به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوال حاجی دلیگانی در مورد نظارت و کنترل محتوای مطالب در فضای مجازی در جلسه امروز سه شنبه 16 خرداد گفت: بحث فضای مجازی بحثی است که برای همه روشن است و همه ما با شرایط جدیدی مواجه هستیم و این فقط شامل ایران است بلکه همه کشورهای دنیا را شامل می شود.
وی اظهار داشت: هیچ کشوری وجود ندارد که بگوید چون فضای مجازی تهدید و فرصت را با هم دارد لذا ما آن را نمی خواهیم.
وی با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از فضای مجازی و فرصتهای آن اظهار داشت: ما باید تلاش کنیم تهدیدات فضای مجازی را کاهش دهیم و تا یک فضای مجازی پاک را برای علاقه مندان به آن داشته باشیم.
واعظی با تاکید بر اینکه تمام تلاشمان این بوده است که فرصت ها را افزایش دهیم و تهدیدات را کاهش گفت: ما در حال حاضر با 14 دانشگاه و مرکز پژوهشی کار می کنیم که از محتوای فضای مجازی صیانت کنیم و تلاش می کنیم آنچه را که استفاده می کنیم بومی باشد.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه موضوع فضای مجازی موضوعی است که با فناوریهای مختلف گره خورده است گفت: آقای قاضی پور آنچه که در رابطه اطلاعاتی را که در مورد شبکه اطلاعات داده اند نادرست است چرا که فاز اول شبکه ملی اطلاعات در هفته دولت به بهره برداری رسید و فاز دوم آن نیز در 22 بهمن راه اندازی شد و فاز سوم آن نیز انشاالله تا اواخر تیرماه به بهره برداری می رسد.
واعظی با اشاره به سخنان حاجی دلیگانی در مورد استفاده مردم ایران از سایتهای جنسی و همچنین اینترنت خارجی گفت: می گویند 90 درصد اینترنت مردم ایران اینترنت بین المللی است و در این بین آقای حاجی دلیگانی تاکید دارند که 60 درصد مردم ایران به سایتهای جنسی مراجعه می کنند باید بگویم که این امار و مطالب وی نادرست است و مبادا از آن به عنوان مرجع استفاده کنید.
وی خطاب به حاجی دلیگانی گفت: آقای حاجی دلیگانی شما در کمیسیون سوالی متفاوت تر از آنچه که در صحن مطرح کردید پرسیدید؟ سوال شما در مورد یک سایت بود که بنده نیز پاسخ دادم و امروز هر چه در مورد فضای مجازی داخل و خارج ایران بود را تحت عنوان یک مقاله خواندید و آمار شما درست و واقعی نبود.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: 14 سال پیش و در برنامه چهارم و همچنین برنامه پنجم توسعه تاکید شد که شبکه ملی اطلاعات تاسیس شود اما این کار انجام نشد و نخستین فاز آن در دولت یازدهم مورد بهره برداری قرار گرفت و ما در این زمینه سرمایه گذاری کرده ایم.
وی تاکید کرد: در سالی که ما دولت را به دست گرفتیم فقط ده درصد از اینترنت داخلی استفاده می شد و نود درصد از اینترنت خارجی استفاده می شد اما در حال حاضر این ده درصد به 43 درصد رسیده است و یکی از افتخارات این دولت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: هر چند که محتوای مطالب در فضای مجازی براساس اساسنامه و تمامی ماموریتها به عهده وزارت ارتباطات نیست اما در این زمینه نیز کمکهایی را به سایر وزارتخانه ها و دستگاهها انجام می دهیم و حتی در سال گذشته 7 میلیون آدرسی که از نهادهای رسمی به ما اعلام شده بود را بستیم.
وی تصریح کرد: در مورد تلگرام نیز ما به جای اینکه این سایت را فیلتر کنیم و مسکوت کنیم با مسئول آن تفاهم کردیم که در مصادیقی همانند ترویج خشونت، تروریست، محتوای ضددین مسایل جنسی و کودک آزاری مطلبی نداشته باشند و این مطالب را ببندند که انها نیز اینگونه عمل کرده اند.
نظر شما