پلمب شده و استاندارد استفاده کنید.

 

* در موقع خريد و حمل مواد غذایی، اقلامی مثل نان را كه قابل شستشو و پختن مجدد نيستند را در كنار ميوه و سبزيجات نشسته و گوشت خام قرار ندهيد.

 

کد خبر 634168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha