به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی اصغر یوسفنژاد، نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش کمیسیون عمران درباره سانحه سیل غرب کشور و استان سیستان و بلوچستان گفت: پیشگیری و تامین اعتبار برای جلوگیری از حادثه مهمتر از اختصاص بودجه برای جبران خسارات است.
وی ادامه داد: به دلیل فقدان فرمانده واحد برای مدیریت بحران، دستگاههای مسئول خود مشکل ساز هستند. باید شرایط پیشگیری حوادث و سوانح همانطور که تاکید کردم توسط مجلس از طریق قانون نویسی مناسب فراهم شود.
حشمت الله فلاحت پیشه،نماینده اسلام آباد غرب نیز در این زمینه گفت: در دولت پیگیری پس از حادثه مقدم بر پیشگیری از حادثه است و حاکمیت لابیگریها برای دریافت بودجه خسارات یک معضل بزرگ است.
اسدالله عباسی ،نماینده رودسر و املش نیزدر این زمنیه گفت: ساکنان مناطق سانحه دیده در حوادث طبیعی و انسانی علاوه بر از دست دادن دارایی و مسکن خود، کار خود را نیز از دست میدهند.
وی اظهار داشت: ضعف اطلاع رسانی و امداد رسانی بویژه در نقاط سخت و صعب العبور بحران را تشدید می کند، ضروری است به این مساله در حوادث بعدی توجه ویژه شود. همچنین توجه ویژه به بافت های فرسوده و واحدهای مسکونی غیر استاندارد بویژه در مناطق روستایی و اختصاص بودجه مناسب برای بازسازی و بهسازی واحدهای مسکونی غیر استاندارد یک ضرورت است.
همچنین غلامرضا کاتب، نماینده گرمسار پس از قرائت این گزارش گفت: از کمیسیونهای شوراها و امور داخلی و برنامه و بودجه می خواهم لایحه سوانح کشور را هر چه سریعتر آماده طرح در صحن علنی مجلس کنند و با دولت به گونهای توافق کنیم که در اجرای این لایحه مشکل به وجود نیاید.
وی اظهار داشت: هماهنگی بین دستگاههای اجرایی، تصمیم گیری سریع و به موقع بعد از حادثه و پرداخت به موقع خسارات به سانحه دیدگان سه مساله ای است که باید در لایحه سوانح کشور مورد توجه جدی قرار گیرد. بهتر است دولت لایحه دائمی تشکیل سازمان مدیریت بحران را با اعمال پیشنهادات کمیسیون عمران تقدیم مجلس کند.
نظر شما