آیتالله حیدرعلی جلالی خمینی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: وظیفه خادمان مساجد به دلیل حاکمیت دین در کشور، شکلگیری تحولات فکری و فرهنگی و همچنین گسترش وسایل ارتباط جمعی به ویژه شبکههای اجتماعی و رسانههای مجازی، دشوارتر و حساستر از گذشته است، جوانی که آگاه و مطلع از حقوق شهروندی خود است، اگر در مسجد، احترام و عزت نبیند، شاید از این خانه خدا رویگردان شود، بنابراین این خادمان باید خوشبرخورد، مرتب، مودب، پذیرای مردم و آگاه به مسایل روز باشند.
اهالی مسجد، عدالت را میان زن و مرد رعایت کنند
وی افزود: مردم ایران در عصر جمهوری اسلامی، علاقمند به حضور در مساجد و استفاده از برنامههای این خانههای خدا هستند و آنچه که برای تشویق آنان برای حضور بیشتر در این محیط لازم است، فراهم کردن بسترها و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری آن است، در این میان، رعایت عدالت و مساوات میان زن و مرد، ضروری است، چون اگر خانمی در این مورد احساس تبعیض کند، آنگاه شاید نسبت به مسجد، امام جماعت و دست اندرکاران مسجدی، بدبین شود.
این نویسنده و پژوهشگر حوزوی، خاطرنشان کرد: لازم است که بانوان، همراه فرزندانشان به مساجد بیایند زیرا هدفگذاری دشمن در تهاجم فرهنگی، آسیب زدن به باورهای دینی و انقلابی نسل جوان است، بنابراین مسئولان سازمانها و نهادهای مسجدی و همچنین ائمه جماعات و هیات امنای مساجد، باید تدابیری جدی برای جذب جوانان به مساجد و ماندگاری آنان در این محیط فراهم کنند.
جلالی خمینی خاطرنشان کرد: ساخت مهدکودک یا اتاق بازی از لوازم حضور بیشتر بانوان و مردان همراه فرزندانشان در مساجد است، زیرا اگر پدران و مادران از وجود فضایی برای بازی و سرگرمی بچههایشان در مساجد مطمئن شوند، با انگیزه بیشتری در این خانههای خدا حاضر میشوند.
الزامات رویکرد «مسجد برقرار»
وی درباره رویکرد «مسجد برقرار» اضافه کرد: بازبودن درهای مساجد در طول روز نیازمند حضور مستمر و ثابت ائمه جماعات در آنها است در حالی که این گروه به دلیل مشکلات مالی، ناگزیر از اشتغال در حوزهها، دانشگاهها و سازمانها هستند، در حالی که مردم با مشاهده حضور مستمر و ثابتِ امام جماعت، با رغبت بیشتری در مساجد حاضر میشوند و گاهی از حضور نداشتن برخی ائمه جماعات، شکایت میکنند.
تولیت حوزه علمیه جلالی خمینی، با اشاره به شکست دشمن در جنگ سخت و سرمایه گذاری در زمینه نرم افزاری به ویژه از طریق ماهوارهها، فضای مجازی و شبهه افکنی برای ایجاد تزلزل در اعتقادات جوانان، گفت: ائمه جماعات و هیئات امنا در زمینه تجهیز مساجد به امکانات و فناوریهای روز، غفلت کردهاند و همین موضوع موجب حضور کم رنگ مردم به ویژه نسل جوان و فرهیخته در این خانههای خدا شده است، البته دلیل اصلی این وضعیت، کمبود بودجه است زیرا بسیاری از مساجد، موقوفات یا منبع درآمد ثابت ندارند.
جلالی خمینی اظهار کرد: ائمه جماعات، سخنرانان باسواد و آگاه به مسایل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی برای ماه رمضان دعوت کنند و از آنان تقاضا کنند، به شکل کوتاه، مفید و جذاب، سخنرانی کنند و در سخنان خود و سه موضوع احکام شرع، اشارات قرآنی و روایی و موضوعات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران و جهان را بیان کنند.
سخنرانان مساجد از بیان مطالب پیچیده و خوابهای بیاساس دوری کنند
وی بیان کرد: سخنرانان مساجد در ماه رمضان از بیان مطالب پیچیده و خوابهای بی اساس دوری کنند و ضمن اشاره به موضوعات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران و جهان، به طرفداری یا علیه جریان یا گروه سیاسی خاصی، صحبت نکنند.
این استاد اخلاق حوزه علمیه، گفت: برنامههای مساجد در طول سال به ویژه ماه مبارک رمضان با محوریت قرآن و زمینهساز انس بیشتر مردم با این کتاب الهی باشد.
نظر شما