توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و کره جنوبی در سایه برجام

خبرگزاری شبستان: کره جنوبی پنجمین وارد کننده بزرگ نفت دنیا و چهارمین قدرت اقتصادی آسیا است که دارای مراودات تجاری بسیاری با ایران است و در سایه برجام روابط تجاری و اقتصادی ایران و کره جنوبی افزایش یافته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کره جنوبی دومین رشد سریع اقتصادی دنیا در چهار دهه اخیر را دارا است. در کره جنوبی، از سال ۱۹۶۳ و فقط ظرف مدت ۴۰ سال، درآمد سرانه بر حسب قدرت خرید، چیزی نزدیک به ۱۴ برابر افزایش یافت. دست یافتن به نتیجه‌ای مشابه برای بریتانیا بیش از دو سده (بین اواخر سده هجدهم و زمان حاضر) و برای آمریکا در حدود یک و نیم سده (از سده ۱۸۶۰ تا کنون) زمان برد. این پیشرفت قابل توجه که کره جنوبی را در کمتر از نیم قرن بدل به کشوری پیشرفته و ثروتمند کرد، اغلب معجزه رودخانه هان نامیده می‌شود و در مجامع بین‌المللی، صفت «ببر آسیا» را برای این کشور به ارمغان آورده است.

 

بنابراین گزارش، امروزه اقتصاد موفق کره جنوبی الگویی برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه است. کره جنوبی اکنون دارای اقتصاد توسعه‌یافته چندین هزار میلیارد دلاری است و یکی از اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) می‌باشد و توسط بانک جهانی جزو اقتصادهای دارای درآمد زیاد و از دیدگاه صندوق بین‌المللی پول و سیا به‌عنوان یکی از اقتصادهای پیشرفته طبقه‌بندی شده است. همچنین سئول، پایتخت این کشور، یکی از ده شهر برجسته اقتصادی و مالی جهان است. کره جنوبی و ایران نیز دارای مراودات تجاری و اقتصادی بسیاری با یکدیگر هستند.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه نوشته است: "کره جنوبی به عنوان یکی از مهم ترین کشورهای این منطقه که همواره مستعد درگیری نظامی و تسلیحاتی با همسایه شمالی خود است، به دنبال حصول برجام در نوع نگرش خود به ایران تغییر رویه داد. این در حالی است که کره جنوبی از مدت ها پیش به اهمیت بازار 80 میلیونی ایران در منطقه پی برده بود و از سوی دیگر، در مورد اهمیت روابط اقتصادی و زیرساختی با ایران نیز تردیدی نداشت. از سرگیری روابط اقتصادی ایران با کره جنوبی در سایه برجام و رفع تحریم ها، علاوه بر افزایش بی سابقه مبادلات تجاری میان دو کشور، موجب حضور هرچه بیشتر و پررنگ تر جمهوری اسلامی در مناسبات اقتصادی این منطقه شد.

 

پیش از این، چین به عنوان تنها شریک تجاری ایران در این منطقه مطرح بود، این در حالی است که علاوه بر چین و سایر کشورها، روابط اقتصادی تهران و سئول از زمان سفر سال گذشته خانم «پارک» به ایران وارد فضا و مرحله جدیدی شده است که پیش از هر چیز نوید پایه ریزی یک حضور پررنگ اقتصادی برای ایران در میان کشورهای منطقه شرق آسیا را می دهد."

 

یادآور می شود: کره جنوبی پنجمین وارد کننده بزرگ نفت دنیا و چهارمین قدرت اقتصادی آسیا است و میزان ذخایر راهبردی آن تا 146 میلیون بشکه برآورد شده و برای انباشت نفت قصد دارد خریدهای بیشتری از ایران انجام دهد. میزان واردات نفت خام کره جنوبی از ایران پس از برداشته شدن تحریم های بین المللی علیه تهران، در چهار ماه اول سالجاری میلادی به 2 برابر افزایش یافته و به 248 هزار بشکه در روز رسیده است. آمارها نشان می دهد که با امضای توافقنامه های بیشتر میان دو کشور میزان واردات نفت کره جنوبی از ایران بتدریج تا 400 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

 

واردات سالانه نفت خام کره جنوبی از ایران در سال 2011 میلادی 87.2 میلیون بشکه بود که در سال بعد از آن و در پی تحریم های بین المللی به 56.1 میلیون بشکه کاهش یافت و این رقم در سال 2014 میلادی و در پی تشدید تحریم های بین المللی علیه ایران به کمترین میزان خود یعنی 44.9 میلیون بشکه در سال کاهش یافت.

کد خبر 628890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha