به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمدباقر خرمشاد، رییس سازمان فرهنگ، هنر و ارتباطات صبح امروز (دوشنبه 7 شهریور )در نشست خبری نهمین هماندیشی نمایندگان خارج از کشور گفت: این نشست هماندیشی با حضور رایزنان فرهنگی ایران از تاریخ دوازدهم تا هفدهم شهریور با شعار بیداری اسلامی، تمدن نوین اسلامی برگزار میشود.
وی افزود: سازمان فرهنگ، هنر و ارتباطات به عنوان دیپلماسی عمومی خود این نشست را هر دو سال یک بار برگزار میکند اما امسال علیرغم اینکه چنین نشستی را در سال گذشته نیز داشتیم نهمین نشست رایزنان فرهنگی را نیز برگزار میکنیم و امیدواریم سال آینده نیز نشست منطقهای رایزنان فرهنگی را داشته باشیم.
خرمشاد درباره علل برگزاری این نشست عنوان کرد: علت برگزاری این نشست وضعیت جدیدی است که در منطقه و در جهان اسلام به وجود آمده و ما از آن به عنوان پدیده بیداری یاد میکنیم و فعالیتهایی را که برای آغاز مسیرهای جدید اتفاق افتاده بررسی میکنیم.
وی ادامه داد: دیماه سال 89 در هیئت دولت دو پدیده به تصویب رسید که بعد از سال 90 قابلیت اجرایی شدن را دارند. این قانون مقرر میکند که دستگاههای مختلف فرهنگی طرحهای خود را با محوریت سازمان فرهنگ و ارتباطات انجام دهند و بعد این سازمان این طرحها را برای تصویب در اختیار دولت قرار دهد. علاوه بر این در قانون برنامه پنجم توسعه مادهای پیشبینی شده که سند ملی توسعه در روابط فرهنگی جمهوری اسلامی در سال 90 توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات تنظیم بشود.
خرمشاد با اشاره به دور جدید فعالیتهای سازمان عنوان کرد: مأموریت اصلی این سازمان معرفی تمدن نوین ایرانی و اسلامی است و از آنجایی که به اعتراف متخصصان داخلی و خارجی یک پدیده تمدنی در ایران قابل شکلگیری است و با توجه به اینکه خود انقلاب اسلامی یک پدیده تمدنی است و خصوصا در دهه چهارم این مسئله اوج گرفته است اهدافی با این مقدمه برای سازمان تکلیف شده است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات خاطرنشان کرد: در شرایط جدید سازمان ماموریت خود را آنچه در ایران اسلامی دهه چهارم اتفاق میافتد، قرار داده است؛ به همین جهت شعار خود را بیداری اسلامی نامگذاری کردیم.
وی درباره معاونتهای این سازمان عنوان کرد: برای اینکه سازمان و معاونتهای این سازمان به اهداف خود دست یابند بودجه خاصی در نظر گرفته شده که این بودجه از ابتدای سال 90 تا انتهای آن باز است. هر رایزنی طرحی را دارد که با معرفی آن طرح میتواند علاوه بر بودجه خودش از بودجه ویژه نیز استفاده کند، از این رو تاکنون طرحهای مختلفی به دست ما رسیده است و چندین طرح نیز در حال پیگیری است.
خرمشاد با بیان اینکه روند دیگر جدیدی میتواند جزء سیاستهای آموزش و پژوهش سازمان محسوب شود، عنوان کرد: در حال حاضر تبدیل سرمایه راکد سازمان به سرمایه در گردش یکی از اهداف ما در بخش آموزش و پژوهش است. ما معتقدیم که سرمایه اصلی ما نیروی انسانی است و سازمان فرهنگ و ارتباطات نیروی انسانی بسیاری را در اختیار دارد که میتواند با بهرهگیری از آن به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت خود دست یابد.
وی همچنین درباره کتابهای منتشر شده از سوی سازمان عنوان کرد: نوشتن سلسلهکتابهای فیروزهای با عنوان کلی فرهنگ و جامعه توسط رایزنان گذشته و همچنین دانستنیهای یک رایزن از جمله فعالیتهای فرهنگیای است که میتواند تجربه رایزنان گذشته را در اختیار رایزنانی دیگر برای استفاده قرار دهد.
رییس سازمان فرهنگ و هنر و ارتباطات همچنین درباره استفاده از فضای سایبری عنوان کرد: بحث استفاده از فضای سایبری نیز یکی از مسایل مورد نظر ما برای رسیدن به اهداف فرهنگی است.
وی همچنین گفت: در معاونتهای دیگر مانند معاونت اداری و مالی شعار کیفیسازی و چابکسازی نیروها مورد نظر ماست و هدف ما این است که نیروهای سازمان به صورتی کاملا کیفی سازماندهی شوند، از این رو ما مجوز یکصد پست از پستهای سازمان را برای تبدیل کردن از پست داخلی به خارجی گرفتهایم که هدف ما از این کار گسترش رایزنیهای ما در خارج از کشور و بزرگ کردن قسمت بیرونی سازمان است.
خرمشاد همچنین در خصوص شعار بیداری اسلامی اضافه کرد: در زمینه این شعار هدف ما ایجاد فهم مشترک در بین کشورها است که به این دلیل سازمان از اسفند سال گذشته یعنی از نخستین ماههای شکلگیری پدیده بیداری اسلامی همایشهای مختلفی را با دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی برگزار کرده است.
وی در پایان عنوان کرد: در دوره گذشته ما مجوز 15 رایزنی مختلف را گرفتهایم اما هنوز نماینده برای اعزام این رایزنیها نداریم که امیدواریم بعد از برگزاری نهمین همایش رایزنان فرهنگی نمایندگان ما به این 15 رایزنی جدید اعزام شوند.
نهمین هماندیشی رایزنان فرهنگی از روز دوازدهم تا هفدهم شهریور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور نمایندگان این سازمان برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما