خبرگزاري شبستان- مازندران
مازندران سرزمين علويان كه به اولين خاستگاه تشيع و پذيرش دين اسلام شهره است علاوه بر برخورداري از طبيعت بكر كوه، دشت، دريا، جنگل و كوهستان هاي مه گرفته به آثار باستاني و قدمت تاريخي ابنه هاي به يادگار مانده از قرون مختلف نيز معروف است.
آثار باستاني و فرهنگي مردمان اين مرز و بوم كه بسياري از توانمندي هايشان زير برگ سبز درختان پنهان شده در موزه هايي جانمايي شده كه در ایام تعطیلات میزبان مسافران وگردشگران داخلی وخارجی است.
گردشگري از سودآورترين فعاليت هاي اقتصادي است كه مستقيم و غير مستقيم به اقتصاد روستا، شهر، شهرستان، استان و كشور كمك مي كند كه تحقق اين مهم نيازمند فراهم شدن زيرساخت هايي نظير حمل و نقل و اسكان مسافران و گردشگران است.
موزه ها و آثارباستاني نيز يكي از مقاصد مسافران و گردشگران به شمارمي آيند كه مي توانند كمك شاياني به بخش گردشگري نمايند.
موزه تاريخ شهر ساري
عمارت كلبادي كه به موزه تاريخ شهر ساري شهره است از سال 1387همزمان با سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران آغاز بكار كرد.
اين موزه از سه بخش مستقل باستان شناسي، مردم شناسي و صنايع دستي تشكيل شده كه بناهاي منوچهرخان كلبادي، خانه نظري و حمام وزيري را دربرمي گيرد.
بناي حمام وزيري كه به موزه مردم شناسي معروف شدهاز يادگاران دوره قاجار محسوب مي شود و سال 1381به ثبت ملي رسيده است.
موزه تاريخ شهرساري در خيبان انقلاب، محله آب انبار نو، كوچه چهارراه برق واقع شده است.
موزه تاريخ شهر بابل
بناي موزه بابل به صورت كلاه فرنگي آميخته با سبك معماري اروپايي در سه طبقه با نام بلديه در سال 1304احداث و سال 1354به ثبت ملي رسيده است.
اين موزه در خيبان مدرس، چهارراه شهرداري واقع شده است.
موزه تاريخ آمل
موزه تاريخ آمل شهر هزار سنگر سال1315با نام اداره ماليه(دارايي) تاسيس و تاپايان سال 1387نيز به همين طريق كاربرد داشته است و از سال 1389به عنوان موزه تغيير كاربري داده است.
اين موزه كه برخي از اشياي تاريخي با قدمت هزاره سوم قبل از ميلاد مسيح را در كنار بخش هاي باستان شناسي، مردم شناسي و اسنادتاريخي ايران و مازندران در خود جاي داده در خيابان امام رضا(عليه السلام)،جنب پل دوازده چشمه و پل معلق واقع شده است.
موزه دريايي مازندران
موزه دریایی مازندران در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان به سمت غرب، در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان در فضایی به وسعت حدود ۱۰۰ متر مربع واقع شده است.
تصاویری از بندر نوشهر، اعضای گارد بندر، عکسی از تیم تجسس و نجات بندر، عملیات لایروبی توسط شناورهای ارس و خزر، تصویر قدیمی جمعی از کارکنان گارد، موتورخانه برق، دستگاه پرس تعمیرگاه، اولین ساختمان اداری بندر، تخلیه بار از شناور و مراحل ساخت بندر از سال ۱۳۰۹- ۱۳۱۸و ماكت کشتی های قدیمی و تاریخی در اين موزه جانمايي شده است.
موزه نيما«پدرشعرنو»
علي اسفندياري شهره به نيما يوشيج«پدرشعر نو» در خانه اي به يادگار مانده ازدوران قاجار در هفت كيلومتري بلده نور مي زيست كه عمده مصالح خانه از خشت، گل و چوب و همراه با گچبري هاي چشم نواز است.
خانه نيما كه آرامگاه اين شاعر پرآوازه مازني است سال 1373به همت ميراث فرهنگي مازندران خريداري شده و در سال 1375در فهرست آثارملي كشور جانمايي شد.
موزه مردم شناسي آلاشت
موزه مردم شناسي آلاشت خانه پدري و زادگاه رضاشاه پهلوي در دو طبقه به سبك معماري بومي بناشده است.
اين موزه كه با خشت خام و بام شيرواني احداث شده و در سال1348به ثبت ملي رسيده در سوادكوه مازندران واقع شده است.
موزه مردمشناسی کندلوس
موزه مردمشناسی کندلوس در روستای کندلوس چهارهزار ساله در دل کوهستان های البرز جانمايي شده است.
این مجموعه فرهنگی بين سال هاي 1359-1367 به همت «علی اصغر جهانگیری» که خود متولد این روستا است با الهام از داستانهای شاهنامه فردوسي، احداث گرديد. همه آثار این موزه کلکسیون شخصی آقای جهانگیری است. اين كلكسيونرمازني از کودکی به جمع آوری اشیاء قدیمی علاقه داشت و یکی از سرگرمیهایش خرید اشیاء قدیمی از پیرها و قدیمی ترهای این روستا و روستاهای اطراف بوده است.
موزه مردم شناسي رامسر
موزه مردم شناسي رامسر سال 1389به همت «عيسي خاتمي» دبيربازنشسته با مجوز رسمي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور در محوطه كاخ موزه رامسر احداث شده است.
كاخ موزه رامسر
مجموعه باغ و كاخ مرمردرسال1316 به دستور رضا شاه پهلوي بنا شدو در سال 1378به ثبت ملي رسيد.
اين موزه با باغ هاي گياه شناسي و پرورش و نمايش گونه هاي گياهي منحصر به فرد از ادوار مختلف علاوه بر فرهنگ دوستان ميزبان علاقه مندان به گل و گياه نيز است.
سايت موزه بين المللي گوهرتپه
شهر باستاني گوهرتپه متعلق به هزاره سوم پيش از ميلاد مسيح در دو كيلومتري رستم كلا شهرستان بهشهر واقع شده كه در دوران عصر آهن متروك شده است.
گوهرتپه از اواخر دوران نوسنگي 6هزارسال پيش بتدريج از حالت يك روستا خارج شده و در مسير رشد و توسعه به صورت يك شهر در هزاره سوم ق.م5هزارسال پيش ظاهر شد.
گزارش:سودابه احمدپورملكشاه
نظر شما