خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نیوزیلند کشوری در جنوب غربی اقیانوس آرام است، این کشور از دو جزیره بزرگ و تعداد زیادی جزیره کوچک تشکیل شده و مناطق خودمختار نیو، جزایر کوک، توکلائو و راس را هم در بر میگیرد. زلاندنو در زمره کشورهای توسعهیافته و متمول قرار داشته و در سال ۲۰۱۳ هفتمین کشور دنیا از نظر شاخص توسعه انسانی بوده است. اما اقتصاد آن بسیار متکی به صادرات محصولات کشاورزی و دامپروری است.
بنابراین گزارش، زلاند نو اقتصاد پیشرفته و پررونقی دارد و در زمره کشورهای توسعهیافته و متمول قرار میگیرد و در سال ۲۰۱۳ هفتمین کشور دنیا از نظر شاخص توسعه انسانی بوده است. اما اقتصاد آن بسیار متکی به صادرات محصولات کشاورزی و دامپروری است. تولید ناخالص داخلی این کشور در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ به ترتیب ۱۷۱ و ۱۸۲ میلیارد دلار بوده است. رشد اقتصادی ۱٫۴ و ۱ درصدی هم در همین سالها مشاهده شده است. نرخ بیکاری در نیوزیلند هم حدود ۵ درصد است. واردات این کشور در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ هم حدود ۵۱ میلیارد دلار تخمین زده میشود. ضمن اینکه درآمد سرانه در این کشور هم روند صعودی داشته و از ۳۷ هزار و هفتصد در سال ۲۰۱۳ به ۳۹ هزار دلار آمریکا در سال ۲۰۱۴ افزایش یافته است.
این گزارش می افزاید: روابط دیپلماتیک ایران و نیوزیلند سال 1353 برقرار شد و نیوزیلند نخستین سفارت خود در خاورمیانه را سال 1975 در تهران افتتاح کرد. سفارت کشورمان در ولینگتون نیز سال 1367 تاسیس شد. روابط ایران و نیوزیلند همواره دوستانه بوده است. این کشور در ادامه مناسبات و مراودات تجاری و اقتصادی که با ایران دارد در حال حاضر قرار است نیوزیلند صادرات گوشت به ایران را از سر بگیرد.
ایرنا در این زمینه به نقل از تارنمای خبری نیوز هاب نوشته است: "اولین محموله گوشت گوسفند شرکت «تیلور پیترسون» قرار است در آینده نزدیک وارد ایران شود. ایران دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه و شمال آفریقا را دارد و در دهه 1980 وارد کننده یک چهارم گوشت گوسفند صادراتی نیوزیلند بوده است."
یادآور می شود: احیای روابط تجاری با نیوزیلند پس از آن صورت می گیرد که ناتان گای، وزیر صنایع پایه (کشاورزی) این کشور در سفر اخیر خود به ایران با مقام های مربوطه دیدار و توافقنامه ای در خصوص محصولات دامی امضا کرده بود.
نظر شما