شیطنت های ماه

سن، یکی از مشخصه های هلال است و بر اساس اینکه چه میزان از سنّ ماه گذشته، هلال‌ها را به سه دسته‌ هلال‌های جوان، میان سال و پیر دسته بندی می‌کنند و از این رو به مدت زمان گذشته از ماه نو، سن هلال گفته می شود.

خبرگزاری شبستان//گیلان

سن، یکی از مشخصه های هلال است و بر اساس اینکه چه میزان از سن ماه گذشته، هلال‌ها را به سه دسته‌ هلال‌های جوان، میان سال و پیر دسته بندی می‌کنند و از این رو به مدت زمان گذشته از ماه نو، سن هلال گفته می شود حال ممکن است:


آیا ممکن است طول یک ماه قمری، 28 یا 31 روز شود؟
طول ماه قمری بر اساس ماه هلالی تعریف می شود. از آنجاییکه طول ماه هلالی به طور متوسط تقریباً برابر با 53/29 است و از طرفی طول ماه باید عدد صحیحی باشد بنابراین طول ماه قمری می تواند فقط 29 یا 30 روز باشد.

سن هلال ماه چقدر باشد تا قابل مشاهده شود؟
پس از ماه نو و با گذشت زمان به تدریج هلال ضخیم‌تر می شود. در یک هلال مشخص، افزایش سن هلال می تواند شرایط رؤیت پذیری را بهبود ببخشد. اما توجه تنها به سن هلال کافی نیست و مشخصه‌های دیگری نیز هستند که در رؤیت پذیری تاثیر دارند. ممکن است هلالی با سن 16 ساعت قابل رؤیت اما هلال دیگری با سن 30 ساعت غیر قابل باشد.

منظور از سن هلال چیست؟

به مدت زمان گذشته از ماه نو، سن هلال گفته می شود. سن، یکی از مشخصه های هلال است. بر اساس اینکه چه میزان از سنّ ماه گذشته، هلال‌ها را به سه دسته‌ هلال‌های جوان، هلال‌های میان سال و هلال‌های پیر دسته بندی می‌کنند. بر این اساس به هلال‌هایی که سنّ‌شان از 20 ساعت کمتر باشد هلال جوان، بین 20 تا 24 ساعت باشد هلال میان سال و بیشتر از 24 ساعت باشد هلال پیر گفته می‌شود.

 

آیا پس از ماه نو، هلال قابل مشاهده می شود؟
از لحاظ محاسباتی، ماه نو لحظه تولد ماه است. اما این به معنی آن نیست که بلافاصله بعد از مقارنه ماه و خورشید(ماه نو) می توان هلال ماه را مشاهده کرد. پس از ماه نو، مدت زمانی لازم است تا ماه از خورشید، فاصله بگیرد و هلال ماه تشکیل و قابل مشاهده شود. هر چه جدایی زاویه‌ای ماه از خورشید کمتر باشد، رویت هلال به علت نزدیکی آن به خورشید سخت‌تر می‌شود. حداقل جدایی زاویه‌ای برای تشکیل شدن هلال حدود 7 درجه است. یعنی قبل از اینکه جدایی زاویه‌ای هلال به 7 درجه برسد هلال ماه قابل مشاهده‌ای شکل نخواهد گرفت. البته در اینکه این مقدار دقیقاً چه مقداری است بحث های فراوانی و نظرات متفاوتی وجود دارد. امروزه این مقدار در بحث رؤیت هلال ماه به «حد دانژون» معروف است.

 

منبع: www.newmoon.ir
 

پایان پیام/

کد خبر 63327

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha