قیچی ابومازن در تکه تکه کردن فلسطین کند شده است

سیاست دو جانبه محمود عباس، فشار بیشتر خود را بر قطع ارتباط با اسراییل وارد و مسئله حضور فلسطین در سازمان ملل جبهه گیری های وی علیه حماس را کمرنگ کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ماه سرنوشت ساز فلسطین در راه است و دو جبهه مخالف و موافق به شدت در تلاش هستند تا هر یک بر دیگری غلبه کرده ونظر سازمان ملل را به سمت خود جلب کند که این سازمان فلسطین را به عنوان دولت مستقل به رسمیت بشناسد یا نه.
مقامات فلسطین در حالی راهی نیویورک می شوند که پرونده نیمه رها شده مذاکرات صلح در خاورمیانه به اظهار برخی رسانه های فلسطینی عامل موثری در بازگشت پیروزمندانه آنها از سازمان ملل است.
از سوی دیگر درحالیکه رژیم صهیونیستی در گرداندن نظر و افکار عمومی به نفع خود دست به هر کاری زده است تا کنون 124 کشور به طور رسمی حمایت خود را از فلسطین اعلام کرده و آن را به رسمیت شناخته اند که 9 کشور ازمیان آنها از پر جمعیت ترین کشورهای جهان هستند.
ریاض المالکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در حال حاضر با سفر به کشورهای آفریقا هر لحظه یک گام به جلو برای کسب نظر مساعد دولت ها بر می دارد.
سیاست دو جانبه محمود عباس از سویی رضایت اسراییل و از سوی دیگر خشم این رژیم را برانگیخته است.
عباس از یک طرف برای مهجور خواندن حماس در این روند هرگز تمایل خود را برای تعامل سیاسی احزاب درونی فلسطین نشان نداده است و از سوی دیگر نمایندگانی را به سراسر دنیا فرستاده تا حقانیت فلسطین را مبلغ باشند.
اسراییل در این میان اتکاء به حق وتوی آمریکا،انگلیس و فرانسه را در پیروزی خود موثر می داند این کشورها پیش از حضور فلسطین در سازمان ملل اعلام کرده اند که به رسمیت شناختن دولت فلسطین بدون خشونت امکان پذیر نخواهد بود.
در این میان با وجود شرایط حاکم برآورد شده است که در مجموع اسراییل همه امید خود را برای متوقف کردن فلسطین در ادامه حرکت به سمت سازمان ملل از دست داده است.
از میان 193 کشور عضو سازمان ملل 130 کشور پیش از این در جبهه اسراییل قرار داشتند در حالیکه صائب عریقات،مذاکره کننده ارشد عباس خبر از تمایل 150 کشور برای رای به فلسطین داده است.
اخیرا نیز پیوستن السالوادر،چین و هندوراس به جمع حامیان فلسطین بیش از هر زمان دیگر ترس اسراییل را برانگیخته است.
بنابراین از همین حالا برآورد می شود که اگر سازمان ملل عادلانه برخورد کند 20 سپتامبر روز پیروزی تاریخی فلسطین خواهد بود.
رژیم صهیونیستی برای مایوس کردن فلسطینیان از ترفندهای گوناگونی استفاده کرده است ران پروسور،سفیر اسراییل در سازمان ملل در پیغامی در روزنامه هاآرتص منتشر کرد: هیچ امیدی برای پذیرش فلسطین به عنوان دولت مستقل وجود ندارد و از هر 15 کشور 10 کشور عضو به جرات ناتوان از دادن رای مثبت هستند در این باره لابی های صهیونیستی و تهدیدات منافعی دیپلماتیکی کشورها حربه موثری برای پیروزی اسراییل است.
چهره مخدوش بنیامین نتانیاهو در ذهن دولت ها باعث شده تا وی از ایراد سخنرانی در سازمان ملل خودداری کند و شیمون پرس،رییس اسراییل به طور سمبولیک به نمایندگی از این رژیم دست به سخنرانی بزند.
به گزارش روزنامه فرانسه زبان لو فیگارو، اسراییل در حال حاضر تمام تمرکز خود را بروی دولت های اروپایی متمرکز کرده است.
از سوی دیگر آمریکا برای اعمال فشار بیش تر به فلسطین اعلام کرده است که فعالیت تمامی نهادهای امدادرسانی خود در غزه را به حالت تعلیق در آورده است.
مقامات آمریکایی دلیل این امر را درخواست حماس برای دست یابی به اطلاعات سری این نهادها اعلام کردند , اما به نظر می رسد این اقدام در جهت فشار به مقامات فلسطین در مورد رجوع آنها به سازمان ملل است که هر چه موعد آن نزدیک تر می شود فشارها نیز رو به فزونی خواهد گذاشت.
به واقع هرگونه شکستی که متحمل فلسطین در این پروسه بشود محصول لابی ها و تهدید هایی است که آمریکا و اسراییل آن را طراحی و اجرا می کنند.
اسراییل می داند که اگر دولت فلسطین به رسمیت شناخته شود این رژیم در مذاکرات صلح هرگز راهی برای ادامه تعرضات خود در فلسطین نخواهد یافت و بسیاری از کشورها به سمت فلسطین متمایل می شوند.

گفتنی است، تشکیلات خودگردان ماه سپتامبر را برای ارائه درخواست خود انتخاب کرده است چرا که این تاریخ با ریاست دوره‌ای لبنان بر شورای امنیت سازمان ملل مصادف خواهد بود. 

جنبش مقاومت فلسطین حماس و جنبش فتح پس از امضای پبمان وحدت ملی در ماه مه با یکدیگر توافق کردند تا درخواست به‌رسمیت شناختن دولت مستقل فلسطینی را به سازمان ملل ارائه دهند.
 

کد خبر 63031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha