تلاش عربستان برای ارتباط دادن بحران قطر به ایران/ ادعای «دبکا»: «قاسم سلیمانی» کلیدواژه قطع روابط اعراب با قطر

خبرگزاری شبستان: تلاش عربستان برای ارتباط دادن بحران قطر به ایران، ادعای «دبکا»: «قاسم سلیمانی» کلیدواژه قطع روابط اعراب با قطر، چهارشنبه؛ رای گیری سنای آمریکا درباره تحریمهای جدید علیه ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تلاش عربستان برای ارتباط دادن بحران قطر به ایران، ادعای «دبکا»: «قاسم سلیمانی» کلیدواژه قطع روابط اعراب با قطر، چهارشنبه؛ رای گیری سنای آمریکا درباره تحریمهای جدید علیه ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

تلاش عربستان برای ارتباط دادن بحران قطر به ایران

وزارت خارجه عربستان روز دوشنبه ساعاتی پس از اعلام قطع روابط دیپلماتیک خود با دوحه نوار ویدئویی منتشر و در آن تاکید کرد که «ما در حالی که با تروریسم در یمن مبارزه می کنیم، مسئولان قطری با ایرانیها ارتباط میگیرند.»

در بخش دیگری از این نوار ویدئویی آمده است که «همکاری با گروه های تروریستی و طایفه ای متعدد مانند اخوان المسلمین و داعش امنیت منطقه را هدف قرار می دهد.»

در همین راستا، برخی رسانههای مصری مانند روزنامههای الیوم السابع و الفجر با انتشار اخبار بی پایه و اساس و با استناد به صفحات اجتماعی کاربران معارضان دولت قطر مدعی شدند که هواپیمای اختصای امیر قطر برای انتقال وی به ایران آماده پرواز شده است.

کشورهای عربستان، مصر، لیبی، مالدیو، بحرین و امارات روابط دیپماتیک خود با قطر را به اتهام حمایت این کشور از تروریسم قطع کردند.

این کشورها با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم، مداخله در امور کشورهای عربی و تهدید امنیت ملی و پناه دادن به افراطی‏‌ها و تروریستها اعلام کردند که رابطه خود را با این کشور قطع کردند.

کویت و عمان دو کشور عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند که هنوز درباره قطع روابط دیلپماتیک خود با قطر دیگر عضو شورای همکاری به تبعیت از عربستان و چند کشور دیگر عربی، تصمیمگیری نکردهاند.

سنای آمریکا چهارشنبه درباره تحریمهای جدید علیه ایران رای‌گیری می‌کند

میچ مک کانل رهبر اکثریت سنا اعلام کرد که «قانون فعالیتهای ثبات زدای ایران» که براساس آن قرار است تحریمهای جدیدی علیه این کشور اعمال شود روز چهارشنبه در سنا به رای گذاشته می‌شود.

وی همچنین افزود که اگر قانونگذاران بحث را طولانی کنند رای گیری نهایی در روز پنج شنبه عصر انجام خواهد شد.

هیل نوشت؛ این طرح از حمایت هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه برخوردار است چرا که مدتها روی آن بحث و مذاکره شده است و به راحتی در کمیته روابط خارجی در اواخر ماه گذشته مورد تصویب قرار گرفت.

این قانون در صورت تصویب باعث گسترده شدن تحریمها علیه ایران به بهانه موشکهای بالستیک، نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و نقل و انتقال سلاح خواهد شد.

براساس این گزارش، این طرح در عین حال ممکن است بحث اعمال تحریمهای تازه علیه روسیه را به دلیل دخالت در انتخابات سال 2016 آمریکا مطرح کند.

مهر:

امام خمینی فرهنگ «مقاومت» را در میان ملتها زنده کرد

شیخ «شفقت الشیرازی» نایب رئیس مجلس وحدت مسلمانان پاکستان در گفتگو با خبرنگار مهر دیدگاه خود را درباره تاثیر افکار امام خمینی بر تحولات منطقه و کشورهای اسلامی تشریح کرد.

وی در همین رابطه بیان داشت: امام خمینی با پیروز کردن این انقلاب، آرزوی انبیا و پیامبران را زمانی که ظلم جهان را فراگرفته، برآورده کرد. ایشان برای ما روشن کردند که اسلام دو نوع آمریکایی و حقیقی دارد. در حال حاضر مشاهده می کنیم که رئیس جمهوری آمریکا با حضور در ریاض با سران کشورهای عربی دیدار می کند و حرف از اسلام می زند! این موضوع را امام خمینی دهها سال قبل به ما تذکر دادند زیرا دشمن را به خوبی می شناختند و ایمان داشتند که اسلام قدرت اداره زندگی فردی و اجتماعی تمام بشریت را دارد. امام خمینی به مردم نیز بسیار اعتماد داشتند و معتقد بودند در صورت حضور مردم در صحنه و میدان، وضعیت قابل تغییر است. در حال حاضر نیز خروج مردم مستضعف در مناطق مختلف جهان برای احقاق حقوقشان به برکت امام خمینی است.

شیخ شفقت الشیرازی افزود: از جمله برکات انقلاب و حضور امام خمینی، شاگرد ایشان یعنی امام خامنه ای هستند که راه امام خمینی را ادامه می دهند و همگان به رهبری، مدیریت و حکمت ایشان اعتراف دارند. تمام دستاوردها و پیروزی های کنونی انقلاب نیز به برکت رهبری امام خامنه ای است و ایشان با قدرت و جرأت با دشمنان این امت اسلامی مقابله می کند و به نقطه امیدی برای مستضعفان و مظلومان تبدیل شده است. تمام شکست های دشمنان نیز به دلیل حکمت و رهبری ایشان است و امام خامنه ای همچون امام خمینی راه را برای مستضعفان و مظلومان روشن می کند.

وی در پایان، پیروزی انقلاب اسلامی را رویدادی تاریخی دانست و اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسیر تاریخ عوض شد. امام خمینی فرهنگ مقاومت، ایستادگی و مبارزه را در میان ملتها زنده کرد و به آنها آموزش داد. مردم و ملتها در کشورهای اسلامی و عربی زمانی که این فرهنگ را آموختند و نتیجه آن را در میان مردم ایران دیدند، امید پیدا کردند؛ زیرا فهمیدند که بدین طریق قادر خواهند بود همانند مردم و ملت ایران از یوغ استکبار جهانی به ویژه آمریکا و صهیونیسم آزاد شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

عمار حکیم: گفت وگوی ایران و همسایگان اهمیت شایانی دارد

سید عمار حکیم امشب پس از دیدار و گفت وگو با مقامات عالیرتبه کویتی در جمع خبرنگاران با اشاره به پیروزی مجدد حجت الاسلام و السلمین حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، گفت: عراق از روابط نزدیک و بسیار خوبی با ایران برخوردار است و تهران نیز متقابلا علاقمند است که با همسایگان خود پیرامون مسایل مورد علاقه گفت وگو کند.

حکیم ضمن تاکید بر همکاری عراق با کویت در زمینه مبارزه با تروریسم مناسبات دو کشور را خوب و رو به رشد توصیف کرد و گفت: امیر و دولت کویت همواره حامی دولت و ملت عراق هستند و ما قدردان این امر هستیم و برای توسعه مناسبات با کویت آمادگی داریم.

این مقام عراقی به روند مبارزه ارتش عراق با گروه تروریستی داعش اشاره کرد و گفت: ملت عراق با تمامی توان خود برای ریشه کن ساختن داعش و طرد آن از خاک این کشور تلاش می کند.

کویت و عراق در ماه ها اخیر اقدامات گسترده ای در راستای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه صورت داده اند.

وزارت نفت کویت در بخش اقتصادی پس از رایزنی های مشترک با طرف عراقی، از تشکیل کمیته مشترک برای مدیریت میدان های نفتی مرزی خبر داده است.

مقام های کویتی و عراقی درجریان سفر اخیر جبار اللعیبی وزیر نفت عراق به کویت در باره گسترش همکاری های نفتی گفت وگو کردند که مهم ترین آن تلاش برای پایان دادن به اختلافات 2 کشور بر سر میدان های نفتی مشترک بود.

کویت با توجه به تلاش هر 2 کشور برای افزایش حجم تولید نفت خود، پیشنهادی از بغداد برای تولید مشترک در میادین نفتی مشترک دریافت کرده است.

ادعای «دبکا»: «قاسم سلیمانی» کلیدواژه قطع روابط اعراب با قطر

وبگاه صهیونیستی"دبکا" ادعا کرد راز قطع روابط کشورهای عربی با قطر، جانبداری این کشور از ایران و تلاش برای بر هم زدن توافق ریاض بود. این وبگاه، به نقل از منابعی که نام آن ها را فاش نکرد، نوشت: یکی از دلایل تنش در روابط کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با قطر، سفر محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر، به تهران یک هفته پیش از سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به عربستان است.

دبکا همچنین مدعی شد وزیر خارجه قطر، در این سفر، با سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دیداری محرمانه داشته است. نگارنده مطلب مدعی شد که در این دیدار محرمانه، نقشه هایی کشیده شد که هدف از آن ها از بین بردن همه تلاش های آمریکا برای تشکیل ائتلافی منطقه ای جهت جنگ با ایران بود.

به نوشتۀ این وبگاه صهیونیستی، اختلافات قطر با کشورهای عربی، زمانی علنی شد که پس از پایان سفر ترامپ، اظهاراتی منسوب به تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در وبگاه خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شد. در این اظهارات، امیر قطر، از وزن منطقه ای ایران تجلیل کرد. به این ترتیب، کشورهای عربی توجهی به این نکردند که این اطلاعات نادرست است و هکرها با هک کردن وبگاه خبرگزاری رسمی قطر، این خبر را منتشر کرده بودند. این موضوع نشان می دهد که آن ها اطلاعاتی در اختیار داشتند که فراتر از انتشار این خبر بود.

منابع دبکا که نام آن ها فاش نشده است، همچنین فاش کردند که ملک سلمان، پادشاه عربستان و شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، طی نشستی، توافق کردند که هشداری قاطعانه به امیر قطر بدهند.

حکام این سه کشور، چهار شرط برای قطر تعیین و تهدید کردند اجرا نکردن آن ها مساوی با تحریم هایی شدید ضد قطر خواهد بود.

این چهار شرط عبارتند بودند از:

1-  قطع همه روابط نظامی و اطلاعاتی با ایران؛

2- فسخ همه توافقنامه های امضا شده با ایران، به ویژه توافقنامه های مرتبط به عراق، سوریه و لیبی؛

3- لغو همه کمک ها و پناهندگی دادن به اعضای گروه اخوان المسلمین و اخراج فوری آن ها از قطر؛

4- قطع روابط قطر با جنبش حماس و منع مسئولان این جنبش از سکونت در این کشور.

به نوشته دبکا، پادشاه عربستان هفتۀ گذشته از سیسی خواست کرد که عرصه را بر رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تنگ کند و به او اجازه ندهد به همراه خانواده اش از طریق قاهره از غزه به دوحه سفر کند.

دبکا همچنین به نقل از منابع اطلاعاتی نوشت: تحریم و محاصره اعمال شده ضد قطر، مرحله ای اولیه است و این روند، مراحلی دیگر نیز در پی دارد.

بر اساس ادعای این منابع، ممکن است کار به حمله نظامی محدود ضد یکی از اهداف قطری بکشد؛ با این حال، این گزینه، همچنان در حد اهرم فشاری است که کشورهای محاصره کنندۀ قطر در اختیار دارند.

از آن گذشته، بعید نیست که سازمان‌های سری در مصر و عربستان و امارات موفق شوند کودتایی جدید علیه حکومت آل ثانی در قطر ترتیب دهند.

 

کد خبر 633581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha