خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فشار ضد ایرانی تل آویو به برلین، انعکاس بیانات رهبرانقلاب طی اولین روز ماه رمضان در رسانه های عربی، مشارکت بالا در انتخابات اشتیاق مردم ایران به نظام از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ترامپ: ایران را منزویتر کردیم
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در آخرین مرحله از اولین سفر خارجی خود، در میان نظامیان ارتش کشورش در پایگاه هوایی «سیگونلا» در ایتالیا سخن گفت.
پیش از ترامپ، «ملانیا» همسر وی در برابر نظامیان و خانوادههایشان سخن گفت و از ترامپ به عنوان مردی پرتلاش و رئیسجمهوری بیهمتا تجلیل کرد.
در ادامه برنامه، ترامپ پشت جایگاه سخنران رفت و گزارشی از سفر خود ارائه داد.
وی گفت که ابتدا به ریاض رفته و در آنجا با رهبران بیش از 50 کشور اسلامی دیدار کرده است.
ترامپ از میزبان خود یعنی «ملک سلمان» هم تعریف و تمجید کرد و گفت: «ملک سلمان رهبری عاقل است که تمایل خود برای همکاری با ایالاتمتحده در مبارزه با تروریسم و ایدئولوژی پشت آن، ابراز داشت.»
دونالد ترامپ به دلیل عاقل خواندن پادشاه سعودی هم اشاره کرد و گفت: «توافق تجاری بزرگ و بیسابقهای منعقد کردیم که بر اساس آن، برای ساختن تجهیزات مورد نیاز شاه سلمان، صدها هزار شغل در آمریکا ایجاد خواهد شد.»
اشتغالزایی برای کارکنان آمریکایی یکی از وعدههای انتخاباتی ترامپ بوده است.
در ادامه دونالد ترامپ باز هم به بحث تروریسم و خاورمیانه پرداخت و گفت که ملتهای خاورمیانه «باید باز مسئولیت مبارزه با این شیطان را بر عهده بگیرند.»
این گفته شباهت و البته معنای بسیار نزدیکی به درخواست ترامپ از اعضای ناتو برای افزایش سهم خود در مخارج این پیمان نظامی دارد.
ترامپ گفت که در نشست ریاض در خصوص ایران هم صحبت شده است.
رئیسجمهور آمریکا گفت: «در این نشست رژیم ایران را منزویتر به خاطر اقدامات خصمانه و ثباتزدایانهاش منزویتر کردیم و تأکید مجدد کردیم که ایران تحت هیچ شرایطی نباید به سلاح هستهای دست یابد.»
فشار ضد ایرانی تل آویو به برلین/ آلمان: همبستگی با اسرائیل جزو سیاست خارجی برلین است
به دنبال دیدار هفته گذشته (دوشنبه) «زیگمار گابرئیل» وزیر خارجه آلمان با «حمید رضا ترابی» رایزن فرهگی ایران که نام برده از جمله حاضران در راهپیمایی روز جهانی قدس سال گذشته در برلین پایتخت آلمان بود و خواهان محو اسرائیل شده بود، به شدت انتقاد کرد.
سفارت رژیم اسرائیل در آلمان به روزنامه «جرزوالم پست» در این زمینه گفت: «هر فردی که تحریک به خشونت میکند، جایی در گفت وگوهای صلح ندارد.»
«افرائیم زوروف» رئیس یک موسسه حامی صهیونیست ها نیز به این روزنامه گفت که دعوت وزارت خارجه آلمان از فردی که خواهان نابودی اسرائیل است قابل درک نیست.
این روزنامه در وصف حمید رضا ترابی با ارائه نشانیهای دقیق از وی که در راهپیمایی سال گذشته علائم ضد صهیونیست در دست خود داشت، نوشت: ترابی سازمان دهنده اصلی این رویداد در برلین است.
وزارت خارجه آلمان اما با ارسال رایانامهای به این روزنامه ضمن دفاع از اقدام خود در راستای برپایی نشستی بینالمللی با شرکت نمایندگان صد کشور جهان از جمله ایران عنوان کرده است: «موضع گابریل در قبال مواضع ایران در قبال اسرائیل همراه ثابت بوده و برپایی یک رابطه صمیمی و معمول با ایران تنها هنگامی ممکن است که این کشور حق زیستن اسرائیل را به رسمیت بشناسد. همبستگی با اسرائیل از اصول سیاست خارجی آلمان است.»
با ایجاد کمربند اطراف ایران نباید گذاشت امپراتوری پارسیان احیا شود
«جان لیمبرت» از دیپلماتهای آمریکا در دهه 80 میلادی در ایران در یادداشتی که در وبگاه «لوبلاگ» منتشر شده با اقتباس از سخنان «هنری کیسینجر» وزیر خارجه معروف آمریکا در دهه 70 میلادی، خواهان ایجاد «کمربندی دور ایران» شد.
لیمبرت در بخشی از این یادداشت با نقل سخنان کیسینجر در گفتوگو با «رادیو ملی آمریکا» نوشت: او گفت که ایران مشکلی بزرگتر از داعش برای آمریکا است. کیسینجر گفت که کمربند شیعه از تهران تا بغداد و بیروت ایجاد شده و این امر این امکان را به ایران میدهد تا سلطه فارسی تاریخی خود را اینبار با عنوان شیعه احیا کند.
لیمبرت در جای دیگر نوشت: پارسیان در تاریخ تهدیدی برای همسایگانش بودند و موجب سوختن شهر آتن و از بین رفتن چند باره ارتش روم شدند و حتی قدس را نیز اشغال کردند. امروه نیز این کشور بسیار بیشتر به موقعیت خود در قرون وسطی شبیه شده و به زبانی صحبت میکند که هیچکس آن را نمیفهمد.
لیمبرت با پیشنهاد ایجاد کمربند علیه ایران و البته برچسب زنیهای مختلف نوشت: بهتر است از ایجاد کمربندی از سنیها، اعراب و ترکها برای منزوی کردن ایران در منطقه صحبت کنیم. سران ایران همواره قادرند امپراتوری فارسی (بر اساس اسلام شیعه و یا چیزی دیگر) که بیش از 1300 سال پیش از بین رفت ایجاد کنند.
امریکن انتر پرایز: مشارکت بالا در انتخابات اشتیاق مردم ایران به نظام را نشان داد
اندیشکده «امریکن انتر پرایز» در مطلبی پیرامون «آخرین تحولات سیاست خارجی ایران با انتخاب مجدد حسن روحانی» نوشت: با پیروزی روحانی نباید انتظار تغییرات اساسی را در اقدامهای ایران در منطقه چون حمایت از «بشار اسد» رییس جمهور سوریه، نفوذ در عراق، حمایت از حزب الله لبنان و حوثیهای یمن یا تغییر در رویکردهای نظامی متعارف یا غیر متعارف این کشور داشت.
این اندیشکده پیرامون روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا که قریب به سی و اندی سال قطع شده است، نوشت: پیش بینی بهبود روابط بین ایران و آمریکا به این زودیها حتی با وجود وعدههای روحانی را نباید داشت. او در این راه با عوامل قدرتمندی در داخل مواجه است.
این اندیشکده در خاتمه با ادعای اینکه در ایران هنوز دموکراسی واقعی مشاهده نمیشود، نوشت: شرکت گسترده ایرانیان در انتخابات تمایل آنها به فعالیت در چارچوب نظام ایران را نشان داد.
روحانی به آسانی در انتخابات پیروز شد تا اقتصاد کشور را سروسامانی دهد و با احتیاط اصلاحات را آغاز کند اما سئوال این است که آیا او این کار را اجرا خواهد کرد؟ در پاسخ به این سئوال باید منتظر ادامه تحولات بود.
مهر:
انعکاس بیانات رهبرانقلاب طی اولین روز ماه رمضان در رسانه های عربی
بیانات حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در نخستین روز از ماه مبارک رمضان که طی محفل نورانی انس با قرآن کریم ایراد گردید در رسانه های عرب زبان بازتاب و انعکاس داشت.
در همین راستا، پایگاه النشره با انتشار بخش هایی از سخنان مقام معظم رهبری نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران اظهار داشت که نباید فریب عربستان و ظواهر را خورد چرا که آنها باطل هستند و سقوط خواهند کرد.
این پایگاه همچنین به این بخش از بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند «در کشور ما حکومتی بر سر کار بود که آمریکاییها صراحتاً آن را ژاندارم خود در خلیج فارس میدانستند اما ملت ایران آن را ساقط کرد» اشاره کرده است.
پایگاه النشره همچنین به نقل از مقام معظم رهبری آورده است: سعودی ها ثروت های ملی را به نفع دشمنان ملت ها به کار می گیرند.
یادآور می شود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از بیانات خود خاطرنشان کردند: این افراد در ظاهر به قرآن معتقد هستند و حتی میلیونها نسخه از قرآن را منتشر میکنند اما در عمل بر خلاف دستور قرآن، با کفار مأنوس هستند و اموالی را که باید صرف بهبود زندگی مردم خود کنند، تقدیم کفار و دشمنان مردم میکنند.
پایگاه شبکه المنار لبنان نیز در خبری فوری بخشی از سخنان مقام معظم رهبری را پوشش داده و به نقل از ایشان آورد: این نادان ها چنین می پندارند که می توانند با پول محبت دشمنان اسلام را به دست آورند.
گفتنی است که رهبر معظم انقلاب در بیانات خود با اشاره به خیال واهی برخی کشورهای مرتجع که تصور میکنند میتوان با پول، صمیمیت دشمنان اسلام را جلب کرد، گفتند: واقعیت این است که صمیمیتی وجود ندارد و همانطور که خود امریکاییها گفتند، آنها را میدوشند و در نهایت ذبحشان میکنند.
پایگاه شبکه المیادین نیز سخنان مقام معظم رهبری را پوشش داده و با انتشار خبری به نقل از ایشان نوشت: متأسفانه امروز جامعه اسلامی مانند سایر جوامع دچار مشکل است و افرادی نالایق سرنوشت برخی جوامع اسلامی را در دولتهایی همچون سعودی در دست گرفتهاند.
المیادین همچنین به نقل از رهبر معظم انقلاب آورده است: در کشور ما حکومتی بر سر کار بود که آمریکاییها صراحتاً آن را ژاندارم خود در خلیج فارس میدانستند اما با وجود همه این پشتیبانیهای جهانی، ملت ایران با قدرت ایمان و با مجاهدت و فداکاری خود توانست آن رژیم را ساقط کند و نظام جمهوری اسلامی را بهجای آن مستقر کند که قدرتهای استکباری حتی طاقت دیدن آن را ندارند.
همچنین پایگاه العهد نیز بیانات مقام معظم رهبری را پوشش داده و بخش هایی از آن را منتشر نمود.
پایگاه شبکه سومریه عراق نیز در تیتری به نقل از رهبر معظم انقلاب آورده است: «سعودی ها اشداء مع المومنین و رحماء مع الکفار هستند».
پایگاه فرامنطقه ای رای الیوم و المسیره یمن از دیگر رسانه های عرب زبان هستند که بیانان مقام معظم رهبری را پوشش داده اند.
لازم به ذکر است که در نخستین روز از بهار قرآن، ماه مبارک رمضان، محفل نورانی انس با قرآن کریم به مدت سه ساعت در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد.
الرای مدعی شد؛ آمریکا، ایران را تهدید به حمله نظامی کرده است
روزنامه الرای کویت مدعی شد که آمریکا پیام تهدید آمیزی را به جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرده است مبنی بر اینکه اگر ایرانی ها، امنیت نظامیان آمریکایی در عراق و سوریه را به خطر بیندازند، واشنگتن اهداف نظامی در داخل ایران را هدف قرار خواهد داد.
این روزنامه در ادامه ادعاهای خود نوشت: پیام واشنگتن به تهران توسط افسران روس که در جلسات افسران آمریکایی و روسی شرکت کننده در اتاق عملیات نظامی در سوریه شرکت داشتند، به طرف ایرانی منتقل شده است.
