به گزارش خبرگزاری شبستان: شیعه به رجعت و زنده شدن گروهی از افراد قبل از قیامت اعتقاد دارد و این اعتقاد علاوه بر صدها حدیث، به آیاتی نظیر این آیه مستند است.
«أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ خَرَجُوا مِنْ دِيارِهِمْ وَ هُمْ أُلُوفٌ حَذَرَ الْمَوْتِ فَقالَ لَهُمُ اللَّهُ مُوتُوا ثُمَّ أَحْياهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَذُو فَضْلٍ عَلَى النَّاسِ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَشْكُرُون؛ آیا ندیدی کسانی را که از ترس مرگ از خانه های خود فرار کردند، در حالی که هزاران نفر بودند؛ پس خداوند به آنها گفت: بمیرید [ وآنها مردند]، سپس آنان را زنده کرد [تا درس عبرتی برای آیندگان باشند.] همانا خداوند نسبت به مردم احسان می کند، ولی بیشتر مردم سپاس نمی گذارند.»(بقره؛ 243)
این امر از نظر عقلی نیز محال نیست و امکان وقوع دارد. اصل رجعت در روایات، متواتر است؛ چنان که اقرار به رجعت اولیای خدا در متن زیارت نامه های امامان علیهم السلام نیز آمده است: «مصّدقٌ لرجعتکم». امام صادق علیه السلام فرمودند: «از ما نیست کسی که به رجعت ما باور نداشته باشد.»
در روایات، «روز ظهور حضرت مهدی علیه السلام»، «روز رجعت» و «روز قیامت» از مصادیق «ایام الله» عنوان شده اند. امام صادق علیه السلام فرمودند: «ایام الله ثلاثة ٌ: یوم یقوم القائم و یوم الکرة، و یوم القیامة»
البته رجعت برای همه مردگان نیست بلکه افراد خاصی با شرایط خاصی دو مرتبه زنده می شوند. در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است: «با قائم آل محمد صل الله علیه وآله بیست و هفت مرد از مکه بیرون می آیند. پانزده تن ایشان از قوم موسی علیه السلام هستند، آنان که به حق و درستی راهنمایی می کردند و به وسیله آن، عدالت و دادگری می نمودند. هفت تن از آنان از اصحاب کهف هستند و باقی آنها یوشع بن نون، سلمان، ابودجانه انصاری، مقداد و مالک اشتر می باشند که ایشان یاوران و فرماندهان سپاه حضرت(عج) خواهند بود.»
برگرفته از «پرتوی از آیات مهدوی» نوشته محسن قرائتی
نظر شما