خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تیلرسون: هدف از سفر ترامپ، اتحاد علیه ایران است، اهمیت انتخابات ریاست جمهوری ایران برای شرکتهای آمریکایی، بده بستان خطرناکترین مردان جهان علیه ایران، ادعای رئیس اداره اطلاعات ملی آمریکا علیه ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
اهمیت انتخابات ریاست جمهوری ایران برای شرکتهای آمریکایی
فایننشال تایمز طی گزارشی نوشت، با توجه به رقابتهای انتخاباتی در فرانسه، انگلیس و کره جنوبی، قطعا بهار 2017 بهار انتخابات است اما برای شرکتهای بینالمللی و بازار جهانی انرژی، هیچکدام از این انتخاباتها به اندازه انتخابات ریاستجمهوری ایران که در 19 می انجام خواهد شد، اهمیت ندارد.
به نوشته این روزنامه انگلیسی، از نظر بینالمللی رئیسجمهور آینده ایران برای تعیین روابط ایران با آمریکا و آینده رژیم تحریمها حیاتی خواهد بود.
به خاطر تحریمهایی که پابرجا مانده است، آمریکاییها اجازه ندارند در هیچ فعالیتی که ایران در آن مشارکت دارد، شرکت کنند. در چندین شرکت بزرگ غربی، مدیران ارشد که پاسپورت آمریکایی دارند، زمانی که شروع به مذاکره با ایران کردند، مجبور به ترک سمت خود شدند. همچنین این تحریمها توانایی سرمایهگذاران بینالمللی را برای استفاده از سیستم بانکداری بینالمللی برای تامین مالی فعالیتها در ایران را محدود می کند.
ناظران رعایت تحریمها در بانکها، پس از اینکه بانک پیانبی پاریباس 8.9 میلیارد دلار برای نقض تحریمهای بانکی آمریکا علیه ایران جریمه شد، نگاه منفی بر هر مشارکتی با ایران پیدا کردهاند.
تمایل شرکتها برای مشارکت در (پروژههای) ایران بسیار بالاست. ایران دارای ذخایر 150 میلیارد بشکهای نفت و بیش از هزار تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی و منابع عظیم اکتشاف نشده است. هزینهها در این ارزان است. اکثر زیرساختها نیاز به توسعه یا بهسازی دارند. اکثر شرکتهای خارجی اهدافشان را شناسایی کردهاند. برای تولیدکنندگان، بخش خدمات و گروههای حمایت قانونی و متخصصان فنی، ایران یک معدن طلاست که در انتظار گشایش آن هستند.
برای دولت ایران غیرممکن است که انتظارات کسانی را برآورده کند که فکر میکنند که توافق هستهای به دههها سختی اقتصادی بدون افزایش تولید و فروش نفت پایان میدهد.
ایرانیها قطعا به سرمایهگذاری و فناوری احتیاج دارند. تولید نفت ایران از زمان توافق هستهای افزایش یافته است و تولید نفت این کشور به نزدیک 3.8 میلیون بشکه در روز رسیده است که 2.3 میلیون بشکه آن صادر میشود.
در ادامه این روزنامه انگلیسی مدعی است که ایران توانایی رسیدن به اهداف تولید 5 یا 6 میلیون بشکه نفت و آغاز تولید جدی حجم گاز برای صادرات بدون مشارکت کامل بینالمللی ندارد. تاکنون مشارکت شرکتهای بزرگ به گفتگوها در مورد تراکنشهای احتمالی محدود شده است که این تراکنشها تنها زمانی میتواند تحقق یابد که تحریمها برداشته شود. حتی این سطح از مشارکت نیز در 6 ماه گذشته به علت بیثباتی ناشی از مقاصد ترامپ محدود شده است. ترامپ توافق هستهای را «بدترین توافق » توصیف کرده اما هنوز آن را بر هم نزده است.
فاییننشال تایمز تصریح میکند ایجاد بیثباتی به تاکتیک مذاکره آمریکا تبدیل شده است، علیرغم اینکه سرمایهگذاران احتمالی نتوانند کاری جز صبر کردن انجام دهند.
شرکت فرانسوی توتال در میان شرکتهای غربی جداست. پاتریک پویانه، رئیس این شرکت پیشگام همکاری با ایران است و این شرکت برای همکاری مشترک در توسعه فاز 11 پارس جنوبی توافق کرده است. توتال با شرکت دولتی سیانپیسی چین همکاری میکند که میتواند تامین مالی این پروژه توسط بانکهای چینی انجام شود و از تحریمهای آمریکا مصون بماند اما حتی با وجود حمایت دولت فرانسه این شرکت محتاط است معامله در دست اقدام مانده است.
این روزنامه انگلیسی معتقد است انتخابات 19 می خروجی را شکل میدهد و نشانهای مبنی بر تمایل دولت جدید آمریکا برای مشارکت در یک جنگ دیگر در غرب آسیا وجود ندارد و همه نشانهها از تمایل شرکتهای آمریکایی برای مشارکت در ایران خبر میدهد.
تیلرسون: هدف از سفر ترامپ، اتحاد علیه ایران است
«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه گفت هدف سفر آینده رئیسجمهور این کشور به ریاض، تلآویو و واتیکان، ایجاد «اتحاد علیه ایران» است.
تیلرسون که با شبکه «انبیسی»، صحبت میکرد، در مورد هدف «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا از سفر به ریاض و اینکه آیا او قصد دارد انتقادات گذشتهاش از عربستان را مطرح کند، یا نه، گفت: «خوب، سفری که رئیسجمهور این هفته خواهد داشت، سفر بسیار مهمی است.»
وزیر خارجه آمریکا گفت ترامپ به عمد برای اولین سفر خارجیاش عربستان، فلسطین اشغالی و واتیکان را انتخاب کرده تا بین مذاهب مختلف ارتباط برقرار کند.
وی افزود: «فکر میکنم جنبه مهم سفر رئیسجمهور، رساندن پیام وحدت بین تمام این ادیان و مذاهب است، چراکه او معتقد است که پیوند بین این مذاهب است که در برابر نیروهای تروریسم، اعتقادات وحشتناک، خشونتی که شاهدش هستیم، داعش، القاعده و همه دیگر گروههای تروریستی، ایستاده و نهایتا بر آنها پیروز میشود.»
او در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ میخواهد در «مبارزه دیرینه شیعیان و سنیها»، طرف اهل سنت را بگیرد، گفت: «نه، به هیچ وجه. این مسئله ربطی به هیچ مذهبی ندارد. البته عنصر قدرتمندی به نام نقش ایران، ملت ایران، در حمایت از تروریسم و افراطگرایی خشونتآمیز و اقدامات ثباتزدای ایران و اقدامات هژمونیک این کشور در منطقه، وجود دارد.»
وی افزود: «فکر میکنم در منطقه، بین تمام کشورهای عربی، اسرائیل و دیگران در مورد فعالیتهای ثباتزدای ایران اجماع وجود دارد. تصور میکنم، اگر بخواهیم به طور مشخص بگوئیم، میتوان گفت این بیشتر مربوط به ایجاد اتحاد در برابر ایران است.»
پیش از این هم تیلرسون و دیگر مقامات آمریکایی گفته بودند که واشنگتن در حال بازنگری در سیاستهای خود در قبال ایران است.
المانیتور: 2 روز مانده به انتخابات، آمریکا تعلیق تحریمهای ایران را تمدید میکند
پایگاه خبری المانیتور گزارش داد که دولت دونالد ترامپ احتمالا تعلیق بعضی از تحریمهای هستهای ایران را طی روزهای آینده و در راستای تعهداتش در توافق هستهای تمدید خواهد کرد در حالیکه تاکید میکند همچنان در حال بررسی و بازنگری این توافق است.
یک منبع آگاه به المانیتور گفته است که این معافیتهای تحریمی احتمالا روز 17 ماه مه، یک روز قبل از سفر ترامپ به خاورمیانه و 2 روز قبل از برگزاری انتخابات ایران امضا خواهد شد.
این گزارش افزود: حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از توافق هستهای به عنوان یکی از مهمترین موضوعات در کارزار انتخاباتیش استفاده میکند. با این حال وی تحت فشار رقبای محافظه کارش قرار دارد؛ آنها معتقدند که مردم ایران نفعی از توافق هستهای و لغو تحریمها نبردهاند.
مقامات آمریکایی میگویند که دولت به رهبری شورای امنیت ملی درحال بازنگری سیاستهای آمریکا در قبال ایران است اما تا تکمیل این پروسه دولت به تعهداتش براساس برجام ادامه خواهد داد.
یک مقام وزارت خارجه که نخواسته نامش فاش شود گفته؛ ما به بازنگری در توافق هستهای ادامه میدهیم اما در عین حال تعهدات خود را نیز انجام خواهیم داد.
براساس این گزارش، تعلیق تحریمهای ایران، "تحت قانون آزادی و مبارزه با تکثیر تسلیحات در ایران"، 120 روز بعد از آخرین دستور اجرایی باراک اوباما به پایان خواهد رسید و برای آنکه نقض برجام صورت نگیرد نیاز است تا در هفتهای که از روز 15 ماه مه آغاز میشود دوباره از سوی آمریکا به امضا برسد. معافیت بعضی از تحریمهای دیگر مرتبط با هستهای بعد از 180 روز به پایان میرسد و بنابراین نیازی نیست فعلا دستور جدیدی برای آن صادر شود.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که دولت ترامپ مشخص کرده است که تا تکمیل روند بازنگری واشنگتن، به توافق هسته ای پایبند خواهد ماند. مقامات آمریکایی تاریخ دقیقی را برای بررسی توافق هستهای و اعلام آن مشخص نکرده و از صحبت درباره آن طفره میروند.
مهر:
بده بستان خطرناکترین مردان جهان علیه ایران
سود جویی آمریکا از عربستان فقط مربوط به فروش تسلیحات به این کشور نمی شود بلکه مقامات واشنگتن تلاش هایی را نیز برای جذب پول های بادآورده ریاض در قالب سرمایه گذاری آماده کرده اند.
سال هاست که عربستان به یک گاو شیرده برای آمریکا تبدیل شده و در این میان دیگر جذب پول های ریاض از طریق فروش تسلیحات جنگی به عربستان آمریکا را راضی نمی کند بلکه واشنگتن با فریب مقامات آل سعود و با مواردی همچون تحکیم روابط درصدد جذب پول های بادآورده آل سعود است.
در همین رابطه امروز یکشنبه بلومبرگ از طرح عربستان برای سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد دلاری در آمریکا خبر داد. این سرمایه گذاری در بخش زیرساخت های آمریکا انجام خواهد شد و هدف از آن گسترش روابط میان ریاض و واشنگتن اعلام شده است.
بده بستان خطرناک ترین مردان جهان
این وضعیت در حالی است که روزنامه ایندیپندنت در شماره روز شنبه خود «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد عربستان، را خطرناک ترین مردان جهان توصیف کرده است.
پاتریک کوبرن در مقاله ای که در روزنامه ایندیپندنت منتشر شد، نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دستور داد که از عربستان و حمله نظامی این کشور به یمن، حمایتی ویژه و گسترده صورت گیرد؛ اما محمد بن سلمان جانشین ولی عهد عربستان سعی دارد واشنگتن را به حمایت از ریاض برای مقابله با ایران وادارد.
به نوشته کوبرن، بسیاری از ناظران، دونالد ترامپ را خطرناک ترین مرد در کره زمین می دانند، و اکنون این مردِ خطرناک در حال برنامه ریزی برای سفر به عربستان است تا در این سفر ۳ روزه، با دومین مردِ خطرناک جهان یعنی محمد بن سلمان دیدار کند، شخصی که عامل برهم زدن ثبات در منطقه شده است.
کوبرن، محمد بن سلمان را عملاً حاکم کنونی عربستان می داند، زیرا پادشاه ۸۱ ساله این کشور به سبب کهولت سن قدرت انجام وظایف خود را ندارد و بن سلمان، طی دو سال و نیم گذشته که عملاً اداره عربستان را به دست گرفت، بارها ثابت کرد که علاوه بر بی پروایی، فاقد تدبیر سیاسی است.
به عنوان مثال با دامن زدن به خشونت ها در سوریه، زمینه گسترش حضور نظامی روسیه در سوریه را فراهم کرد. علاوه بر این، جنگ یمن نیز از نمونه های بی تدبیری او به شمار می رود.
کوبرن یکی از نمودهای خطرناکِ بودن بن سلمان را درس نگرفتن از اشتباهات و اساساً اشتباه ندانستنِ اشتباهات خود دانسته و در پایان مقالۀ خود خاطر نشان کرد که آمریکا و عربستان، درباره جریان سازیِ مشترک ضد ایران، به توافق رسیده اند.
تلاش برای معرفی عربستان بعنوان رهبر جهان اسلام
علاوه بر این موارد عربستان در تلاش است تا در زمان حضور ترامپ در ریاض با جمع کردن رهبران کشورهای مختلف خود را به عنوان رهبر جهان اسلام معرفی کند.
در همین رابطه عربستان بطوطر رسمی از سران بیش ار ۱۷ کشور دعوت کرده تا در زمان سفر رئیس جمهور آمریکا به ریاض آنها نیز در عربستان حضور داشته باشند.
وزیر خارجه عربستان سعودی اعلام کرد که ریاض از رهبران ۱۷ کشور عربی و اسلامی دعوت به عمل آورده است تا در کشورش با رئیس جمهوری آمریکا دیدار کنند.
لازم به ذکر است دیدارهای ترامپ در عربستان به ۳ قسمت دیدار با سلمان بن عبدالعزیز، نشست با سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و دیدار با سران کشورهای عربی و اسلامی تقسیم خواهد شد.
زرادخانه همیشه تشنه
عربستان در طی سال های گذشته با صرف هزینه های میلیاردی و خرید پی در پی تسلیحات از کشورهای غربی از جمله آمریکا تبدیل به بزرگترین انبار تسلیحات در خاورمیانه شده است و نکته جالب این است که ریاض همچنان به دنبال خرید تسلیحات است و گویا زرادخانه این کشور پر شدنی نیست.
در همین رابطه رویترز روز گذشته اعلام کرد که قرارداد تسلیحاتی یکصد میلیارد دلاری عربستان و آمریکا در مراحل پایانی است.
به گفته یکی از مقامات کاخ سفید رقم مجموعه قراردادهای تسلیحاتی آمریکا با عربستان ممکن است در یک دهه آینده به ۳۰۰ میلیارد دلار برسد تا قابلیت دفاعی عربستان تقویت شود.
این مقام اضافه کرده است: ما در مراحل نهایی کردن یک مجموعه از توافق ها هستیم.
طبق این گزارش، نحوه تنظیم بسته قراردادهای تسلیحاتی به گونه ای است که همزمان با سفر دونالد ترامپ به عربستان باشد.
هفته گذشته برخی از مقامات آمریکا در خصوص مذاکرات تسلیحاتی بین واشنگتن و ریاض گفته بودند، این مذاکرات از جمله شامل خرید سیستم دفاع موشکی تاد محصول شرکت لاکهید مارتین، سیستم نرم افزار C۲BMC برای کنترل و ارتباطات و خودروهای زرهی برادلی و تانکام ۱۰۹ خواهد بود.
به گزارش مهر، این وضعیت نشان می دهد که عربستان به یک معدن طلا و یا همان گاو شیرده برای آمریکا تبدیل شده و همراهی واشنگتن با سیاست های ضد ایرانی ریاض نیز در راستای بهره مند شدن بیشتر از ثروت بادآورده عربستان است.
بیانیه وزارت خارجه آمریکا در حمایت از فرقه ضاله بهائیت
وزارت خارجه آمریکا امروز با صدور بیانیه ای از موضوع بازداشت ۹ جاسوسی که ۷ سال پیش به اتهامات امنیتی بازداشت و محاکمه شدند، به عنوان اهانت به مقدسات دینی نام برد!
پایگاه اطلاع رسانی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه مطبوعاتی خود، ضمن متهم کردن ایران به نقض حقوق بشر، از فرقه ضاله بهائیت نیز حمایت کرد.
در بیانیه مذکور، آمریکا در اشاره به بازداشت شماری از اعضای فرقه ضاله وهابیت خواستار «آزادی فوری» آن ها نیز شده است.
بیانیه مذکور در ادامه می افزاید: دولت ایران باید به محروم کردن مردم خود از حقوق بشر و آزادی های بنیادین، از جمله آزادی دین و عقیده پایان دهد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ادعای واهی نیکی هیلی: روسیه به خاطر حمایت از اسد و ایران منزوی شده است
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل در گفتگو با شبکه ای بی سی نیوز، آزمایش اخیر موشکی کره شمالی را پیامی به همسایه جنوبی خود دانست و مدعی شد روسیه به خاطر حمایت از دولت اسد و ایران منزوی شده است.
هیلی گفت: پیش از همه باید از ذهنیت کیم جون اون آگاه شویم که در وضعیت پارانویا (یکی از گونههای روانگسیختگی) قرار دارد. وی به شکلی باور نکردنی درباره همه چیز و هر اتفاقی که در اطراف خود می افتد نگران است. به باور من این اقدام (آزمایش موشکی) پیامی به کره جنوبی بعد از انتخابات در این کشور است. از این رو ما به اعمال فشار ادامه خواهیم داد. وی این را احساس می کند و قطعا این فشارها بر وی کارگر است. ما نیز ادامه می دهیم، خواه از طریق تحریم باشد، خواه بیانیه مطبوعاتی یا هر کار دیگری که از دستمان برآید.
سفیر آمریکا درباره اینکه به نظر می رسد این اقدامات تاثیری در رفتار کره شمالی نداشته باشد تصریح کرد می توانم به شما بگویم که همکاری ما با چین در مقایسه با گذشته بهتر شده است. ما مصمم به مراقبت از کره جنوبی هستیم و برای همین هم هیئتی به آنجا اعزام کرده ایم و این هیئت روی این مساله کار می کند. ما همچنین به مراقبت از ژاپن نیز ادامه می دهیم.
وی ادامه داد: آنچه می دانیم این است که جامعه جهانی نگرانی دارد. حال دیگر فقط ما نیستیم که نگرانی داریم می بیند که همه کشورهای جامعه جهانی کره شمالی را منزوی کرده اند تا بدانند رفتارشان قابل قبول نیست.
هیلی درباره اعلام آمادگی سران کره شمالی برای گفتگو با دولت ترامپ پیش از آزمایش موشکی اخیر گفت به این شکل نیست؛ آزمایش موشکی راه درستی برای به مذاکره نشستن با رئیس جمهور نیست زیرا وی (رهبر کره شمالی) قطعا چنین کاری نمی کند. این را هم بگویم که وی می تواند بنشیند و همه شرایط خود را مطرح سازد ولی تا زمانی که شروط ما برآورده نشوند، ملاقاتی با وی نخواهیم داشت.
نماینده آمریکا در سازمان ملل درباره روابط آمریکا و روسیه گفت: موضوع افراد در اینجا مطرح نیست و آنها تلاش می کنند با هر چیزی مخالفت کنند. ما در این خصوص جدی هستیم و می بینید که عمل هم می کنیم. براساس عملکرد روسهاست که ما نیز اقدام می کنیم. برای همین هم روسیه در موضوع سوریه تنها مانده است. همه آنها را به خاطر حمایت از اسد و ایران منزوی کرده اند. این عملکرد ما نیز ادامه خواهد داشت. با این حال همکاری با روسیه برای مبارزه ما با داعش اهمیت دارد.
ادعای رئیس اداره اطلاعات ملی آمریکا: ایران در آستانه آزمایش موشک جدیدی است!
دن کوتس، رئیس اداره اطلاعات ملی آمریکا در اظهاراتی مدعی شد ایران در آستانه آزمایش موشک جدیدی است که میتواند کلاهکهای هستهای با خود حمل کرده و به اروپا و آمریکا برسد.
دن کوتس در جلسه استماع سنا در اظهاراتی ادعایی، بر خطرناک بودن موشک های ایران و متناقض بودن این مسأله با قطعنامه های سازمان ملل تأکید کرد و گفت: ایران بُرد و قدرت موشک های بالستیک خود را با این امید که آنها بتوانند به خاک آمریکا برسند، گسترش می دهد.
وی در ادامه مدعی شد ایران از حریم هوایی خود برای توسعه فناوری "ای سی بی ام" به عنوان سکوی پرتابی برای دو هدف "موشکی و ماهواره ای" استفاده می کند.
اظهارات این مقام اطلاعاتی آمریکا در حالی بیان می شود که ایران همواره تأکید کرده است که آزمایش های موشکی کشورمان تنها جنبه بازدارندگی دارند.
نظر شما