ایجاد بیش از هزار مدرسه طبیعت تا پایان برنامه ششم توسعه

خبرگزاری شبستان: معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تا پایان برنامه ششم توسعه بیش از هزار مدرسه طبیعت با سرمایه گذاری کامل بخش خصوصی در کشور ایجاد می شود.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم رونمایی از سند ملی اشتغال سبز گفت: با رویکردی که دولت یازدهم داشته است و سعی کرده ایم مباحث زیست محیطی را به گفتمان تبدیل کنیم و این گفتمان محیط زیستی در قالب سند نماند بلکه به عمل تبدیل شود.

 

ابتکار با بیان اینکه سند ملی اشتغال سبز یک رویکرد برد- برد است، خاطرنشان کرد: این سند به بهبود شرایط موجود، حل مشکلات زیست محیطی و ایجاد مشاغل جدید با رویکرد زیست محیطی و مشاغل سبز منجر می شود.

 

ابتکار با بیان اینکه در سیاست های اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه به صورت کاملا روشن به موضوع اشتغال سبز و بهینه سازی مصرف انرژی تاکید شده است، افزود: در سند کاهش مصرف انرژی و اقتصاد کم‌کربن به مشاغل جدیدی که با رویکرد زیست محیطی ایجاد می شود، اشاره شده است و رویکرد اشتغال و کاهش آلودگی هوا و کاهش هدررفت منابع و انرژی را پیش رو داریم.

 

ابتکار با بیان اینکه غرق اختصاصی به عنوان یکی از زمینه های اشتغال سبز می تواند موثر باشد، گفت: سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بخش در حال افزایش است و ما فقط دستورالعمل آن را تدوین کرده ایم.

 

ابتکار با بیان اینکه چند غرق اختصاصی موفق در کشور داریم که با سرمایه گذاری صددرصدی بخش خصوصی فعالیت می کند، افزود: در بحث غرق اختصاصی به اشتغال جوامع محلی تاکید داریم و تلاش می کنیم تا در چهارچوب ضوابط سازمان محیط زیست این غرق ها منافعی برای جوامع محلی داشته باشد.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در خصوص پرورش حیات وحش درخواست هایی داشته ایم، افزود: ضوابط سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه کاملا شفاف است.

 

وی با بیان اینکه در کشور شکار غیرمجاز داریم، افزود: برنامه های حفاظتی حیات وحش را برای مقابله با شکار غیرمجاز به همه استان ها ابلاغ کرده ایم و این موضوع یکی از مباحثی است که مشارکت جوامع محلی را نیاز داریم.

 

ابتکار با تاکید بر اینکه طبیعت و محیط زیست ایران با وجود همه اقدامات انجام شده وضعیت فوق العاده ای شکننده ای دارد، افزود: با خشک شدن هر یک تالاب مشاغل زیادی از بین رفته و این در حالی است که با احیا شدن تالاب ها امید و کشاورزی سازگار با محیط زیست را زنده کرده ایم.

 

ابتکار با اشاره به اینکه حورالعظیم زمانی با عنوان تهدید برای خوزستان محسوب می شد، ادامه داد: امروز با احیای حورالعظیم حیات طبیعی و انسانی به منطقه بازگشته است.

 

وی یادآور شد: سند ملی اشتغال سبز با برنامه ششم توسعه، سیاست های کلی نظام در حوزه محیط زیست و سایر اسناد بالادستی و با برنامه های بین المللی همگرایی دارد.

 

معاون رییس جمهور با اشاره به برگزاری استارت آپ های سبز افزود: زیرساخت های لازم برای مشاغل سبز را ایجاد کرده ایم و آمادگی داریم تا فارغ التحصیلان محیط زیستی را در این بخش ها به کار بگیریم.

 

ابتکار با اشاره به همکاری های وزارت تعاون، اتاق بازرگانی با سازمان محیط زیست گفت: تشکل های مردم نهاد نیز در حوزه کارآفرینی و اشتغال سبز فعال هستند و اقداماتی در این زمینه انجام داده اند.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در شرایط فعلی به ضوابط، زیرساخت ها و آموزش نیاز داریم، ادامه داد: گام های خوبی در این حوزه برداشته شده است به عنوان مثال در زمینه کاهش مصرف انرژی و آلودگی هوا لایحه هوای پاک توسط دولت در مجلس مطرح شد و در روزهای گذشته به تصویب رسیده است.

 

ابتکار با اشاره به اینکه در حوزه مدیریت منابع آبی کشور نیاز به برنامه ریزی داریم، گفت: در زمینه اصلاح الگوی کشاورزی و ایجاد کشاورزی سازگار با محیط زیست برنامه هایی را اجرا کرده ایم که می توان به اقدامات انجام شده در 50 روستای منطقه زاگرس و 100 روستای حوزه آبریز دریاچه ارومیه اشاره کرد.

 

ابتکار افزود: اصلاح الگوهای کشاورزی پایدار، کشاورزی سازگار با محیط زیست، صرفه‌جویی منابع آبی را به دنبال خواهد داش و به بهبود ظرفیت محیط زیست کشور کمک خواهد کرد.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به تاسیس مدارس طبیعت به عنوان یکی از پتانسیل های ایجاد مشاغل سبز گفت: اگر این روند ادامه پیدا کند تا پایان برنامه ششم توسعه بیش از هزار مدرسه طبیعت تاسیس می کنیم که در کنار مدارس رسمی فعالیت خواهند کرد.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 629053

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha