ضرورت برگزاری جشنواره های آیینی در ماه رمضان/ انفجار كابل توطئه اى براى حضور بيشتر نظامى و مداخله آمريكا

خبرگزاری شبستان: برگزاری انتخابات بدون مشکل امنیتی نشان دهنده تلاش های موفق نیروهای انتظامی، برگزاری جشنواره های آیینی در ماه مبارک رمضان یک ضرورت برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، برگزاری انتخابات بدون مشکل امنیتی نشان دهنده تلاش های موفق نیروهای انتظامی، برگزاری جشنواره های آیینی در ماه مبارک رمضان یک ضرورت، انفجار كابل توطئه اى براى حضور بيشتر نظامى و مداخله آمريكا برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

هر نامزد ریاست جمهوری ۳۰ ساعت در صداوسیما تبلیغات انتخابات داشته اند

سیداحسان قاضی زاده هاشمی، رئیس کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری صبح امروز سه شنبه 16 خرداد در جلسه علنی مجلس در گزارش خود از عملکرد این کمیسیون گفت: طبق قانون هر نامزد انتخابات ریاست جمهوری 573 دقیقه در سیما و 408 دقیقه در صدای جمهوری اسلامی ایران صحبت کرد که با احتساب مناظره ها هر نامزد 30 ساعت از صداوسیما برای تبلیغات انتخاباتی خود استفاده کرده اند.

وی با بیان اینکه سه مناظره میان 6 نامزد انتخابات ریاست جمهوری پربیننده برنامه تبلیغات این دوره از انتخابات بود اظهار داشت: کمیسیون نظارت بر تبلیغات 82 برنامه تولیدی با نامزدها در صورت جلسه تنظیم کرده بود و در این زمینه با هر نامزد دو جلسه مستقل و سه جلسه در مناظره ها گفتگو صورت گرفت و همه برنامه های تبلیغاتی نامزدها براساس مصوبات کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بود.

لاریجانی و عارف بیشترین مشارکت را در رای گیری های سال نخست مجلس داشتند

امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رییسه مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 16 خرداد اسامی ده نماینده ای را که در سال نخست مجلس دهم بیشترین مشارکت را داشتند قرائت کرد.

این اسامی به شرح زیر است:

امیرحسین قاضی زاده هاشمی نماینده مشهد، محمدرضا عارف نماینده مردم تهران، رضا کریمی نماینده مردم اردبیل، علی لاریجانی نماینده مردم قم، سهراب گیلانی نماینده مردم شوشتر، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر، ناصر موسوی لارگانی فلاورجان، احمد سالک اصفهان، قاسم میرزایی نکو دماوند، احمد مرادی هرمزگان.

وزارت کشور و شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات مکانیزه تمهیدات لازم را بیاندیشند

علی لاریجانی، رئیس مجلس پس از سخنان وزیر کشور در جلسه علنی امروز سه شنبه 16 خرداد گفت: وزیر کشور گزارش روشن و شفافی را ارایه کردند البته همانطور که خودتان نیز متذکر شده اید اصلاحاتی باید در روش کار انتخابات انجام شود.

وی با اشاره به صفهای طولانی در روز انتخابات در حوزه های اخذ رای اظهار داشت: با اینکه چند بار در قوانین گفته شده است که باید انتخابات مکانیزه شود و این نگرانی مردم رفع شود و در وقت آنان صرفه جویی شود ولی عملاً این روند انجام نشده است گرچه در بعضی از حوزه ها این موضوع مورد توجه قرار گرفته است اما معتقدم که باید کمیسیون شوراها با کمک مرکز پژوهشها و وزارت کشور و شورای نگهبان جلسات فشرده ای برگزار کنند تا این مساله حل شود.

لاریجانی ادامه داد: اگر لازم است در انتخابات بعدی باید نرم افزارهای لازم دیده شود و انتخابات به صورت مکانیزه انجام شود تا دیگر شاهد صفهای طولانی نباشیم.

رییس خانه ملت خاطرنشان کرد: در روز انتخابات نیز تغییر مهمی نسبت به قانون آیین نامه و ثبت مشخصات سجلی وجود داشت که همین موضوع وقت گیر بود که البته وزارت کشور تلاش کرد تفسیر یگانی درباره این موضوع حاکم شود اما در مجموع این موضوع تا نزدیکی های شب طول کشید و این مطلب از ان دست مطالبی است که اگر اصلاح آیین نامه می خواهد باید انجام شود یعنی اینکه وقتی شما کد ملی را ثبت کردید دیگر احتیاج به ثبت مشخصات سجل نباشد.

وی گفت: در حال حاضر زمان خوبی است که وزارت کشور با کمیسیون شوراها ارتباط نزدیکی داشته باشد تا مشکلات مرتفع شود و انتخابات با سرعت بیشتر و آسایش بیشتر برای مردم برگزار شود.

برگزاری انتخابات بدون مشکل امنیتی نشان دهنده تلاش های موفق نیروهای امنیتی و انتظامی کشور است

عبدالرضا رحمانی، فضلی وزیر کشور در جلسه علنی امروز سه شنبه 16 خرداد با ارایه گزارشی از روند برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت کشور به عنوان متولی انتخابات با تاسی از رهنمودهای رهبری و در چارچوب قوانین و مقررات و با رعایت اصول مهمی همچون قانون مداری و رعایت مر قانون بر برگزاری انتخاباتی سالم ان هم در فضایی امن و با رعایت بی طرفی کامل و صیانت از آرای مردم به عنوان حق الناس تاکید داشت.

وی اظهار داشت: فراهم کردن بستر لازم برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و همکاری و هماهنگی لازم و سازنده با شورای نگهبان و هیئت نظارت منتخب مجلس شورای اسلامی با تلاش صادقانه همکاران ما در ستاد انتخابات کشور استانداریها، فرمانداریها و بخشداریها انجام شد.

وزیر کشور با اشاره به همکاری دستگاههای نظامی و اطلاعاتی و قضایی و صداوسیما و رسانه ها همچنین احزاب و گروههای سیاسی بیان کرد: انتخابات در شرایطی برگزار شد که منطقه ما درگیر جنگ و بحران است و برگزاری انتخابات بدون مشکلات امنیتی نشان دهنده تلاشهای موفق نیروهای امنیتی و انتظامی کشور است.

وی در ادامه بزرگترین و مهمترین پیام حضور پرشور مردم در پای صندوقهای رای را اعتقاد به آرمانهای انقلاب و اشتیاق آنها برای مشارکت در تعیین سرنوشت ایران اسلام عنوان کرد و ادامه داد: این مشارکت حداکثری توانست تحولات منطقه ای و بین المللی را به نفع نظام و کشور ما تغییر دهد.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: ایجاد هماهنگی در سطوح مختلف اجرا و نظارت زیرنظر هیئت اجرایی مرکزی، تشکیل 1060 هیئت اجرایی انتخابات ریاست جمهوری در شهرستانها و بخشها، متشکل از 13 عضو و 1486 هیئت اجرایی و همچنین برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا با 11 عضو در 31 استان و 429 شهرستان و 1057 بخش و بکارگیری نزدیک به 170 هزار نفر از عوامل انتظامی به منظور تامین امنیت انتخابات در شعبه های اخذ رای بخشی از اقدامات وزارت کشور برای حسن اجرای قانون بود.

رحمانی فضلی گفت: در راستای تحقق اصول اعلامی از مرداد 95 سازمان تشکیلات اجرایی منظمی متناسب با 4 مولفه اساسی ایمن، سالم، قانونمند بودن و همچنین مشارکت حداکثری مردم در قالب ستاد انتخابات کشور و کمیته های زیرمجموعه آن ایجاد شد و برای تامین امنیت انتخابات ستاد امنیت انتخابات با حضور تمامی دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی برای تضمین سلامت انتخابات با سایر دستگاهها هماهنگیهای خوبی را انجام داد.

وزیر کشور با بیان اینکه با هماهنگی با شورای نگهبان تعداد 62 هزار 381 شعبه ثابت و سیار اخذ رای و 103 شعبه در سراسر کشور و 103 نماینده خارج از کشور روند رای گیری را در روز انتخابات انجام می دادند گفت: برای تمام افرادی که در برگزاری انتخابات به عنوان مجری بوده اند اقدامات آموزشی انجام شد و حتی برای تامین امنیت انتخاب کمیته های سه گانه ای زیرمجموعه ستاد انتخابات به عنوان کمیته اطلاعات و رصد، کمیته عملیات و انتظامات و انتخابات و کمیته امنیت و انتخابات در فضای مجازی ایجاد شد.

وی خاطرنشان کرد: یک هزار و 788 همایش و گردهمایی مهم سیاسی و تبلیغی در دوره تبلیغات ریاست جمهوری برگزار شد و خوشبختانه هیچ مشکل خاصی برای برگزاری این گردهمایی ها نبود و همه آنها در سلامت و آرامش کامل برگزار شدند.

برگزاری جشنواره های آیینی در ماه مبارک رمضان یک ضرورت است

احسان قاضی زاده هاشمی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت ماه مبارک رمضان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا رمضان با عنوان رمضان الکریم یعنی ماه کرامت و اطعام شناخته شده است.

وی اظهار داشت: در بسیاری از کشورهای دنیا می بینیم در میادین و یا مکانهای عمومی و خیابانها و پارکها سفره های افطاری دسته جمعی خیلی ساده و به دور از هرگونه زرق و برق برگزار می کنند و در کشور ما این بعد از ماه مبارک رمضان بسیار ضعیف دیده شده است که باید در این زمینه کار فرهنگی انجام گیرد.

قاضی زاده تصریح کرد: کار فرهنگی در این زمینه صرفاً کار تبلیغاتی نیست بلکه کار زیرساختی و مردمی است که مردم خودشان ورود پیدا کنند، در ایام ماه محرم می بینیم که مردم دسته ها و عزاداری را خودشان می چرخانند و عزاداری در این ماه کار دولتی و حکومتی نیست بلکه کار زیرساختی و در بدنه مردم است در ماه مبارک رمضان نیز نیاز به همت مردم در این زمینه داریم.

وی با تاکید بر بسترسازی در بین مردم برای ماه مبارک رمضان گفت: در حال حاضر کارهایی در مساجد همانند سفره های افطار ساده برگزار می شود که این اقدام خوبی است اما باید این کار در بستر جامعه و بین تمامی آحاد مردم گسترده شود.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر برگزاری جشنواره های آیینی در ماه مبارک رمضان بیان کرد: برای برگزاری این جشن ها باید برنامه ریزی دقیقی هم در رده های حاکمیتی و هم در رده های مردمی انجام شود و مجلس نیز در این زمینه می تواند مشوق باشد.

وی ادامه داد: ما در این زمینه خلاء قانونی نداریم که مجلس ورود پیدا کند ولی ما در کمیسیون فرهنگی این موضوع را مطرح خواهیم کرد و با مسئولان امر جلساتی برگزار خواهیم کرد.

انفجار كابل توطئه اى براى حضور بيشتر نظامى و مداخله آمريكا

محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان و نایب رئیس فراکسیون امید مجلس در یادداشتی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرده است، با محکومیت انفجار تروریستی کابل و ابراز همدردی با قربانیان این حادثه تلخ؛ آن را نتیجه طراحی زیرکانه برای بر هم زدن قواعد بازی در منطقه شرق آسیا و توجیهی برای نظامی گری و مداخله آمریکا و هم پیمانانش در منطقه برشمرد.

متن یادداشت "محمدرضا تابش" بدین شرح است:

به نام خدا

انفجارهاي كابل اقدامي ددمنشانه و تروريستي است. ملت ایران که خود قربانی تروریسم به اشکال مختلف بوده است، با خانواده قربانیان ابراز همدردی می کند و این واقعه جنایتکارانه را قویاً محکوم می کند. این گونه حوادث تصادفی نیست و می تواند حاکی از طراحی زيركانه اي براي برهم زدن قواعد بازي در منطقه شرق آسيا و بسترساز حضور بيشتر نظامي و توجيهی بر مداخله آمریکا و كشورهاي متفق با وی در این منطقه باشد.

رئیس جمهور آمریکا که در اقدامی تعجب برانگیز خروج این کشور از معاهده پاریس را امضاء می کند که می تواند محیط زیست و حیات بشریت را به مخاطره اندازد؛ قطعا ابایی ندارد تا برای نجات اقتصاد ورشکسته کشورش و فروش تسلیحات بیشتر و حاکمیت بر منابع غنی کشورهای منطقه، دست به چنین اقداماتی بزند.

امید آنکه کشورهای مسلمان با اتحاد و برادری بیشتر و دولت های منطقه با آینده نگری و توجه به خواست های مردمان شان، از دام این توطئه ها رهایی یابند.

کد خبر 633866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha