نظریه پردازان علمی باید از حمایت های گوناگونی بهره مند شوند

خبرگزاری شبستان: اساتید نظریه پردازی که زحمت فراوانی می کشند تا ماحصل سال‌ها تحقیق و پژوهش خود را به عنوان نظریه ارائه دهند باید از حمایت­‌های گوناگون بهره مند شوند.

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی: جلسه 93 شورای علمی راهبردی هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ریاست آیت‌الله علی‌اکبر رشاد برگزار شد.


در این جلسه که به ارائه گزارش عملکرد کمیته­های دستگاهی دانشگاه­های تهران، الزهرا (س)، پیام نور، موسسه حکمت و فلسفه، دانشگاه تربیت معلم شهید رجایی و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و همچنین بررسی نحوه حمایت از صاحب نظران موفق در سال های اختصاص داشت، مهم­ترین اقدامات دانشگاه­های نامبرده در جهت حمایت از صاحبنظران و نظریه­پردازان هیأت علمی، ذیل موارد ذیل دسته بندی شده است: اعطای  جایزه پژوهشی، تعریف مأموریت پژوهشی تا 5 سال همزمان با بخشش ایام خدمت، تخصیص امتیاز و اعتبار ویژۀ پژوهشی به صاحب کرسی، ارائه فرصت مطالعاتی داخلی و خارجی توسط دانشگاه و چاپ کتاب صاحب‌نظران بدون تشریفات قانونی توسط دانشگاه.


پس از ارائه این گزارش، آیت‌الله رشاد نیز طی سخنانی ضمن تبریک حلول ماه رمضان گفت: عملکرد هیأت در بخش حمایت­های مادی و معنوی از نظریه پردازان در برخی از موارد موفق و در برخی از موارد با موانعی از  جانبسایر دستگاه ­های مسئول همراه بوده است که نیاز به پیگیری بیشتر برای رفع موانع دارد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اساتید نظریه پردازی که زحمت فراوانی می کشند تا ماحصل سال‌ها تحقیق و پژوهش خود را به عنوان نظریه ارائه دهند باید از حمایت­‌های گوناگونی بهره مند شوند.


وی ادامه داد:  برای تحقق این هدف نیاز است دستگاه­‌های دیگر مانند وزارت علوم، صندوق حمایت از پژوهشگران، بنیاد نخبگان، پای کار بیایند و بیش از گذشته این موضوع را جدی بگیرند.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تأکید بر لزوم اجرایی شدن حمایت­‌های مصوب گفت: باید با توجه به ظرفیت­‌ها، برنامه­‌های حمایتی قابل اجرا نیز تدوین شود.


همچنین در  ادامه جلسه حجت الاسلام خسروپناه نیز گفت: برخی از دانشگاه‌­ها بصورت مجزا از نظریه‌پردازان و اعضای هیأت علمی خود حمایت­‌های خوبی انجام می­دهند که این حمایت ها هم مالی و هم معنوی است.


وی افزود: به عنون مثال دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه اصفهان، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه امتیازات پژوهشی، کمک­های مالی تا سقف معین و ارتقای رتبه اعضای هیأت علمی و ... را در دستور کار خود قرار داده­اند که اقدامات بسیار خوبی نیز هست، اما در بخش حمایت دستگاهی چندان موفق عمل نکردیم.


 دبیر هیات حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره ادامه داد: : پیشنهاد من به اعضا این است که هرگونه تصویب طرح حمایت از نظریه­ پردازان را در هیئت امنای مراکز علمی تحت مدیریت خود ارائه دهند تا در سطح کلان برای آن تصمیم­ گیری شود.


به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از سخنان حجت الاسلام و المسلمن خسروپناه، اعضای شورای علمی راهبردی بر موارد ذیل تأکید کردند: تدوین ساز و کار لازم برای ارتقاء رتبه اساتید نظریه پرداز، احتساب  تکلیف پژوهشی نظریه پردازان تا سقف یکسال حسب رتبه طرحنامه، هماهنگی با صندوق حمایت از پژوهشگران برای حمایت مالی از نظریه پردازان، بهره­ مندی از جشنوار­ه‌های دهخدا، کتاب دین، فارابی، هفته پژوهش و ...برای تشویق و حمایت از نظریه پردازان معرفی شده از دبیرخانه و برخورداری از امتیاز دستیار پژوهشی پسادکترا برای نظریه پردازان.

کد خبر 633293

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha