به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شبکه خبری «الیوم السابع» 20 میلیون مسلمان در چین زندگی می کنند که ماه رمضان را در این کشور روزه می گیرند که برخی از شبکه ها آمار مسلمانان چین را بیشتر از آن می دانند.
مسلمانان چین به ماه رمضان «باتشای» می گویند و خبر رویت هلال ماه رمضان را از مسجد «نوجیه» می گیرند.
این منطقه، یکی از بزرگ ترین محله های اسلامی در پکن است که غذاهای حلال نیز دارد.
مسلمانان چین نیز دارای آداب و رسوم خاصی هستند. رستوران های اسلامی در اطراف مساجد قرار دارد و در ماه رمضان فعال هستند.
در ماه رمضان، مبلغان و ائمه جماعات مساجد درباره تعالیم قرآنی و سنت نبوی(ص) و روزه دارای در مساجد سخنرانی ایراد می کنند.
منطقه نینگشیا، یکی از پنج استان خودمختار چین است که قوم مسلمان «هوی» در این منطقه زندگی می کنند و سه میلیون نفر جمعیت دارد. در این منطقه بیش از سه هزار و 800 مسجد و حدود هشت هزار و 600 امام جماعت دارد.
مسلمانان چینی هنگام افطار خرما، شیرینی و چای شیرین میل می کنند و به مساجد نزدیک محل زندگی خود برای اقامه نماز مغرب می روند و سپس در کنار خانواده خود افطار می کنند.
نیوجیه؛ از قدیمی ترین مساجد پکن است که یک هزار سال قدمت دارد و مسجد «دونگ سی» که 500 سال قدمت دارد و در طول پنجاه سال چند بار مرمت شده است.
در چین بیش از 988 رستوران و فروشگاه اسلامی وجود دارد و مشهورترین غذاهای آن در ماه رمضان گوشت بره است.
شیخ فارس، امام جماعت مسجد «شی آن» گفت: دولت به ما در داخل و بیرون مسجد آزادی عبادی داده است و حتی مقامات به مدت سه روز برای عید فطر به ما مرخصی می دهند.
وی افزود: ماه رمضان برنامه های ویژه ای در مساجد برگزار می شود که از جمله آن می توان به آموزش قرآن اشاره کرد.
وی اظهار کرد: در این مسجد به 100 زن از ساعت 7 تا 10 صبح آموزش قرآن و زبان عربی داده می شود و پس از آن به مردان آموزش اصول دین داده می شود.
در ماه رمضان در مسجد شی آن، افطاری داده می شود. این مسجد به نیازمندان نیز کمک می کند.
کن شان؛ مسوول امور دینی پکن با اشاره به اتهاماتی که برخی کشورهای غربی درباره عدم آزادی دینی در چین بیان می کنند، گفت: مسلمانان در چین از آزادی عبادی برخوردار هستند.
نظر شما