مساجد ؛تفکر کاسب کارانه  در حوزه مهدویت را از جامعه بزدایند

خبرگزاری شبستان:یک کارشناس در حوزه دین گفت:مساجد می توانند،با درونی سازی مفاهیم انتظار و مهدویت،آن را به صورت یک امر ترویجی به جامعه انتقال دهند و نسبت های ناروایی که افراد کاسب کار در مورد مفاهیم انتظار به کار می گیرند، را پیرایش کنند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، دهمین روز دهه تکریم و غبارروبی مساجد با عنوان «مسجد؛ میعادگاه منتظران انقلابی» نامگذاری شده است، در همین رابطه خبرنگار ما با حجت‌الاسلام مجتبی فرهنگیان؛ دبیر دبیرخانه کرسی های آزاد اندیشی حوزه های علمیه کشور، گفت و گویی انجام داده است که شرح آن در ادامه می‌آید:

 

 حجت الاسلام فرهنگیان با اشاره به اینکه مساجد، یک نهاد سیاسى پر تحرک در جامعه اسلامى به شمار می آید، گفت: در ابتدای پیدایش حکومت سیاسى اسلام، مساجد تأثیر بسزایی در ابعاد مختلف داشته اند، احکام و مقررات دینى با آمیزه هاى سیاسى همراه و همزاد بوده است، به طوری که مرکز اداره حکومت اسلامى در زمان حضور پیامبر (ص) در مدینه، مسجد بود و از همین سنگر حکومت تازه‌تأسیس اداره می شد، بدون شک این پایگاه اثرگذار دینی در انتقال مفاهیم دینی همچون انتظار و مهدویت هم می تواند موثر عمل کند.

 

وی با بیان اینکه بهترین کانون برای انتقال موضوع انتظار و امامت، مساجد هستند، بیان کرد: مفهوم انتظار در تحرک و معنا بخشی، پویایی، روحیه دهی، انقلاب گری شیعیان نقش بسیار تاثیرگذار دارد، زیرا که انتظار هویت سیاسی ما شیعیان است که از طریق آن می توانیم نسبت گذشته، حال و آینده را مورد توجه قرار دهیم. از سویی با الگو قرار دادن آینده و موعود گرایی است که مبنای فلسفه قرآنی، وراث مستضعفان بر دنیا تحقق پیدا می کند و نظام های مبتنی بر ظلم، تبعیض و بی عدالتی  به شکست می انجامد و در آن مظلومان و مستضعفان به حقوقشان دست می یابند.

 

دبیر دبیرخانه کرسی های آزاد اندیشی حوزه های علمیه کشور،اظهار کرد: امروز با درونی سازی مفاهیم انتظار و مهدویت، می توان آن را به یک امر ترویجی به جامعه انتقال داد و نسبت های ناروایی که توسط افراد کاسب کار در مورد مفاهیم انتظار به کار می گرفته می شود را پیرایش و شبهات مهدویت را از جامعه پاک کرد و اقدام به روشن سازی افکار عمومی نمود تا از این طریق جامعه به سمت تکامل و پیشرفت جهت دهی شود.

 

 

 این کارشناس و نویسنده در حوزه دین عنصر اساسی در ترویج مفاهیم مهدویت را جوانان دانست و گفت: اگر بینش و تفکرات جوان شناخته نشود، سوق دادن این جوان به سمت مفاهیمی همچون مهدویت، انتظار و موعود گرایی به راحتی امکان پذیر نخواهد بود. در میان کارگزارن مساجد در جهت دهی به اندیشه های جوانان نقش بسیار مهمی دارند، باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد که امروز مساجد برای انتقال مفاهیم انتظار و تلاش برای درونی سازی و جذب جوانان برای انتقال این مفاهیم چقدر برنامه ریزی داشته اند و مشکلات و آسیب های موجود برای عدم توجه به این موضوع چیست؟

 

 وی خاطر نشان کرد: با بررسی مشکلات و چالش ها در این زمینه و ارایه راهکار، می توان مهدویت را در جامعه ساری و جاری کرد، با نگاه به برگزاری جشن های نیمه شعبان می توان استقبال و مشارکت جوانان در باشکوه برگزار شدن این جشن ها را به عینه مشاهده کرد، باید گفت امروز زیر ساخته های مفاهیم انتظار در بخشی از جامعه ما شکل گرفته است، اما  با یک سیاست گذاری دقیقتر در این زمینه گام های اثرگذاری تری برداشت.

 

 این نویسنده در حوزه مسجد تصریح کرد: مسجد کانون اجتماع عبادی مسلمین است. در مسجد است که همه با هدفی واحد گرد یکدیگر جمع می شوند و معارف دین را از زبان امام جماعت می شنوند و در زندگی خود به کار می گیرند. مفهوم انتظار نیز می تواند از مسیر مسجد برای مردم و به ویژه قشر جوان و منتظر انقلابی بیان شود.

 

 وی در ادامه با بیان اینکه مساجد در عصر ظهور از دو بعد اصلاح می شوند، ادامه داد: اصلاح ظاهر، عمارت مسجد و حقیقت و محتوای درون مسجد از جمله اصلاحاتی است که در حکومت حضرت مهدی(عج) به کار گرفته می شود، زیرا که مساجد هر چه قدر ساده و بدون تزیین باشند، انسان را از یاد و ذکر خدا غافل نمی کنند. در حال حاضر برخی از مساجد به عنوان زیباسازی به گونه‌ای تزیین شده‌اند که عظمت و زیبایی مسجد انسان را به خود مشغول و از یاد خدا غافل می کند. بنابراین به کارگیری تجملات در مساجد در عصر ظهور جایگاهی ندارد.

 

 فرهنگیان اظهار کرد: مساجد در عصر ظهور تنها مرکزی هستند که کاربرد آن عوض نمی شود و فقط برای عبادت خداوند ساخته شده و همیشه هم در این راستا مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا که اقداماتی که برای تقریب به خدا و از روی اخلاص صورت گیرد باقی خواهند ماند و به دست امام زمان (عج) در این دنیا خواهند رسید و در حکومت امام زمان(عج) جزو مراکزی هستند که برای مردم ارائه خدمت و مردم از آنها استفاده می کنند، به خاطر همین در روایات تأکید شده است که باید مساجد را با اخلاص و نیت پاک ساخت.

 

یاد آور می شود؛ از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، دهه پایانی ماه شعبان هر سال به عنوان «دهه تکریم و غبار روبی مساجد» نامگذاری شده است و از سوی این مرکز عناوین مختلفی منطبق بر موضوعات روز در هر سال برای روزهای این دهه اعلام می شوند.

 

کد خبر 631403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha