دکتر محمد خداشناس در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره به اینکه هنگام افطار بهتر است، شام و افطار یکی باشد، گفت: خوردن میوه بعد از غذا باعث آسیب دیدن معده و گوارش می شود که بهتر است، روزه داران 2 ساعت بعد از غذا میوه بخورند.
وی با بیان اینکه روزه داران در ابتدا با مقداری نمک طعام، روزه خود را افطار کنند، سپس آب جوشیده ولرم همراه با خرما یا عسل میل کنند، افزود: با توجه به گرم بودن معده در افطار، از آب و نوشیدنی های خیلی سرد استفاده نکنند.
این متخصص طب اسلامی ایرانی با اشاره به اینکه آب را هم هنگام افطار باید جرعه جرعه نوشید، گفت: برای رفع تشنگی، نصف لیوان آب را جرعه جرعه بنوشید و سپس مقداری نان میل نمایید سپس نصف دیگر لیوان را به صورت جرعه جرعه و آهسته بنوشید.
خداشناس با بیان اینکه بهتر است در افطار از غذاهای سهل الهضم و ترجیحاً شیرین همچون فرنی ها، حلیم و آش ها استفاده شود، گفت: برای صرف شام، بهتر است در همان وعده غذایی افطار به حد سیری افطاری میل شود، مگر آن که با فاصله زمانی حدود یک تا دو ساعت شام میل کنید، که در آن صورت باید مراعات نمایید تا با شکم پر نخوابید.
وی با بیان اینکه میوه را نباید مستقیم با غذا و یا بعد از غذا خورد، تاکید کرد: میوه بدلیل لطیف بودن معده را خراب می کند و هضم غذا را مختل می کند و باعث بیماری میشود.، لذا بهتر است میوه در ساعت حدود ۲۲ به بعد میل شود.
این متخصص طب اسلامی ایرانی با اشاره به اینکه در هنگام سحر هم غذاهای سبک مانند آش و سوپ باید میل کرد، گفت: خوردن برنج در هنگام سحری باعث تشدید تشنگی می شود.
خداشناس اظهارداشت: اغلب بیماری ها با روزه داری نباید تشدید شود؛ اما مراجعات به بیمارستان در ماه رمضان بیشتر می شود، چراکه نوع غذایی که می خوریم مناسب حال ما نیست.
نظر شما