به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، نشست رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات و اعضای این هیئت امروز سه شنبه 26 اردیبهشت برگزار شد. محمد محمودی شاه نشین، رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها با اشاره به تعداد ثبت نام کنندگان و تایید صلاحیت شدگان انتخابات شوراها گفت: تعداد ثبت نام کنندگان شوراها در روستاها 231 هزار و 345 نفر و تعداد ثبت نام کنندگان در شهرها 55 هزار و 40 نفر بود که از این تعداد در روستاها تعداد 219 هزار و 100 نفر تایید صلاحیت شده اند و 4 هزار و 166 نفر رد صلاحیت و 8 هزار و 79 نفر نیز انصراف داده اند.
وی ادامه داد: تعداد تایید صلاحیت شد انتخابات شوراها در شهرها 46 هزار و 320 نفر بود و همچنین تعداد 2 هزار و 126 نفر نیز رد و 6 هزار و 594 نفر انصراف داده اند. تعداد کل تایید صلاحیت شدگان 265 هزار و 420 نفر و تعداد کل رد صلاحیت شدگان 6 هزار و 292 نفر و تعداد کل انصراف دهندگان 14 هزار و 673 نفر است.
محمودی شاه نشین با بیان اینکه بیشترین ثبت نام کنندگان از استان خراسان رضوی و کمترین از استان قم بوده اند بیان کرد: تعداد 272 هزار و 930 نفر توسط هیئت های اجرایی تایید صلاحیت شده اند و تعداد 9 هزار و 261 نفر نیز توسط این هیئت رد صلاحیت شده اند.
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها بیشترین تایید صلاحیت شدگان هیئت اجرایی را در استان خراسان رضوی و بیشترین رد صلاحیت شدگان را در استان خوزستان عنوان کرد و گفت: تعداد 265 هزار و 121 نفر توسط هیئت های نظارت در بخش و شهرستان تایید صلاحیت شده اند و تعداد 9 هزار و 835 نفر نیز در هیئت های نظارت بخش و شهرستان رد صلاحیت شده اند.
وی خاطرنشان کرد: تعداد کرسیهای روستایی 120 هزار و 873 کرسی تعداد کرسی های شهری تعداد کرسی های شهری 6 هزار و 737 کرسی خواهد بود.
این نماینده مجلس در ادامه در رابطه با نامه دادستانی پس از اعلام تایید و رد صلاحیت شدن کاندیدای انتخابات شوراها به هیئت نظارت گفت: دستگاههای 4 گانه ملزمند در وقت مقرر و قانونی پاسخ استعلامها را بدهند و نیاز به سوابق و نوع محکومیت افراد در این زمینه وجود دارد.
وی گفت: در مجموع دادستانی در تهران در مورد 6 نفر نامه ای را به ما داده بود که دو نفر از آنها مشمول رد صلاحیت شده اند یک نفر از آنها جرمش اقدام و تبلیغ علیه نظام و دیگری محکومیت 5 ساله داشت که این دو نفر رد صلاحیت شده اند و البته این افراد در هیئت های استانی نیز رد شده بودند اما گویا در رسانه ها اینگونه منعکس شده بود که آنها تایید صلاحیت شده بودند.
وی با بیان اینکه ما سعی کردیم به اکثر قریب به اتفاق شکایات رسیدگی کنیم گفت: ما نظارت را در سطح کشور به صورت کیفی انجام داده ایم و در این زمینه کار خوبی انجام شده است.
رئیس هیئت نظارت مرکزی یادآور شد: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم دنیا در بحث تکنولوژی پیشرفت زیادی داشته است و ما با اصلاح قانون در آینده دیگر به دنبال استعلام از مراجع 4 گانه نخواهیم رفت چرا که این موضوع با ثبت نام افراد در سامانه فراهم می شود.
وی ادامه داد: البته بخشی از این سوابق محرمانه و مربوط به عضویت افراد منحله و غیرقانونی است که ما در این زمینه از وزارت اطلاعات استعلام می گیریم.
وی در ادامه در مورد رد صلاحیت اقلیت های دینی و مذهبی خاطرنشان کرد: اقلیتهای مذهبی در شهرهایی که ثبت نام کرده اند هیچ ممنوعیتی برای آنها وجود نداشته است و اقلیتهای دینی که مربوط به دو استان بوده اند ما اقداماتی را انجام داده ایم و حتی یک شکایت از اقلیت های دینی و حتی اقلیتهای مذهبی به ما نرسیده است و فردی به خاطر دین و مذهب خاص رد نشده است.
همچنین در ادامه محمودی شاه نشین در مورد اینکه آیا فشاری بر هیئت نظارت برای رد و یا تایید صلاحیت افراد بوده است گفت: هیچ فشاری بر ما برای اینکه فرد خاصی را رد یا تایید صلاحیت کنیم نبوده است بلکه ما براساس قانون عمل کردیم و فضا را برای اینکه مردم تکلیف خودشان را بدانند فراهم کردیم.
همچنین قاسم میرزایی نکو دیگر عضو هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در این نشست خبری بیان کرد: تلاش هیئت های مرکزی و هیئتهای استانی و شهرستانی در مورد انتخابات شوراها خوشبختانه منجر به نتایج خوبی شده است.
وی ادامه داد: قرار است انتخابات در 11 هزار شعبه اخذ رای به صورت الکترونیکی انجام شود و برای این موضوع تمهیدات خاصی اندیشیده شده است.
رئیس کمیته IT هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در ادامه خاطرنشان کرد: بخش IT ما بر روی این موضوع کار کرده است و اپلیکیشن موبایلی را طراحی کرده اند که با این اپلیکیشن موبایل ظرف سی ثانیه ما از آمار شعبه بعد از استخراج و صورتجلسه مطلع می شویم و آمار برای ما در این بخش قابل چک کردن است.
وی ادامه داد: سرورهای ما به سرور مرکزی مجلس وصل است و در این زمینه آقای لاریجانی ریاست مجلس همکاری خوبی را با ما داشته است و ما توانسته ایم در سی و یک استان و 61 شهر به عنوان رابطین در نظر گرفته ایم و در این زمینه با صد هزار نفر ارتباط داریم.
همچنین فرهاد تجری مسئول کمیته حقوقی هیئت مرکزی نظارت در این زمینه و با انتقاد از ضعفهای جدی قانون انتخابات شوراها خاطرنشان کرد: در حال حاضر که فضای عمومی جامعه فضای انتخاباتی است و مردم مطالباتی دارند و ذهن ها نیز در این زمینه تجهیز است ما باید قانون انتخابات را مورد بازنگری قرار دهیم.
وی با بیان اینکه باید انتخابات در شهرها به افرادی امین و متخصص سپرده شود گفت: 1400 نفر در مجموع به هیئت مرکزی مراجعه کرده اند و نسبت به رد صلاحیتشان شکایت داشته اند که از این تعداد ما به اعتراض 588 نفر رسیدگی کرده ایم و فقط 37 را که سابقه کیفری و محکومیت های امنیتی داشته اند رد صلاحیت کردیم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه باید انتخابات شوراها در اختیار نهادی غیر از مجلس و نمایندگان باشد گفت: نمایندگان مجلس که خودشان توسط مردم انتخاب می شوند نمی توانند در مورد افرادی که دارای پایگاه اجتماعی هستند اظهارنظر کنند و ما معتقدیم باید بحث انتخابات شوراها به نهادی غیر از مجلس سپرده شود.
تجری ادامه داد: خیلی از افرادی که رد صلاحیت شده اند متاسفانه در یک فرایند تصمیم گیری سریع و فوری قرار گرفته اند و به همین دلیل شاید ما نتوانستیم و فرصت کافی برای رسیدگی به شکایات آنها نداشته ایم.
وی با بیان اینکه برگزاری انتخابات شوراها با شان مجلس در تعارض است گفت: شان مجلس قانونگذاری است و شان مجلس این نیست که انتخابات شوراها را برگزار کند چرا قوه قضاییه و مجریه در این زمینه اظهارنظر نمی کنند.
نظر شما