رونق اقتصاد مقاومتی با تولیدات کشاورزی/ لزوم برگزاری جشنواره‌های بومی محلی در کشور

خبرگزاری شبستان: تولیدات کشاورزی و عرضه آن به استان‌ها و کشورهای دیگر سبب رونق اقتصاد مقاومتی در کشور می‌شود که برگزاری جشنواره‌های بومی محلی سبب تلاش بیشتر کشاورزان در تولید با کیفیت و مضاعف محصولات بومی‌محلی می‌شود.

خبرگزاری شبستان - صومعه‌سرا: جشنواره تولیدات بومی‌، محلی از برجسته‌ترین اقدام‌ها در راستای حمایت از محصولات کشاورزی و کشاورزان فعال در آن عرصه است که جشنواره توت فرنگی صومعه‌سرا از جمله جشنواره‌های مهم استانی به شمار می‌رود.

 

جشن برداشت محصولات محلی نیز به منظور ایجاد انگیزه در کشاورزان و باغداران در مناطق مختلف استان گیلان برگزار می‌شود و صومعه‌سرا از شهرستان‌های منحصر به‌فرد در حوزه کشاورزی استان است.

 

این جشنواره‌ها سبب تلاش بیشتر کشاورزان در تولید با کیفیت و مضاعف محصولات بومی‌، محلی و عرضه سهل‌تر و مستقیم به متقاضی و درآمد بیشتر است و احیای آئین‌ها و سنت‌ها و نیز آشنایی گردشگران و میهمانان با انواع بازی‌های بومی و محلی استان را در بر دارد.

 

جشنواره‌های بومی، محلی سبب ایجاد ارتباط میان نسل جدید و قدیم، آشنایی نسل جوان با میراث گذشتگان و کم کردن فاصله میان نسل‌های جدید و قدیم می‌شود و این ورزش‌ها می‌تواند جایگزین خوبی با بازی‌های فضای مجازی باشد.

 

همچنین تولیدات کشاورزی و عرضه آن به استان‌ها و کشورهای دیگر سبب رونق اقتصاد مقاومتی در کشور می‌شود که در این راستا روستای صوفیانده بیست و دو هکتار از باغات توت فرنگی استان را به خود اختصاص داده که در این راستا مقام اول استانی را کسب کرده است و برای هفتمین سال متوالیست که جشنواره توت فرنگی را برگزار و مردم از جای جای استان و کشور از این جشنواره بومی، محلی استقبال چشمگیری می‌کنند.

 

 

لزوم رونق جشنواره‌های بومی محلی در کشور

شهناز ضیایی، یکی از حاضرین در جشنواره توت فرنگی با بیان اینکه از تهران برای حضور در این جشنواره آمده است، اظهار داشت: اصلیت من گیلانی است اما بیش از 30 سال است که در تهران زندگی می‌کنم.

 

وی با بیان اینکه هر ساله سعی می‌کنم تا در جشنواره توت فرنگی صوفیانده شرکت کنم، افزود: برگزاری بازی‌های بومی، محلی که احیای سنت‌ها قدیم است برایم بسیار جذاب و دلنشین می‌باشد.

 

این مسافر تهرانی با اشاره به اینکه مدت‌هاست که دیگر رنگ و بوی بازی‌ها و سنت‌های قدیم از بین رفته است، گفت: جای بسی خوشحالیست که میراث فرهنگی با برگزاری جشنواره‌های بومی، محلی این سنت‌ها را احیا کرده است.

 

ضیایی با بیان اینکه قیمت توت فرنگی نسبت به بازار گرانتر است و هر ساله این اعتراض را به دبیر اجرایی جشنواره کرده‌ایم، تصریح کرد: توت فرنگی صوفیانده یکی از شیرین‌ترین و خوشمزه‌ترین توت‌فرنگی‌هایی است که تا کنون مصرف کرده‌ام.

 

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم در همه جای کشور جشنواره‌های بومی، محلی رونق پیدا کند تا نسل‌های جدید با آیین‌ها و سنت‌های قدیمی‌ها آشنا شوند و به جای اینکه همواره با موبایل سرگرم باشند به این سمت سوق پیدا کنند.

 


جشنواره‌های بومی محلی در مرکز استان برگزار شود

امیر خیرخواه، یکی از جوانان رشتی حاضر در جشنواره توت فرنگی صوفیانده با بیان اینکه نخستین سالی است که در این جشنواره شرکت می‌کند، اظهار داشت: برگزاری نمایش و بازی‌های بومی، محلی برایم جالب است.

 

وی با بیان اینکه همیشه از قاب تلویزیون این بازی ها را دیده و برای اولین بار است که از نزدیک این بازی‌ها را تماشا می‌کنم افزود: ایکاش اینگونه جشنواره‌ها در سطح شهرستان رشت هم برگزار شود تا جوانان هم سن و سال من هم بتوانند به راحتی از این جشنواره‌ها بهره ببرند.

 

این جوان رشتی گفت: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان باید مکانی در وسط شهررشت تعبیه کند تا جوانان با آیین‌ها و سنت‌های قدیمی بیشتر آشنا شوند و بتواند آن را به نسل‌های بعدی انتقال دهند.

 

خیرخواه تصریح کرد: جشنواره ساعت 14 شروع می‌شد و من با خانواده‌ام ساعت17 حضور پیدا کردیم، متاسفانه توت فرنگی‌ها تمام شده بود و عده‌ای هم که توت فرنگی می‌فروختند، اطرافیان ادعا می‌کردند که آن توت‌فرنگی گلستان است و برای این روستا نیست.

 

وی خاطرنشان کرد: مسئولان مربوطه باید پیگیری‌های لازم را داشته باشند تا افراد توت فرنگی دیگر شهرها و استان‌ها را به نام توت فرنگی صوفیانده با قیمت بالا به مردم قالب نکنند.

 

گفتنی است، 45 سال پیش نهال توت فرنگی توسط یکی از اهالی صوفیانده به این روستا آورده شده و با پیگیری‌های باغداران و رسیدگی به کشت توت فرنگی این محصول یکی از بارزترین محصولات کشاورزی این روستا در سطح استان و کشور مطرح شد.


 

 

کد خبر 631527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha