به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، سید حسن میرعماد در جلسه بررسی مسائل و مشکلات عشایر شهرستان مهدیشهر اظهار داشت: برخی مسیرهای کوچ عشایر استان و ایل راههای استان با مناطق شهری تلاقی کرده و این سبب ایجاد مشکلاتی برای عشایر استان شده است.
وی خاطرنشان کرد: با برگزاری جلسات مختلف و بررسی این مشکل تصمیماتی اتخاذ شد که در صورت امکان مسیرهای جایگزین برای عبور عشایر استان سمنان تعیین شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: مسیر و راههایی که سالهای گذشته بنا به هر دلایلی برای عشایر مشکلاتی را ایجاد کرده بود مقرر شد که این راهها از سوی مدیریت امور عشایر مجدداً بررسی شود و در این زمینه با همکاری معاون استاندار سمنان تصمیمات خوبی اتخاذشده است.
میرعماد در این جلسه به برخی از دستاوردهای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی نیز اشاره کرد و افزود: بهرهبرداران بخش کشاورزی و بهویژه عشایر استان کمک بسیار خوبی برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی داشتند و باهمت بهرهبرداران و عشایر به همه اهداف و برنامههای اقتصاد مقاومتی در بخش عشایری دستیافتیم.
تولید پیله ابریشم در روستاهای شرق استان سمنان توسعه مییابد
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: تولید پیله ابریشم در روستاهای شرق استان سمنان توسعه مییابد.
مصطفی شاهحسینی در نشستی با بهرهبرداران بخش کشاورزی و تولید نخ ابریشم در سمنان اظهار داشت: از ابتدای سال 96 تاکنون 70 جعبه تخم نوغان در بین مردم توزیعشده است تا بتوانند نسبت به توسعه صنعت پرورش کرم ابریشم اقدام کنند.
وی با اشاره به پایین بودن هزینه پرورش کرم ابریشم افزود: پرورش کرم ابریشم در بازه زمانی 40 الی 50 روزه طول میکشد که با توسعه آن تحول خوبی در بخش اقتصادی استان ایجاد میکند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به وجود ظرفیت توتستانها در شهرستانهای شرقی استان مانند میامی خاطرنشان کرد: نوغانداری و پرورش کرم ابریشم در روستاهای میامی مورد استقبال بسیاری از بانوان روستا قرارگرفته است که با حمایت دولت این مهم توسعه مییابد.
وی با بیان اینکه پنج هزار اصله نهال توت در این روستاها توزیعشده است یادآور شد: برگ درختان توت برای پرورش کرمهای ابریشم مورداستفاده قرار میگیرد و این مهم از سوی دولت برای مردم روستاهای شرقی استان سمنان تأمین میشود.
شاهحسینی با تأکید بر اینکه پرورش هر جعبه کرم ابریشم بهطور مستقیم برای یک نفر اشتغالزایی میکند گفت: قیمت خریداری هر کیلو پیله تولیدشده نوغانداران را 181 هزار ریال است و بهطور میانگین 30 کیلوگرم پیله تر از هر جعبه تخم نوغان تولید میشود.
وی تصریح کرد: نوغانداری و تولید کرم ابریشم ازجمله فعالیتهای جانبی کشاورزان در روستاهای شرقی استان است که با توجه به پتانسیلهای موجود در این منطقه از استان سمنان جهاد کشاورزی درصدد افزایش و توسعه نوغانداری و پرورش کرم ابریشم در سمنان است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان سمنان برگزاری دورههای آموزشی در سطح روستاها و توزیع 30 جعبه تخم نوغان بهصورت رایگان را از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی استان در راستای توسعه پرورش کرم ابریشم عنوان کرد و گفت: در سال جدید برای تجهیز و افزایش بازده تولید ضمن توزیع 50 تخم نوغان تعدادی دماسنج و رطوبتسنج بهصورت رایگان در این روستاها توزیعشده است.
وی با بیان اینکه هماکنون 50 نفر در این راستا مشغول به کار شدند گفت: در حال حاضر حدود 40 کشور به نوغانداری مشغول هستند و 85 درصد از ابریشم موردنیاز دنیا در 5 کشور بهصورت عمده تولید میشود.
تولید نیمی از گیلاس استان در شاهرود
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان از آغاز برداشت گیلاس در سطح 824 هکتار از باغات این استان خبر داد وگفت: کشور پهناور ایران خاستگاه بسیاری از محصولات باغی است و گیلاس یکی از محصولات مهم باغی است که از بازار خوبی برخوردار است.
لطفالله رضایی ادامه داد: اهمیت این محصول نه تنها به عنوان اولین محصول تولیدی در اواخر فصل بهار بلکه به دلیل ارزش غذایی بالای آن و منبع سرشار از منابع معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ...همواره مورد توجه بوده است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه ایران جز سه کشور اول تولیدکننده گیلاس در جهان به حساب میآید افزود: استان سمنان جز 15 استان برتر در زمینه تولید گیلاس در کشور است.
وی با اشاره به سطح زیر کشت این محصول در استان سمنان خاطرنشان کرد: 824 هکتار از اراضی استان به کشت این محصول اختصاص دارد و شهرستان شاهرود با حدود 442 هکتار و تولید سالانه چهار هزار و 50 تن با عملکرد 9.1 تن در هکتار بیش از 50 درصد تولید گیلاس استان را به خود اختصاص داده است.
رضایی بیشترین ارقام گیلاس کشت شده در استان را تک دانه، سیاه مشهد و شیشهای ذکر کرد و افزود: کار برداشت گیلاس در استان از اوایل خرداد آغاز و تا آخر تیر نیز ادامه دارد.
نظر شما