رمضانیه‌های سوره مهر/هفتاد نجوا از مفاتیح الجنان در کنار دو اثر پژوهشی درباب ماه مبارک رمضان

خبرگزاری شبستان:کتاب «کوچه آسمان» ترجمه منتخبی از هفتاد نجوا از مفاتیح الجنان در کنار دو کتاب «منتخبی از خاطره‌ها و عکس‌های سفره‌های افطاری» و «موسیقی رمضان در ایران» آثاری هستند که توسط سوره مهر در ایام ماه رمضان به علاقه مندان کتاب معرفی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، کتاب «کوچه آسمان» ترجمه منتخبی از هفتاد نجوا از مفاتیح الجنان که به کوشش حجت‌الاسلام سیدابوالقاسم حسینی(ژرفا) ترجمه شده است.

 حجت‌الاسلام سیدابوالقاسم حسینی(ژرفا)، درباره این اثر گفت: در این کتاب، مجموعه‌ای از ادعیه را به فارسی ترجمه کرده‌ و سعی داشته‌ام که آثار روزآمد باشند و در روزگار معاصر قابلیت فهم بیشتری داشته باشند.

 حجت‌الاسلام حسینی در ادامه گفت: ترجمه ادعیه در این کتاب به نثر آورده شده است و سعی داشتم ترجمه‌های دقیقی را از ادعیه ارائه کنم.

 وی افزود: برخلاف برخی از افراد که تلاش می‌کنند ترجمه‌ها را به صورت کاملا ادبی درآورند و برخی برداشت خود را از دعا در کتاب می‌آورند، من تلاش کردم در عین اینکه ترجمه‌های زیبایی را از نظر ادبی ارائه کنم، از این رویکرد به دور باشم.

 «منتخبی از خاطره‌ها و عکس‌های سفره‌های افطاری»شامل یازده خاطره و چهل و یک عکس است که به کوشش محمدصالح حجت‌الاسلامی گردآوری شده است.

   این کتاب دربرگیرنده خاطره‌ها و عکس هایی است که از طرف دبیرخانه مسابقات فرهنگی و هنری سفره‌های ایرانی و اسلامی برگزیده شده‌اند.

  در این مجموعه عکس‌هایی از لحظات افطار با محوریت سفره ارائه شده و به خوبی نشان می‌دهد که هدف فقط نمایش غذا و خوراکی نیست بلکه روح معنوی حاکم بر فضا و نقش محوری سفره در خانواده را نشان دادیم.

  حجت‌الاسلامی پژوهشگر کتاب به نقش فرهنگی عمیق سفره در سبک زندگی ایرانی اسلامی اشاره کرد و گفت: در اکثر عکس‌هایی که ما ثبت کردهایم سفره افطار محل تجمع کانون خانواده است که در آن ارتباطات درون خانواده تحکیم شده است که این را می‌توان نمونه‌ای از سبک زندگی ایرانی-سلامی با محوریت خانواده دانست.

 اثر دیگر کتاب «موسیقی رمضان در ایران» که توسط هوشنگ جاوید گردآوری و با نت نگاری محمدرضا درویشی انجام شده است.

  کتاب «موسیقی رمضان در ایران» را می‌توان بابی تازه در پژوهش موسیقی دانست. هوشنگ جاوید که برای موسیقی نواحی ایران به دسته‌بندی‌ خاصی معتقد است و مطالب این اثر را نیز بر اساس همین دسته‌بندی‌ها تنظیم کرده است. جاوید بخشی از مطالب کتاب را با استفاده از متون مختلف تنظیم‌ کرده اما سهم عمده کتاب مربوط به کار میدانی بوده است، که در طی آن آیین‌های موسیقی رمضان گردآوری شده است. به باور وی بخشی از آوازهای‌ رمضان به فراموشی سپرده شده و کمتر کسی وجود دارد که در ماه مبارک رمضان منقبت‌خوانی کند. سحرخوانی‌ها، گلدسته‌خوانی‌ها و... همگی فراموش‌ شده‌اند.

کد خبر 631777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha