فاکس نیوز: تشدید جنگ لفظی تهران و واشنگتن/ قطر باید بین ایران و اعراب یکی را انتخاب کند

خبرگزاری شبستان: قطر باید بین ایران و اعراب یکی را انتخاب کند، فاکس نیوز: تشدید جنگ لفظی تهران و واشنگتن، قرارداد بوئینگ با ایران، ترامپ را در تنگنا قرار داده است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: قطر باید بین ایران و اعراب یکی را انتخاب کند، فاکس نیوز: تشدید جنگ لفظی تهران و واشنگتن، قرارداد بوئینگ با ایران، ترامپ را در تنگنا قرار داده است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

قطر باید بین ایران و اعراب یکی را انتخاب کند

روزنامه اماراتی «نشنال» در سرمقاله روز یکشنبه خود با عنوان «قطر باید بین ایران و کشور‌های عرب خلیج فارس یکی را انتخاب کند» نوشته است: سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس چند روز گذشته را با آزردگی از قطر بابت گزارش‌هایی مبنی بر اظهارت امیر این کشور در قبال ایران گذراندند و حتی متوجه شدند «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر با «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران در رویدادی که به طور گسترده‌ انعکاس یافت، تماس تلفنی گرفت.

این روزنامه با طرح سئوال‌هایی مبنی بر نوع پیام‌های رد و بدل شده و سیاست‌های اتخاذ شده در این مکالمه تلفنی نوشت: در حقیقت امیر قطر مدتی است که در حال ارسال پیام بی‌طرفی، یعنی باقی ماندن در جناح اعراب و  ایران است.

روزنامه نشنال نوشته است: پذیرش تماس تلفنی با روحانی قطر را بیش از پیش در آن سو جلوه می‌دهد. این امر یا نشانگر بی‌میلی‌ای تکان‌دهنده برای درک همسایگان خلیج [فارس] قطر است یا یک ساده لوحی خطرناک که اجازه داده است شیخ تمیم برای مقاصد تبلیغاتی ایران مورد استفاده قرار گیرد.

روزنامه یادشده با ادعای بهره‌برداری ایران از وجود اختلاف و عدم اتحاد بین کشورهای عرب همسایه، خطاب به امیر قطر نوشت: نقش ایران در بحرین و سلطه بر خلیج فارس را در نظر بگیرید و از خود سئوال کنید آیا توسعه طلبی‌های ایران در مرزهای قطر متوقف می‌شود؟ آیا فکر می‌کنید که قطر به تنهایی در میان کشورهای خلیج [فارس] می تواند ولع قدرت ایران را فرونشاند؟

نشنال در خاتمه مدعی شد: آیا محتمل نیست که ایران با فرصت بدست آورده در بی‌ثبات سازی منطقه، حتی در پی هرج و مرج در کاخ امیر قطر در دوحه باشد؟

درخواست حمایت کویت از ایران و کشورهای اسلامی برای عضویت در شورای امنیت

وزارت خارجه کویت از تلاش این کشور برای دست‌یابی به عضویت دائم در شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر داد.

صباح الخالد الصباح، وزیر خارجه کویت روز یکشنبه (امروز) با شماری از سفرای کشورهای خارجی از جمله علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش وبگاه «الحدث»، وی در این دیدار از کشورهای اسلامی و ایران خواست با حمایت خود روند عضویت کویت در شورای امنیت را تسهیل دهند.

وزیر خارجه کویت گفت که گفت‌وگوهای فشرده‌ای با کشورهای عربی و اسلامی در این راستا صورت گرفته است.

کویت سال 1976 موفق شد عضوت غیر دائم در شورای امنیت را به دست آورد و با اتخاذ سیاست‌های میانجی‌گرانه در خاورمیانه قصد دارد روابط خود با کشورهای دنیا تقویت کرده و عضویت دائم در شورای امنیت برای سال‌های 2018 و 2019 را به دست آورد.

5 کشور آمریکا، روسیه، انگلیس، چین و فرانسه عضو دایم شورای امنیت بوده و 10 کشور نیز به عنوان اعضای دائم این شورا به مدت دو سال انتخاب می‌شوند.

فاکس نیوز: فرمانده‌هان ارشد ایران سخنان جسورانه‌ای بیان کردند/ تشدید جنگ لفظی تهران و واشنگتن

شبکه خبری «فاکس نیوز» در وبگاه خود با پرداختن به خبر ساخته شدن سومین شهرک زیر زمینی موشکی ایران که هفته گذشته  از سوی «سردار حاجی زاده» رییس نیروی هوای فضای سپاه اعلام شد، نوشت: یک فرمانده ایرانی از افزایش برنامه موشکی کشورش خبر داد.

بر اساس این گزارش، در حالی‌که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نخستین سفر خارجی خود را پایان داد، فرمانده‌هان ارشد نظامی ایران سخنان جسورانه‌ای که نشان از جنگ لفظی بین تهران و واشنگتن است را بیان کردند.

به نوشته فاکس نیوز، اعلام ساخت سومین شهرک موشکی زیرزمینی ایران در حالی بیان شده است که برخی سخنان و تحریم‌ها نیز برای محدود کردن این نوع فعالیت‌های ایران در نظر گرفته شده است.

رییس جمهور آمریکا حتی هفته گذشته در سخنانی ایران را کشور «حامی تروریسم» و «مسبب رواج ناآرامی در منطقه» نام نهاد.

«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا نیز از حسن روحانی رییس جمهور منتخب در خواست کرده تا به آزمایش‌های موشکی کشورش پایان داده شود.

نشریه انگلیسی «اکسپرس»  نیز خبر ساخت سومین شهرک موشکی ایران از سوی یکی از فرمانده‌هان ارشد سپاه پاسداران را «تکان دهنده» نامید.

به نوشته اکسپرس، این فعل و انفعال به طور محتمل بر تنش بین آمریکا  و «دونالد ترامپ» رییس جمهور این کشور که در این هفته در اولین سفر خارجی خود  ایران را حامی خرابکاران غرب آسیا معرفی کرد، خواهد افزود.

این رسانه به نقل سخنان سردار حاجی زاده فرمانده هوا فضای سپاه ایران و تداوم این مسیر از سوی ایران پرداخت.

اکسپرس نوشت: همسایگان عرب ایران در خلیج فارس و اسرائیل، دشمن دیرینه این کشور نگرانی خود را از برنامه موشکی بالستیک ایران بیان داشته و آن‌را به مثابه تهدیدی بر امنیت منطقه(!) بر میشمارند.

تلویزیون دولتی ایران در سال 2015 نیز تونل‌های زیر زمینی آماده پرتاب موشک را به نمایش گذاشت و اعلام کرد که این شهرک یکی از صدها پایگاه موشکی زیر زمینی ایران است.

این در حالی است که سردار حاجی زاده گفته است، نگرانی دشمنان ایران اعم از آمریکا و رژیم صهیونیستی در قبال برنامه موشکی ایران طبیعی است زیرا  آن‌ها خواهان دیدن ایران  در موضع ضعف هستند.

خبرگزاری «رویترز» نیز در مطلبی با همین مضمون به نقل سخنان رییس جمهور منتخب ایران در این زمینه و در نشست خبری هفته جاری پرداخت.

حسن روحانی در این نشست به وضوح اعلام کرد که ایران برای آزمایش موشکی خود نیازی به کسب مجوز از آمریکا ندارد.

مهر:

درخواست حمایت کویت از ایران و ملل مسلمان برای عضویت درشورای امنیت

وزارت امور خارجه کویت از مذاکرات فشرده خود با کشورهای عربی و اسلامی از جمله ایران به منظور دستیابی به عضویت غیر دائم در شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر داد.

در همین راستا، شیخ «صباح الخالد الصباح» وزیر امور خارجه کویت روز یکشنبه با تعدادی از سفرای خارجی در این کشور از جمله «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران دیدار کرده و از آنها خواست از درخواست کویت برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل حمایت کنند.

گفتنی است که کویت در سال ۱۹۷۸ میلادی عضویت غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد را به دست آورده بود و تلاش دارد از طریق در پیش گرفتن سیاست های میانجیگرانه در منطقه خاورمیانه و تقویت روابط بین المللی و کسب حمایت کشورها مجددا عضویت این شورا در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ را به دست آورد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

فارن پالیسی: قرارداد بوئینگ با ایران، ترامپ را در تنگنا قرار داده است

پایگاه اینترنتی نشریه فارن پالیسی در گزارشی به موضوع توافق چند میلیارد دلاری بوئینگ با ایران پرداخت و نوشت: این توافق "دونالد ترامپ"، رئیس‌جمهور آمریکا، را در یک دو راهی سخت قرار داده و حالا او برای عمل به دو وعده انتخاباتی خود دچار مشکل شده است. ترامپ نمی‌تواند هم توافق هسته‌ای را لغو کند و هم به ایجاد شغل و توسعه اقتصادی آمریکا بپردازد.

ترامپ در کارزار انتخاباتی خود وعده داد در داخل کشور به اشتغال‌زایی پرداخته و اقتصاد آمریکا را توسعه دهد و از سوی دیگر، توافق هسته‌ای با ایران را نیز لغو کند.

اما قرارداد چند میلیارد دلاری بوئینگ با ایران، با وجود اینکه مخالفان زیادی در میان جمهوری‌خواهان دارد؛ تاکنون با مخالفت صریح ترامپ روبه‌رو نشده و او جزو معدود افرادی است که هنوز در این باره اظهارنظر نکرده است.

این قرارداد تجاری ترامپ را در وضع بسیار دشواری قرار داده است زیرا دشمنی و مخالفت او با ایران و توافق هسته‌ای، در مقابل بلندپروازی‌هایش برای توسعه و تقویت اشتغال در آمریکا قرار گرفته است.

ترامپ در کارزار انتخاباتی سال 2016 مدعی شد اولویت نخست او لغو توافق هسته‌ای فاجعه‌بار با ایران است. وی سپس متعهد شد صنایع کارخانه‌‌ای آمریکا را تقویت کرده و  بیش از 25 میلیون شغل جدید ایجاد کند.

اما اگر ترامپ توافق هسته‌ای را لغو کند، قرارداد بوئینگ با ایران نیز از بین خواهد رفت. بوئینگ اعلام کرده است قرارداد فروش 110 فروند هواپیما به ایران که ارزش آن بالغ بر 20 میلیارد دلار خواهد بود، 120 هزار فرصت شغلی بوجود می‌آورد.

اگر ترامپ توافق هسته‌ای را لغو کند، مجبور است هدف دوم خود که توسعه تجاری آمریکا و ایجاد اشتغال است را نادیده بگیرد. اگر اجازه دهد تا توافق بوئینگ اجرایی شود، باعصبانیت جمهوری‌خواهان در کنگره مواجه می‌شود و به شرکت‌های غربی این پیام را می‌دهد که ایران مکان خوبی برای سرمایه‌گذاری است.

از زمانیکه ترامپ پا به کاخ سفید گذاشته است، بارها از سوی جمهوری‌خواهان برای لغو قراردادهای بوئینگ و ایرباس تحت فشار قرار گرفته؛ اما هر بار سکوت کرده است.

ترامپ مدت‌ها پیش و زمانیکه قرارداد ایرباس فرانسه با ایران نهایی شده بود، نسبت به این نکته اعتراض داشت که ایران هم اکنون از هر کشوری به جز آمریکا اجناس مورد نیاز خود را خریداری می‌کند حتی هواپیماهای خود را نیز از هر کشوری به جز آمریکا می‌خرد. در آن زمان هنوز قراردادی میان ایران و بوئینگ امضا نشده بود. 

ترامپ فوریه گذشته به شرکت بوئینگ رفت و در سخنرانی خود تاکید کرد از اشتغال حمایت می‌کند؛ اما در مورد توافق این شرکت با ایران برای فروش 80 فروند هواپیما هیچ سخنی به میان نیاورد.

یک کارشناس ایرانی مقیم آمریکا معتقد است: توافق فروش هواپیمای بوئینگ به ایران مراحل قانونی و معمول خود را می‌گذراند. اگر این توافق به مرحله اجرا برسد، بدون شک برای دیگر شرکت‌های غربی به آن معنا خواهد بود که دولت ترامپ از توافق هسته‌ای حمایت می‌کند. بسیاری از شرکت‌های غربی هنوز برای ورود به بازار ایران تردید دارند زیرا ممکن است دولت ترامپ، به تعهد خود پایبند نبوده و تحریم‌های لغو شده در بجام را بار دیگر اعمال کند. 

دونالد ترامپ هفته گذشته طرح تمدید تعلیق تحریم‌های ایران را امضا کرد. وزارت خارجه آمریکا نیز در ماه آوریل، نامه‌ای به کنگره ارسال و حرکت ایران در راستای توافق هسته‌ای را تایید کرد. اما با این حال، از تصمیم دولت آمریکا برای بازنگری برجام سخن گفت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز هفته گذشته گفت واشنگتن در حال بررسی مجدد مجوزهای اعطاشده به بوئینگ و ایرباس برای فروش هواپیما به ایران است. اما با این حال، اینکه آیا این بررسی‌ها به لغو مجوزهای فروش هواپیما به ایران منجر خواهند شد و ترامپ وعده خود درباره برجام را به وعده بزرگ اقتصادی خود ترجیح خواهد داد یا خیر، مسئله است که برای پی بردن به آن باید منتظر گذشت زمان بود.

 

 

کد خبر 632092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha