استفاده از بالگرد برای اطفای حریق

خبرگزاری شبستان: مدیر کل دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست ا اشاره به افزایش دمای هوا و بروز آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کشور گفت: امسال نیز برای اطفا حریق در جنگل ها از بالگرد استفاده می کنیم.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان،، علی تیموری، مدیر کل دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست با اشاره به افزایش دمای هوا و بروز آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کشور گفت: اقداماتی برای مقابله با آتش سوزی و اطفای حریق را از اواخر فروردین ماه آغاز کرده ایم و دستورالعمل ها را نیز به ادارات کل محیط زیست استان ها ارسال کرده ایم.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مقابله با آتش سوزی در جنگل ها و مراتع خاطرنشان کرد: شناسایی نقاط حساس بروز آتش، برپایی چادرهای دیده بانی، گشت زنی در مناطق، آموزش کشاورزان و دامداران، نصب تابلو و جلوگیری از برپایی آتش توسط گردشگران از جمله اقدامات انجام شده برای جلوگیری از بروز آتش سوزی است.

 

تیموری با اشاره به فعالیت ستاد واکنش سریع و هماهنگی با مسئولان 8 استان در غرب کشور درگیر با پدیده آتش سوزی گفت: کمیته اطفای حریق با حضور وزارتخانه های کشور، جنگل ها مراتع و آبخیزداری و سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شده است.


وی از برگزاری مانور اطفای حریق خبر داد و افزود: پس از ماه مبارک رمضان در 16 استان درگیر با پدیده آتش سوزی جنگل ها مانور اطفای حریق برگزار می کنیم.

 

تیموری با اشاره به کاهش آتش سوزی در مناطق تحت پوشش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون در استان خراسان 15 مورد با 32 هکتار دچار آتش سوزی شد، کهکیلویه و بویر احمد چهار مورد و 20 هکتار، ایلام چهار مورد 21 هکتار، کرمانشاه یک مورد یک هکتار و خوزستان 11 مورد با 170 هکتار دچار آتش سوزی شد که نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

 

مدیر کل دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص سرنوشت پلنگ ماده نیز اظهارداشت: سال 93 دو قلاده توله پلنگ به اداره کل محیط زیست استان گلستان تحویل داده شد که از همان ابتدا روش نگهداری آنها به گونه ای بود که قابلیت رها سازی در طبیعت را داشته باشند.

 

تیموری بیان داشت: اولویت و سیاست سازمان حفاظت محیط زیست رها سازی این گونه حیوانات در طبیعت است اما اگر توان رها سازی نداشته باشند این گونه ها را ساماندهی می کند.

 

وی با بیان اینکه سیاست سازمان محیط زیست بر زندگی گونه ها در طبیعت است، خاطرنشان کرد: پس از سه سال نگهداری از توله پلنگ ها، با برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان به این نتیجه رسیدیم که پلنگ ماده را در طبیعت رها کنیم.

 

تیموری با اشاره به رهاسازی هیرکان در شهریور ماه سال 95 در پارک ملی گلستان ادامه داد: اولین باری بود که سازمان حفاظت محیط زیست چنین کار تحقیقاتی و پژوهشی انجام می داد و امروز این اتفاق برای سازمان محیط زیست بسیار مهم است.

 

وی با اشاره به نقل قول های مختلفی درباره زمان تلف شدن پلنگ ماده ( هیرکان) اظهارداشت: تلف شدن این گونه ارزشمند جای تاسف دارد اما موضوع پنهان کاری و دادن اطلاعات نادرست به رسانه ها و عموم مردم نیز برای سازمان محیط زیست مهم است.

 

مدیر کل دفتر شکار و صید سازمان حفاطت محیط زیست با اشاره به اتفاقات رخ داده و اطلاعات چندگانه ای که مطرح شده است، گفت: رییس سازمان حفاظت محیط زیست دستور پیگیری و روشن شدن موضوع را داده است.

 

وی با بیان اینکه هفته آینده نتیجه بررسی های بازرسان مشخص می شود، تصریح کرد: در صورت مشخص شدن تناقض ها، سازمان بدون هیچ اغماضی با افراد خاطی برخورد خواهد کرد.

 




 

 

کد خبر 634068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha