زبان و ادبيات فارسی بايد در شبه قاره توسعه يابد

خبرگزاری شبستان:ريیس کرسی زبان اردو دانشکده دولتی اسلامی سویل لاینز لاهور گفت: عدم توسعه زبان و ادبیات فارسی در شبه قاره، موجبات تضعیف اشاعه آرمان‌های اسلامی و تشدید تهاجم فرهنگی غرب را فراهم می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، احمد مرجانی‌نژاد، کارشناس فرهنگی ايران در لاهور با جاوید احمد باجوای، ريیس دانشکده کالج دولتی اسلامی سویل لاینز پاكستان ديدار و گفت‌وگو كرد. اين ديدار به منظور مذاكره براي تأسیس و راه‌اندازی اتاق ایران‌شناسی دانشکده کالج دولتی اسلامی سویل لاینز لاهور و با حضور ریاض شاهد، ريیس بخش زبان فارسی و محمد اصغر یزدانی، ريیس کرسی زبان اردو اين دانشكده، برگزار شد.

 

مرجانی‌نژاد در آغاز اين ديدار به اهمیت حفظ و لزوم اشاعه مشترکات تمدنی، فرهنگی و پاسداری از زبان‌های فارسی و اردو اشاره و در ادامه بيان كرد: بیش از 60 درصد واژگان زبان اردو، از لغات فارسی و عربی است. همانطور كه مي‌دانيد زبان عربی، زبان عقیدتی مشترک ما و زبان فارسی، زبان تمدنی، فرهنگی و ادبی ماست.

 

وي ادامه داد: متأسفانه در اثر سیاست‌های غرب‌زدگی و دور نگهداشتن ملل مسلمان از آثار گران‌بهای علمی و فرهنگی خود، در پاكستان به جاي زبان فارسي، زبان انگلیسی ترويج شد كه از نشانه‌های بارز تهاجم فرهنگی محسوب مي‌شود.

 

در ادامه نيز جاوید احمد باجوای، ريیس دانشکده کالج دولتی اسلامی سویل لاینز نیز ضمن قدردانی از تلاش‌های خانه فرهنگ ایران در لاهور براي توسعه مناسبات علمی و دانشگاهی دو كشور، به معضل در اولویت قرار گرفتن زبان انگلیسی حتی بر زبان رسمی مردم پاکستان (اردو) اشاره كرد و آن را نتیجه سیاست‌های دوران استعمارگری خواند.

 

وی در ادامه براي آماده‌سازی و آغاز برنامه‌های توسعه همکاری‌های دانشگاهی با مراکز دانشگاهی و آموزشی ایران از جمله دانشگاه فردوسی مشهد، ابراز كرد: سفر متقابل مسئولین و اساتید دانشگاهی، زمینه‌های انعقاد تفاهمنامه‌هاي همکاری آموزشی و پژوهشی، مبادله استاد و دانشجو، برگزاری دوره‌های دانش افزایی و تخصصی را فراهم خواهد ساخت.

 

ریاض شاهد، ريیس بخش زبان فارسی دانشكده هم در سخنان خود گفت: جمهوري اسلامي ایران در جایگاه کانون اصلی و به مثابه مهد و مادر زبان فارسی، مسئولیت خطیر تقویت بنیه علمی و افزایش توان تخصصی مدرسین زبان فارسی را به عهده دارد.

 

وي ادامه داد: امیدواریم حمایت‌های علمی و حتی مادی در حفظ و ترویج زبان و ادب پارسی، نصیب‌بخش زبان فارسی دانشکده کالج دولتی اسلامی سویل لاینز نیز شود که این امری بایسته و شایسته نظام جمهوري اسلامي ایران است.

 

محمد اصغر یزدانی، ريیس کرسی زبان اردو دانشكده نيز در سخنان خود با عرض تبریک انتخاب مجدد آقای دکتر روحانی به مقام ریاست جمهوری ایران، بيان كرد: زبان فارسی، ریشه زبان اردو است. بدون تقویت و رشد زبان فارسی، زبان اردو هم تضعیف و محکوم به اضمحلال است. 

 

وي افزود: هزینه برای زبان فارسی در شبه قاره، باید به مثابه سرمایه‌گذاری نظام جمهوري اسلامي ایران برای آینده زبان و ادبیات فارسی و تبلیغ انقلاب اسلامی ایران تلقی شود؛ زیرا عدم توسعه زبان و ادبیات فارسی در شبه قاره، موجبات تضعیف اشاعه آرمان‌های اسلامی و تشدید تهاجم فرهنگی غرب را فراهم خواهد ساخت.

 

يزداني سپس خطاب به كارشناس فرهنگي ايران در لاهور گفت: از شما درخواست داریم تا لزوم اولویت‌دهي و بذل مساعی به زبان و ادب پارسی در پاكستان را به استحضار مسئولین جمهوری اسلامی ایران برسانيد. به ویژه در ایالت پنجاب و شهر لاهور که در مجموع دارای بیش از 250 هزار تن فارسی‌آموز است.

 

بنا بر اعلام اين گزارش، پس از پایان مذاکرات، مکان مدنظر گرفته شده برای تأسیس و راه‌اندازی اتاق ایران در دانشكده مورد بازدید قرار گرفت و مقرر شد؛ طی هماهنگی و همکاری مشترک، ظرف یک ماه آينده، موارد حقوقی ذیربط با انعقاد و امضای تفاهمنامه رسمی، تدارک وسایل و ابزار مورد نیاز، بررسی و نهایی شود.

 

گفتني‌ است؛ دانشکده کالج دولتی اسلامی سویل لاینز بر حسب سیستم آموزش مدل کشور انگلستان، شامل دوره‌های کالج (فوق دیپلم)، دانشکده (کارشناسی) و نیز دوره‌های فوق لیسانس، پیش دکتری و  دکتری، در اغلب رشته‌های علوم تجربی و انسانی است.

 

اين دانشكده در سطح پاکستان معتبر و به مثابه پرورش‌دهنده و تغذیه‌کننده دانشگاه‌های دولتی و خصوصی مهم  ایالت پنجاب، دارای بیش از 10 هزار تن دانشجو در مقاطع و رشته‌های مختلف و ۲۰۰ استاد و مدرس است.

 

 

 

کد خبر 631597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha