به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، صفا آقاجانی، هنرمند پیشكسوت سینما و تلویزیون درباره اینكه آیا مجموعههای رمضانی در انتقال فضای رمضان به مخاطب كمككننده هستند و اینكه اینگونه آثار با چه ضعفهایی مواجهاند، گفت: یكی از مشكلاتی كه كلا در تولید كارهای هنری سالهاست اتفاق میافتد، برنامهریزی ناصحیح است. به عنوان مثال، عید نوروز ما یا ماه مبارك رمضان و ماه محرم كه ناگهانی نمیآیند، ما یك تقویمی داریم كه همه مناسبها در آن زمان خودشان را دارند. مثلا امسال ماه مبارك رمضان كه تمام شود ما یكسال زمان داریم تا برنامهریزی كنیم و كار تولید كنیم. متاسفانه در حال حاضر این مسئله خیلی باب شده كه فیلمنامه مجموعههای مناسبتی آماده نیست و كار با یك سیناپس كلید میخورد و همزمان فیلمنامه نوشته میشود. طبیعی است كه در چنین شرایطی كار سرنوشت خوبی نخواهد داشت.
وی اضافه كرد: این مشكلی است كه من سالهاست شاهد آن در تلویزیون هستم و هرسال هم تكرار میشود. به عنوان مثال، حتی اگر ما زمان 7 الی 8 ماهه هم برای ساخت كارهای مناسبتیمان صرف كنیم قابل قبول است نه اینكه یك ماه مانده به مناسبت تازه كارمان را شروع كنیم. به نظر من تولید همزمان با نگارش فیلمنامه و عجله و شتاب در كار مشكلات زیادی به همراه دارد و در نهایت باعث افت كیفیت و ضعف كار میشود.
آقاجانی همچنین در زمینه بحث شعارزدگی مجموعههای مناسبتی و دوری از این موضوع در تولیدات توضیح داد: به اعتقاد من مسئله شعارزدگی هم به فیلمنامه برمیگردد. به عنوان مثال ما یك فیلمنامه پلیسی یا رمان عاشقانه برای تولید داریم و قرار است در عین حال به ارزشهای دینیمان هم به ماه مبارك رمضان در آن بپردازیم. ما اگر از قبل به این مسئله فكر كرده باشیم كه رفتارهای دینی و درونیمان چطور میتواند در یك رمان عاشقانه یا هر ژانر دیگری تاثیرگذار باشد، قطعا یك سری المانهایی در نظر داریم تا در كارمان اشاره كنیم كه ماه مبارك رمضان هم در راه است. اگر به این گونه مسائل نگاه كارشناسی و صحیحی شود خوب است اما اگر كار با عجله ساخته شود طبیعی است كه ما مجبوریم برای نشان دادن ماه رمضان در كارهایمان از یك سری المانهایی استفاده كنیم كه فقط بگوییم ماه رمضان هم در اثرمان دخیل است كه اینجا كار شعارزده می شود.
این هنرمند پیشكسوت سپس پیشنهاد داد: در سالهایی كه گذشت آنقدر تولیدات تلویزیون پایین آمد كه به نظرم وقتش رسیده اكنون فكری به حال تولیدات شود. ما قبلا حداقل از چهار شبكه تلویزیون در مناسبتها همیشه مجموعههای نویی داشتیم اما الان دیگر اینطور نیست البته باید به كیفیت هم توجه شود اما در كل تولید پایین خودش به كار هنری ضربه میزند و متاسفانه اكثر هنرمندان بیكار میشوند. امیدوارم این ضعف بهزودی حل شود.
بازیگر مجموعههای «طلسم شدگان»، «مدرسه مادربزرگها»، «دوردستها»، «زمانه»، «دردسرهای عظیم» و ... در پایان گفتوگوی خود درباره اینكه سینما چقدر میتواند در زمینه ارائه ارزشهای ماه مبارك رمضان و مناسبتهای دینی مذهبی ما ایرانیان موثر باشد و چرا سینمای ما در زمینه مناسبتها اثری ندارد، خاطرنشان كرد: به نظرم سینما صنعتی نیست كه به دنبال مناسبتها باشد و پرداخت به مناسبتها در اختیار و وظیفهاش باشد اما ما در سینمای دینی آثار فاخر بسیاری داشتیم كه تاثیرگذاری بالایی هم داشتهاند. به عنوان مثال، كارهای آقای اسعدیان در این زمینه واقعا خوب و تاثیرگذار است. در كل من فكر میكنم پرداختن به مناسبتها وظیفه سینما نیست و تلویزیون باید در این زمینه فعال باشد. مناسبت یكسری آیتمهای مقطعی است كه به درد تلویزیون میخورد ولی سینما ماندگار است.
صفا آقاجانی هنرمند سینما و تلویزیون اكنون در سریال «پرستاران» مشغول ایفای نقش است.
نظر شما