حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی عضوهیت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) درگفتگوبا خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به اثرات معنوی ماه مبارک رمضان گفت: ورود به ماه مبارک رمضان قطعا نیازمند آگاهی است و هر قدر افراد خودشان را بیشتر آماده کنند امکان بهره برداری از این ماه افزایش خواهد داشت.
وی افزود: ماه رمضان ماه تحول روحی، معنوی وماه کسب تجارب و لذات معنوی است که سبب قرب و پیوند به خدا میشود و انسان باید به این روحیات توجه داشته باشد .
حجت الاسلام ساجدی ادامه داد: ماه رمضان ماه تقویت تقوا و فضائل اخلاقی است که نقش بسزایی درتکامل انسان دارد چرا که دراین ماه رازهایی نهفته شده که هر قدرفردآگاهی بیشتری نسبت به آن داشته باشد برکات بیشماری نصیبش میشود.
عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: گرسنگی، تشنگی، عبادات ودیگر واجبات این ماه حداقل فرصتی برای استفاده و بهره برداری از این ماه مبارک است به همین جهت ماههای رجب و شعبان به عنوان ماه های مقدمه سازی برای ماه مبارک رمضان از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
وی اظهار داشت: جامعه اسلامی ما نیز باید در خصوص فضائل مادی و معنوی این ماه مبارک اطلاع رسانی جامع و دقیقی برای مردم داشته باشد تا اگاهی آنان نسبت به اهمیت و آثار تربیتی و اخلاقی این ماه افزایش پیدا کند.
اولین مقدمه برای پاکسازی نفس وخودسازی توبه واستغفار درماه رمضان است
حجت الاسلام ساجدی یادآورشد: اولین و مهمترین مقدمه ورود به ماه مبارک رمضان توبه و استغفار می باشد همانگونه که درماه شعبان روزی 70 مرتبه استغفار عنوان شده است، ذکراین اذکار نوعی درون نگری و توجه به وجود خودمان است که سبب پاک سازی نفس، خودسازی جسم و روح انسان میشود.
عضو هئیت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امامخمینی(ره) خاطرنشان ساخت: هر قدر انسان نسبت به برکات و اثرات تربیتی ماه مبارک رمضان آگاهی و آمادگی داشته باشد قطعا در هر مرحله ازماه مبارک رمضان اندوخته های فراوان اخلاقی ومعنوی برداشت خواهد کرد.
وی اذعان کرد: این آمادگی باید به مرور آموزش داده شود تا درک ونتیجه گیری معنایی، تقوایی و رشد معنوی مردم از این ماه بیشترشود.
حجت الاسلام ساجدی بیان داشت: علاوه بر رسانهها، مدارس، دانشگاهها، والدین در خانواده به عنوان ارکان یک جامعه دینی و اسلامی باید نقش ارزنده و سازنده ای را در فرهنگ سازی ورود به ماه مبارک رمضان ایفا کنند.
جوانان برای شناخت و درک رمضان نیازمند فرهنگ سازی و اگاه سازی ارزشهای دینی در جامعه هستند
عضوهئیت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: امروزه گاهی فرهنگ به معنای غلط تکثیرمیشود برخی از ارزشهای غیراسلامی به عنوان فرهنگ یاد می شود که قطعا برای استفاده درست ازماه رمضان بویژه جوانان نیازمند آگاه سازی و فرهنگ سازی صحیح مقدمات برای ورود به ماه مبارک رمضان هستیم.
وی ادامه داد: برای آماده سازی جامعه جهت ورود به ماه مبارک رمضان نیازمند همکاری جدی نخبگان حوزه و دانشگاه هستیم تا با استفاده از آیات و روایات و کاربردی کردن آنها با چاپ کتاب، ساخت فیلم، انجام فعالیتهای فرهنگی زمینههای لازم برای بهره برداری از ماه مبارک رمضان را ایجاد کنیم.
حجت الاسلام ساجدی عنوان داشت: رسانهها نیزنقش مهمی در آموزش و آمادگی مردم برای ورود به ماه مبارک رمضان دارند، پخش سریال ، برنامه های معرفتی، اخلاقی و...می تواند تاثیری گذاری شگفتی در انسان برای بهره مندی از این ماه داشته باشد.
رمضان بهترین فرصت برای برجسته سازی ارزشهای معنوی وتربیتی این ماه در زندگی است
عضوهئیت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) یادآورشد: توجه به ماه مبارک رمضان نباید نگاهی سطحی باشد بلکه باید با دیدگاهی عمیق به این ماه و اثرات معنوی و تربیتی آن به عنوان زمنیه ای برای خودسازی توجه شود.
حجت الاسلام ساجدی گفت: ماه مبارک رمضان فرصت غنیمتی است تا سبک زندگی اسلامی مبتنی برفرهنگ دینی برزندگی حاکم شود وباید پذیرفت که این امرنیازمند برنامه ریزی واستقاده ازاهم روشهای تبلیغی و برجسته سازی ارزشهای معنوی و تربیتی ماه مبارک رمضان در جامعه است.
عضو هیت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در پایان گفت: این ماه بهترین زمان وفرصت برای تربیت نفس وخودسازی است که انسان روزه دارمی تواند با بهره مندی ازظرفیتهای ارزشمند این ماه به درجه ای از کمال دست پیدا کند.
نظر شما