به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، اولین روز دهه تکریم و غبارروبی مسجد با عنوان «مسجد؛ بستر ترویج فرهنگ مقاومتی» نامگذاری شده است، در همین رابطه خبرنگار ما با حجتالاسلام مجتبی فرهنگیان در این زمینه گفت و گویی را انجام داده است.
وی با اشاره به نقش قابل توجه مساجد در تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: با توجه به نقشی که مساجد در اطلاع رسانی میتوانند داشته باشند و با بررسی نظریه اقتصاد مقاومتی، احصا شاخص ها و مشخصات و ویژگی ها، بررسی نقاط ضعف و قوت و بررسی وضعیت موجود از منظر معیشتی و اقتصاد نظری در تحقق این موضوع نقش قابل توجه ای داشته باشند.
فرهنگیان بیان کرد: در موضوع اقتصاد مقاومتی باید دو حوزه را از هم تفکیک کرد. اول حوزه علمی و نظری و بعد حوزه عملیاتی کردن و عینیت بخشیدن به مسئله اقتصاد مقاومتی، تا موضوع اقتصاد مقاومتی در زندگی مردم جاری و ساری شود. مسجد با توجه به خاستگاه و نقشی که در راهبردهای کلان اجتماعی هم از منظر آگاهی بخشی و اطلاع رسانی دارد، در مورد تحقق موضوع اقتصاد مقاومتی هم می تواند تاثیرگذار عمل کند. آموزش های مساجد به جهت درون سازی و بافتی که نسبت به هنجارهای اجتماعی و نگرش های ارزشی دارند قابلیت تبدیل شدن به فرهنگ را دارند.
این کارشناس در حوزه دین با اشاره به کارکرد اطلاعرسانی مساجد، اظهار کرد: امروز با تبیین مفهوم افتصاد مقاومتی میتوانیم مرزبندی آن را با اقتصادهای کلان، سرمایههای بازار آزاد و نظام های سوسیالسیتی در حوزه اقتصاد روشن کنیم، از سویی حد و مرز آن را باید با سبک زندگی که منجر به نوعی محرومیتهای منفی اجتماعی نشود، شناسایی کنیم و بتوانیم سبک زندگی دینی را از این طریق طراحی کنیم و تحقق و تبیین این موضوع باید توسط ائمه جماعات و از طریق مساجد با کار و پژوهش مورد توجه قرار گیرد.
فرهنگیان ادامه داد: موضوع اقتصاد مقاومتی باید در نوع پوشش، مصارف، رفتار زندگی و خانهداری تبیین شود و در اجتماع به صورت عینی و کاربردی فرهنگسازی شود.
وی با اشاره به شیوههای تبیین موضوع اقتصاد مقاومتی، گفت: نهادهایی که در حوزه مسجد، سیاستگذاری کلان انجام میدهند و مجموعههایی که مستقیما در مدیریت با مساجد در ارتباط هستند باید در برنامههایشان، رویکرد اقتصاد مقاومتی وجود داشته باشد و فهم و شناخت درستی در مورد اقتصاد آن داشته باشند.
این نویسنده و پژوهشگر در حوزه مسجد، خاطر نشان کرد: از طرفی ائمه جماعات به دلیل آنکه از جمله گروههای مرجع در جامعه به شمار میآیند و مومنین، رفتار وکردار آنان را به عنوان الگو میپذیرند باید خودشان اقتصاد بومی، نظام کار و تشویق به نظام تولید و کار را مورد توجه قرار دهند.
فرهنگیان ادامه داد: منبر، تبلیغ و رسانه که در اختیار ائمه جماعات مساجد است میتواند در تشویق این موضوع تاثیرگذار باشد و در خود مسجد نیز باید صرفه جویی و موضوع خودکفایی اقتصاد برای مردم نمود داشته باشد تا مردم با الگوبرداری از شیوه آن، اقتصاد مقاومتی را در زندگی خود به کار گیرند.
نظر شما