تب و تاب تبلیغات در خراسان جنوبی به اوج رسید/ امشب؛ اوج ماراتن تبلیغات

خبرگزاری شبستان: امشب آخرین شب تبلیغاتی داوطلبان انتخاباتی است و هواداران نامزدها از این فرصت های پایانی با تمام قوا و نیرو استفاده می کنند تا آخرین فعالیت های تبلیغاتی خود را در سطح شهرها انجام دهند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ دو روز بیشتر به 29 اردیبهشت نمانده است روزی که ملت ایران با رأی خود باری دیگر سرنوشت 4 سال آینده ایران اسلامی را رقم می زنند.

 

اين روزها بعد از سلام و احوالپرسي براي ادامه صحبت ديگر کسي سراغ وضعيت آب و هوا نمي رود و يک راست راجع به انتخابات حرف زده مي شود. در طول روز وقتي خورشيد از داغي خودش کم مي کند در خیابان های هر محل مي توان جوانان و نوجوانان زیادی را دید آن وقت مي شود حدس زد که صحبت از چیست. فقط کافی است به خیابان بروی، از پیر و جوان حرف از انتخابات می زندند.

 

با افتتاح ستادهای انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا همه چیز دگرگون شده و شهر چهره دیگری به خود گرفته؛ چهره ای از کاغذ و بنرهای تبلیغاتی. موجی از رنگ و پرچم جمهوری اسلامی ایران را می توان در سطح خیابان‌ها دید.

 

 

برنامه ها و تبلیغات رسانه‌ها از یک طرف و حمایت های هنرمندان، ورزشکاران، دانشجویان و قشرهای مختلف جامعه نیز از سوی دیگر شور و هیجان خاصی به  فضای تبلیغات کاندیداهای انتخاباتی داده است.

 

«مدرس و معلم» دوتا از خیابان‌های معروف و مهم شهر بیرجند است اما آنچه که این روزها این خیابان ها را دوباره در کانون توجهات قرار داده است انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر است.

 

این دو خیابان این روزها تبدیل به کانونی دیگر از فعالیت‌های انتخاباتی شده است، رخدادی که در سال‌های گذشته هم تجربه آن مشاهده می شد ستادهای دانشجویی و جوانان کاندیداها در این خیابان متمرکز شده و بسیاری از پوستر نامزدها هم بر در و دیوار این خیابان قابل مشاهده است.

 

 

ستادهای انتخاباتی حجت الاسلام رئیسی و حجت الاسلام روحانی در این دو خیابان مستقر است و نزدیکی این ستادها به یکدیگر باعث تجمع طرفدارانش در این خیابان شده است؛ طرفداران این دو نامزد چند شبی است که خیابان را برای چند ساعت قرق می‌کنند و جوانان با عکس‌های کاندیداهای مورد حمایتشان از غروب تا ساعت یک بامداد به این خیابان ها می‌آیند و البته عده فراوانی هم تماشاچی کارناوال‌هایی هستند که به گفته مسئولان اقدامی غیرقانونی است.

 

با توجه به حساسیت‌های موجود و برای جلوگیری از هرگونه درگیری و تنشی و ترافیک نیروهای پلیس از ساعت‌ها قبل در این خیابان مستقر و یا مشغول به گشت زنی هستند.

 

 

نکته جالب توجه دیگر اینکه با به نزدیک شدن به پایان زمان تبلیغات حالا همه حتی طرفداران کاندیداهای شورای شهر نیز با همه توان به میدان آمده اند و هرکسی به هر طریقی که می تواند سعی می کند نامزد مورد علاقه و حمایت خود را به دیگران معرفی کند در این میان مغازه‌هایی که موقت کسب کار فعلی آن تعطیل شده و بعضاً با روزی یک‌ میلیون تومان اجاره شده است جای سوال و تعجب برای شنونده و مصداق بارز زیاده‌روی در تبلیغات انتخاباتی آن هم برای شورای شهر است.

 

 هرچند هر یک از نامزدهای شورای شهر تنها می تواند یک ستاد تبلیغاتی در هر منطقه شهرداری برپا کند اما با کثرت و حضور 105 نامزدهای شورای شهر بیرجند در این دوره از انتخابات همین هم برای خیابان های بیرجند شلوغی و ترافیک را به همراه آورده است که به گفته محمد غیرتی، دبیر اجرایی هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا خراسان جنوبی در جلسه فوق العاده شورای پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی استان حتی بروز یک تخلف از هر یک آنها فضای عمومی شهر را به هم خواهد ریخت و موجب اعتراض های مردمی خواهند شد.

 


وی یکی از تخلف هایی که مورد اعتراض مردم قرار گرفته است را استفاده از پلاکارد و بنرهای غیر اصولی دانسته که فضای نازیبایی را به شهر بخشیده است در حالی که طبق قانون نظارت بر تخلف های انتخاباتی نصب هرگونه پلاکارد، عکس و بنر بالاتر از اندازه 100 در 70 سانتی متر ممنوع است و نامزدها فقط در جلوی ستادها می توانند از بنرهایی بالاتر از این اندازه استفاده کنند.

 

در این دوره از انتخابات شورای شهر بیرجند از افرادی گمنام با عنوان مهندس، دکتر، فرهنگی تا اعضای شورا با سابقه چندین چند ساله حضور دارند که با وجود رد صلاحیت سختی سفر به تهران را به جان خریدند تا تایید صلاحیت شوند تا شاید باری دیگر بر کرسی پارلمان محلی تکیه بزند گویا ترک آن برایشان محال شده و  شاید عطش خدمت رهایشان نمی‌کند!!

 

این روزها کاندیداهایی هم هستند که بعد از سال ها حالا یادشان افتاده دوست وفامیل و همکلاسی دارند و یا دست توسل به سوی افراد سرشناس و محبوب مردمی دراز کردند تا به نحوی از آنان اعلام حمایت کنند.

 

 

اما نگاهی اجمالی به فضای شهری نشان می‌دهد نامزدهای شوراها به جای معرفی خود و برنامه‌هایشان به دنبال مسابقه برای نصب عکس، پوستر و بنرهای خود در سطح شهر هستند وهر شب پس از اذان مغرب جوانان در خیابان و یا جلوی ستادها با  تنظیم بلندگوها به سمت خیابان و ایجاد آلودگی صوتی و صدای کف و سوت برای نامزدهای مورد نظر خود تبلیغ می‌کنند یکی از ستادها هم با ساخت آهنگی مخصوص مدام کد نامزد موردنظر را تکرار می‌کند تا در ذهن‌ها ماندگار شود.

 

از این موارد که بگذریم نوع تبلیغات نیز در این دوره متفاوت شده و بیشتر به سمت فضای‌های مجازی به ویژه تلگرام و اینستاگرام رفته تا جایی که تقریبا هر یک از شهروندان هر روز صبح که به گوشی خود می نگرند می بینند در ده ها گروه و کانال عضو شدند و به دلیل هزینه پایین و مخاطب بالا تقریبا تمامی نامزدها از این روش برای معرفی خود استفاده می کنند.

 

بازار وعده وعیدها نیز در فضاهای مجازی و حقیقی داغ است البته برای رصد فضای مجازی نیز در استان کمیته رسیدگی به تخلفات انتخاباتی تشکیل شده و به گفته سرهنگ علی محمدپور، سرپرست پلیس فضای تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی تاکنون 36 تخلف از کاندیداهای شورای اسلامی شهر و روستا در فضای مجازی رصد و گزارش شده است.

 

 

محمدپور با تاکید بر شناسایی تخلفات انتخاباتی در فضای مجازی  بیان کرده فعالیت‌ها، جرائم و تخلفات انتخاباتی در فضاهای مجازی با تلاش شبانه‌روزی پلیس فتای استان رصد و با متخلفان برخورد قاطع می‌شود و در صورت بروز تخلفات در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خبرهای ضمن احضار مسئول این فضاها، تذکرات لازم به آنان داده می‌شود.

 

علاوه بر این بازار شب‌نشینی‌ها، نشست‌های هم‌اندیشی و رأی اولی ها، تریبون آزاد، مناظرات دانشجویی و شرکت در محافل مذهبی و مجالس ترحیم از سوی داوطلبان انتخابات شوراها و ریاست جمهوری گرم است.

 

امشب آخرین شب تبلیغاتی داوطلبان انتخاباتی است و هواداران نامزدها از این فرصت های پایانی با تمام قوا و نیرو استفاده می کنند تا آخرین فعالیت های تبلیغاتی خود را در سطح شهرها انجام دهند.

 

 

 

کد خبر 629198

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha