به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، آیت الله زین العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت در هشتمین جلسه تفسیر سوره عنکبوت با اشاره به آیه ۴۶ و ۴۷ این سوره گفت: با اهل کتاب مجادله و مناظره علمی نکنید مگر به نحو نیکوتر و با رعایت اخلاق، احترام و ادب.
وی با اشاره به مصادیق مجادله و مباحثه اظهار کرد: اگر با اهل کتابی که ظالم و کافر هستند مناظره می کنید رعایت ادب نکنید.
آیت الله قربانی با اشاره به دستور خداوند به پیامبر مبنی بر تلاوت کتاب نازل شده برای مردم تصریح کرد: این کتاب باید برای پیروان اهل کتاب چون یهود، نصاری، نجوس، مسیحیت که دارای ادیان آسمانی هستند خوانده شود و مشترکات برای این افراد بیان تا ارتباطی دوستانه با اهل کتاب ایجاد شود.
وی با بیان اینکه پیروان ادیان آسمانی با مشرکان وجه اشتراکی ندارد افزود: با بت پرستان، غیر خدا پرستان و مشرکان مشترکاتی نداریم زیرا این افراد بی مبنا بوده و به رکن وثیقی متکی نیستند.
نماینده ولی فقیه در گیلان با تاکید بر ضرورت مخاطب شناسی اذعان کرد: انسان باید مخاطب خود را بشناسد، جایگاه او را بداند و متناسب با شخصیتش با او صحبت کند، اگر مخاطب شما حکیم است باید با مباحث علمی با او مناظره کرد نه بر اساس قصه و روایات.
وی تاکید کرد: برخی از دانشمندان اسلامی توجهی به این مسائل (مخاطب شناسی) نداشته و با همگان به یک زبان مباحثه می کنند.
آیت الله قربانی با بیان اینکه دین اسلام مشترکاتی با ادیان آسمانی دارد اما این ادیان به مرور زمان دچار انحرافاتی شده اند اذعان کرد: معتقد به همه کتب آسمانی هستیم، اصل این کتب مبتنی بر توحید بوده اما تحریف هایی در آن وجود دارد.
وی تصریح کرد: باید با این افراد مجادله دوستانه اما با قدرت داشت و آنان را نسبت به انحرافاتشان آگاه کرد.
امام جمعه رشت با بیان اینکه با افراد سرکش و منحرف نباید دوستانه برخورد کرد خاطرنشان کرد: جدال احسن با اینگونه افراد معنا ندارد و باید با قدرت و منطق صحبت کرد.
وی تاکید کرد: با ظالمان و افرادی که وابسته به استکبار جهانی و عاملان استکبار هستند قدرتمندانه و با منطق برخورد می کنیم.
گفتنی است، جلسات تفسیر آیت الله قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان به همت دفتر نماینده ولی فقیه در استان و با همکاری دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان هر ساله همزمان با ماه مبارک رمضان با محوریت یکی از سوره های قرآن کریم برگزار می شود.
نظر شما