روزنامه مذکور ادامه داد: تنش در روابط آمریکا و ایران درباره سوریه از زمان تصدی دونالد ترامپ بر ریاست جمهوری آمریکا آغاز شده است به طوری که واشنگتن سعی دارد در سوریه منطقه امن ایجاد کند و محدوده این منطقه از «التنف» در جنوب شرق سوریه تا کوبانی در شمال سوریه خواهد بود. این کمربند امنیتی، ائتلاف ایران از تهران تا بیروت که از طریق بغداد و دمشق ایجاد می شود را قطع می کند.
در ادامه این گزارش ادعا شده است: به نظر می رسد ایران تلاش می کند به صورت جدی، آمریکایی ها را امتحان کند لذا نیروهای خود را به اراضی نزدیک التنف اعزام کرده است. جنگنده های آمریکایی نیز در پی این اتفاق، برای هشدار به ایرانی ها بر فراز آسمان التنف و نزدیک نیروهای ایرانی در ارتفاع پایین به پرواز درآمدند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
اظهارات ضدایرانی ترامپ در ریاض برای منحرف کردن نگاهها از خطر اسرائیل بود
علی الصالح نویسنده فلسطینی در مقاله ای در روزنامه القدس العربی چاپ لندن با عنوان: «انتقادهای ترامپ از ایران به این علت بود که نگاه ها را از اسرائیل، منحرف کند» نوشت: به نظر میرسد دوره رهبران بزرگ به پایان رسیده است و جای آنان را افرادی مانند دونالد ترامپ و عبدالفتاح السیسی گرفته اند، افرادی که سخن و دیدگاهی برای حل مشکلات ملتها ندارند. وی افزود: ریاض، پایتخت عربستان، چندی پیش شاهد نشستهایی بین دونالد ترامپ و سران برخی کشورها از جمله عربستان و مصر بود، هرچند این نشستها مشکلی از مشکلات منطقه را برطرف نکرد. این در حالی بود که دونالد ترامپ با استقبال بسیار گرم در ریاض مواجه شد، استقبالی که هیچگاه در کشور خود از همان آغاز ریاست جمهوری، شاهد آن نبوده است.
السیسی در دیدار با ترامپ در حالی که شگفت زده بود گفت :«شما رهبر منحصر به فردی هستید، شخصیت توانایی دارید که می توانید کارهای غیر ممکن را انجام دهید» سپس ترامپ در میان خنده حاضران گفت:«با تو موافقم» و چه بسا ترامپ به السیسی گفته است :«چه کفشهای براقی داری، من از این کفشهای براق تو شگفت زده ام».
علی الصالح در ادامه نوشت: این سخنان مقدمه نقدی است که به نشست سران عربی، اسلامی، آمریکایی در ریاض داریم، جایی که سران بیش از پنجاه کشور عربی و اسلامی در سالنی بسیار بزرگ و فاخر گرد آمدند و چای و قهوه با خرمای عالی سر کشیدند و به سخنان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره تروریسم و لزوم مبارزه همه جانبه با آن گوش دادند، کسی که تلاش کرد تا می تواند به آتش فتنه بین عربستان به عنوان نماینده اسلام سنی و ایران به عنوان نماینده اسلام شیعی، بدمد و آنرا برافروخته تر کند. با این حال همگان از یاد بردند که مشکل اصلی جهان اسلام، اشغالگری اسرائیل است که از چند دهه گذشته عامل همه مشکلات کشورهای عربی و اسلامی از جمله پیدایش تروریسم در این کشورها بوده است.
علی الصالح افزود: البته باید یادآور شد سازمان داعش که مسئول کشتار و تروریسم در منطقه و در کشورهای اروپایی است، شیعی نیست. حقیقتی که هیچ کس به آن توجه نمی کند این است که ترامپ با اینکه بر ایران با ادعای کشور حامی تروریسم تمرکز کرده است، به توافقی که باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا و نیز همپیمانان اروپایی آمریکا با ایران امضا کرده اند، همچنان احترام می گذارد و به آن پایبند است و واقعیت به ما می گوید که ترامپ هیچ چیز از این توافق را تغییر نخواهد داد و هرگز برای حمله به ایران و وارد شدن در جنگ با این کشور، آنگونه که برخی آرزو می کنند، تلاش نخواهد کرد زیرا همچنان با جنگهای دیگری از جمله در افغانستان، سومالی، لیبی، عراق و سوریه روبرو است. همه این حقایق نشان میدهد که حمله بی سابقه ترامپ به تهران و سیاستهای آن، جز با هدف منحرف کردن نگاهها از منشأ اصلی خطر یعنی اسرائیل نیست، دولتی که به هیچ قانون و قطعنامه بینالمللی احترام نمی گذارد. ترامپ در سخنان خود در ریاض حتی یک بار هم به اشغال سرزمینهای فلسطینی اشاره نکرد همان گونه که به مسئله شهرک سازی یا تشکیل دو کشور هم اشاره ای نکرد.
دونالد ترامپ که داخل آمریکا به سبب رسوایی های سیاسی با خطر کناره گیری روبرو است، در دو روز اقامت خود در عربستان تا توانست با حمله به ایران، دل مقامات سعودی و دیگر کشورهای عربی همپیمان آن را به دست آورد. از آنجا که حافظه عربها بسیار ضعیف است، رهبران عرب و مسلمان در ریاض نشستند و به سخنان ترامپ گوش دادند و با این حال اتهامات او را برضد کشورهای عربی و اسلامی در طول رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از یاد بردند و در ریاض فقط از اظهارات ضد ایرانی ترامپ، شادمانی کردند. از جمله اتهامها و توهینهای دونالد ترامپ، می توان به چند مورد مهم اشاره کرد: نخست اینکه او تاکید می کند که اسرائیل دشمن شماره یک عربها و مسلمانان نیست بلکه ایران دشمن آنان است. دوم اینکه باید تلاش کرد اسرائیل و کشورهای عربی به ویژه کشورهای عرب خلیج(فارس) را برضد دشمن مشترک یعنی ایران گرد هم آورد. سوم اینکه باید برای عادی سازی روابط آشکار کشورهای عربی به ویژه کشورهای عرب خلیج(فارس) با اسرائیل تلاش کرد، هر چند روابط مخفی آنها با اسرائیل بسیار بیشتر است. نخستین نشانه این تلاش ترامپ آن بود که هواپیمای او نخستین بار به طور مستقیم، از ریاض به تل آویو پرواز کرد، درست برخلاف سیاستهای آشکار کشورهای خلیج(فارس). چهارم اینکه دونالد ترامپ جهاد فلسطینی را با تروریسم داعش یکی دانست. پنجم اینکه یکی از وعده های انتخاباتی ترامپ یعنی فعال کردن اقتصاد آمریکا، تحقق یافت و این تنها وعده ای است که پیش از پایان تحقیقات درباره رسوایی سیاسی اش، می تواند در برابر مردم آمریکا به آن افتخار کند زیرا توانست حدود 400 میلیارد دلار با مقامات عربستان قراداد امضا کند که بزرگ ترین قرادادی است که عربستان در طول تاریخ خود امضا کرده است. البته نباید از یاد برد که تسلیحاتی مانند جنگنده اف 35 ، در این قراردادها نیست تا همچنان برتری نظامی اسرائیل بر کشورهای عربی حفظ شود. این نویسنده فلسطینی تصریح کرد: بنابراین واقعیت این است که مردم عربستان از این قراردادها بهره ای نمیبرند و حتی تسلیحات خریداری شده برای حمایت از آنان یا حمایت از مرزهای کشور آنان نیست زیرا آنگونه که ادعا می شود خطری متوجه آنان نیست، بلکه این تسلیحات برای سلطه بر مناطق و کشورهای اطراف به بهانه خطر ایران است. در پایان باید گفت درست است که ترامپ به طور عملی سفارت آمریکا را از تل آویو به قدس اشغالی منتقل نکرد، اما کار بزرگ تری انجام داد و آن به رسمیت شناختن یهودی بودن دیوار ندبه یا دیوار براق بود، زیرا او نخستین رئیس جمهور آمریکا است که از دیوار ندبه دیدار میکند در حالی که همچنان به عنوان رئیس جمهور در کاخ سفید به سر می برد.
نظر شما