توصیه حضرت آقا درباره تقویت سبک عبدالفتاح شعشاعی/ مافیا در مسابقات قرآن را رد می کنم

خبرگزاری شبستان: نفر اول مسابقات بین المللی قرآن کریم با حضور در خبرگزاری شبستان به بیان جزییاتی از نحوه آموزش قرآن، تربیت شاگردان، ورود به مسابقات بین المللی، آسیب شناسی مسابقات و دیدار با مقام معظم رهبری و شهید حاجی حسنی پرداخت.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، سعید پرویزی؛ متولد سال 1366، دارای مدرک کارشناسی نرم‌افزار کامپیوتر و کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث است و در حال حاضر مربی فعالیت های قرآنی در آموزش و پرورش می باشد.

بعد از اینکه سال گذشته در دوره ارزیابی حضور یافت، به عنوان نماینده کشور در سی و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور ایران انتخاب شد، وی توانست مقام نخست رشته قرائت سی و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن را کسب کرد.

به همین جهت با سعید پرویزی در خبرگزاری شبستان به گفتگو نشستیم؛

مسابقات "مدهامتان" درگاهی برای ورود چهره های جدید به مسابقات کشوری


از چه زمانی با قرآن آشنا شدید و اساتید شما چه کسانی بودند؟

مادرم تلاوت های عبدالباسط را بسیار دوست داشتند و در منزل گوش می دادند، به این علت ما هم از دو سه سالگی این توفیق نصیبمان شد و تلاوت های ایشون را گاهی تا چندین ساعت گوش می دادیم و تا ده سالگی خیلی در خانه تلاوت قرآن را استماع می کردیم.

در سن ده سالگی وارد جلسه استاد مسعود نوری شدم و به صورت حرفه ای آموزش دیدم و در جلساتشان مداوم شرکت می کردم، برادر مجتبی از قاریان مطرح است و همراهی با ایشان برایم خیلی موثر بود، تلاوت های ایشون را می شندیم و نکات را بررسی می کردیم، حضور آقا مجتبی در کنارم در این راه بسیار مهم و پراهمیت بود.

در آن ایام در جلسات استاد احمد ابوالقاسمی شرکت می کردم، ایشان به لحاظ تئوری و فهم تلاوت اثر خوبی روی بنده گذاشتند، در ادامه هم به جلسات حاج محسن خدام حسینی در مسجد ابوذر می رفتم.

در چه مسابقاتی دارای رتبه شدید؟

در 14 سالگی در مسابقات قرآن شکوفه های اوقاف استان تهران دوم شدم، در سال 86 وارد مسابقات کشوری شدم، در مسابقات مدهامتان سال 86 سوم شدم، سال 87 و 89 اول شدم، مسابقات بسیج سال 89 اول شدم، مسابقات دانشجویان سال 91 کشوری ااول شدم، سال 93 دوم شدم و در بسیاری از مسابقات داخلی رتبه آوردم.

مسابقات مدهامتان در شناسایی استعدادهای قرآنی نوجوانان و جوانان بسیار جایگاه والایی دارد، این مسابقات ما را وصل کرد به مسابقات بالاتر و بسیاری از قاریان ممتاز بین المللی مانند حامد ولی زاده، مصطفی حسینی و حامد علی زاده همه از این درگاه به مسابقات کشوری و حرفه ای تر وارد شدند.

این مسابقات چهره های گمنام آن زمان را خیلی تحت پوشش قرار داد، یادم می آید قانون بود که هر کس در مسابقات اوقاف رتبه دارد نمی تواند در این مسابقات شرکت کند برای همین جا باز شد و چهره های جدید آمدند و خوب هم نتیجه گرفتند.

شاگردانم در شبکه پویا اذان و قرآن تلاوت می کنند

مسابقات ابتهال خوانی اوقاف سال 93 نفر اول شدم و در مسابقات اوقاف استان تهران در سال 91 اول شدم و دو بار هم دوم شدم تا اینکه در اردوی ارزیابی قاریان برای مسابقات بین المللی اوقاف رتبه اول را کسب کردم و وارد مسابقات بین المللی شدم و رتبه اول را کسب کردم.

 

از چه زمانی به تربیت شاگرد روی آوردید؟

از سال 86 بر روی شاگردپروری تمرکز کردم، شاگردان زیادی را تربیت کردم و قارایان نوجوان را تحت آموزش قرار دادم به طوریکه آقایان معصومی، اصغرزاده و محمدخوانی در مسابقات استانی رتبه اول را کسب کردند، الان در حال حاضر اذان آقای معصومی از شبکه پویا پخش می شود، البته اینها الان 20 سال دارند، همچنین گروه تواشیح به اسم ضحی دارم.

قدم اول در آموزش قرآن، فراگیری اخلاق و ادب و فهم قرآن است

 

مهمترین ویژگی قاری بین المللی چیست؟

سوالی بین قرآنیان مطرح می شود که اگر بخواهیم کار قرآنی را شروع کنیم از کدام شاخه روخوانی، روانخوانی، تجوید، صوت و لحن وارد شویم،  بنده همه اینها را در اولویت دوم می دانم اولویت اول اخلاق و ادب و فهم قرآن می باشد.

قاری بین المللی باید در مسائل اخلاق و احترام و رعایت شئونات اسلامی دقیق باشد، البته باید گفت که ادب و احترام و اخلاق باید رعایت شود ولی نه به خاطر اینکه چون قاری بین المللی است چون معروف است و همه دارند بهش نگاه می کنند اینها را رعایت کند. این صحیح نیست و نوعی ریا می باشد.

ما نباید به خاطر نگاه دیگران اخلاق برخوردمان را خوب کنیم، یک قاری در جایگاه بین المللی باید خیلی بیشتر حواسش جمع باشد و این نباید به معنی این باشد که بیشتر ریا کند بلکه باید در خلوت خودش حواسش و خودسازی و تربیت نفس داشته باشد درست این است که انسان باید از دورن خود را درست کند نه به خاطر حرف مردم.

به طور کامل وجود مافیا در مسابقات قرآن را رد می کنم

 

آیا مافیا در حوزه قرآن وجود دارد؟ استعداد یابی و اساتید در این میان چه نقشی دارد؟

من به طور کامل وجود مافیا در مسابقات قرآن را رد می کنم شاید یک سری مسائلی باشد که برای دیگران شبهه برانگیز باشد باید بدانیم وقتی مسابقه می دهیم یک عامل نیست که باعث انتخاب رتبه ها می شود چندین عامل نقش دارند مانند سطح کیفی شرکت کننده، ممکن است قاری روزی که قرار است تلاوت کند مریض باشد یا اینکه قرعه ای که به قاری دادند برای آن اماده نباشد، شاید قاری قوی است ولی در حین خواندن اعرابی می زند و یه خط جا می اندازد، شاید هم قاری خوبی است ولی داور با این سبک خواند ارتباط برقرار نمی کند و سلیقه اش نیست.

حتی ممکن است در تیم داوری جای داورها عوض شود و رتبه اول بشود پنجم، سلیقه داوری بسیار دخیل است و وقتی مردم این را متناقض می بینند می گویند مافیا است.

در مباحث قرآنی سفارش شده به اینکه "اجتنبوا کثیرا من الظن" از گمان های بد دوری کنید "ان بعض الظن اثم" خیلی از ان گمان ها گناه است چرا باید این حرف ها گفته شود خدا از همه بهتر می داند چه کسی چکار می کند.

ما حق نداریم داوری را متهم کنیم به پارتی بازی

اعمال سلیقه در داوری مسابقات چه جایگاهی دارد؟

من خودم شخصا در بسیاری از مسابقات فکر می کردم باید اول یا دوم بشوم ولی هفتم شدم، من هیچ وقت فکرم حتی به این سمت نرفت که فلانی پارتی بازی کرد، شاید گفتم فلانی کج سلیقگی کرده ولی ما حق نداریم داوری را متهم کنیم به پارتی بازی، آخرش می گوییم اشتباه کرده و عمدی نبوده، شاید علم آن شاخه را نمی داند این اشکال ندارد.

من در این مسائل تهمت و غیبت را درست نمی دانم، شاید در مسابقات شخصا از اعمال سلیقه ها ناراحت شدم ولی اخلاقی هیچ وقت حتی به فکرم هم این مسائل نرسیده است، البته هیچ وقت شرکت کنندگان برای رتبه اول نباید به مسابقات برود، زمانی همه به من می گفتند امسال دیگر در مسابقات اولی ولی من می گفتم چرا می گویی من اصلا برای اولی نمی روم، 70 درصد داوران از روی علم نمره می دهند و یک درصد سلیقه چاشنی اش می شود.

توصیه حضرت آقا به خواندن به سبک عبدالفتاح شعشاعی

 

سفارش مقام معظم رهبری به شما چه بود؟

بار سوم بود که خدمت حضرت آقا رسیدم، یک بار سال 89، یک بار سال 92 و امسال نیز به خدمت ایشان مشرف شدم. بار اولی که بعد از مسابقات خدمتشان رسیدم و تلاوت کردم، ایشان فرمودند؛ صدای شما شبیه عبدالفتاح شعشاعی است، این سبک را خوب می خوانی بیشترش کن.

سال 92 یادم است اوایل تلاوت فراز خوبی از عبدالفتاح رو توانستم خوب تلاوت کنم حضرت آقا کامل برگشتند رو به من و من رو نگاه کردند من یه لحظه ترسیدم حدس زدم که استقبال کردند، بعد از تلاوت رفتم پیششون گفتن خیلی خوب بود.

بار سوم هم از این سبک استفاده کردم بعداز تلاوت وقتی که رفتم محضرشان قبل از این که ایشون چیزی بگویند، گفتم: می دانم می خواهید چه بگویید عبدالفتاح فرمودند آفرین، هر سه سال توصیه حضرت آقا یک سان بوده این یعنی اینکه ایشان نظر تخصصی بر روی مسائل قرآنی دارند و آگاهانه نظر می دهند.

بعد از ایشان خواستم هدیه ای به ما بدهند، ایشان فرمودند: یک انگشتر، چفیه و قرآن و یک سجاده به ایشان بدهید، چهار روز بعدش از بیت زنگ زدند و هدایا را فرستادند.

 شهید حاجی حسنی و شهید دانش بسیار با ادب و محجوب بودند

اگر خاطره ای از شهید حاجی حسنی دارید بفرمایید؟

سه چهار روز قبل از تشرفشان به حج در محفلی ایشان را دیدم هر دو در آنجا تلاوت کردیم قبل از این موضوع نیز رفتم جلسه شان در مشهد سر زدم، پیام دادن ان شاالله بازم زود بیایید و ببینیمتان، با شهید دانش هم در مسابقات 86 مدهامتان با هم بودیم، بسیار با ادب و محجوب و کم حرف بودند.

کد خبر 632733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha