به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، احمد محبی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در این مراسم گفت: ما بعد از تاکید مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه کتاب داشتند، آن را به شورای فرهنگ عمومی برده و مصوبهای گرفته و برای هر کدام از دستگاه های عضو شورا وظیفه ای را تعیین کردیم.
حل مشکلات نرمافزاری و سخت افزاری حوزه نشر در استان
محبی مشکلات حوزه کتاب و کتابخوانی استان را به دو بخش تقسیم کرد و اظهار داشت: مشکلات «زیرساختی» و «نرم افزاری»؛ مشکلات سخت افزاری و زیرساختی مربوط به تجهیز کتابخانهها و نوسازی آنها بود که برخی از کتابخانه خیرساز بودند و باید حمایت میشدند.
وی با بیان اینکه وضعیت برخی از کتابخانهها باید از طریق شهرداری پیگیری میشدند، گفت: همچنین زمین کتابخانه مرکزی بیرجند در فضایی به وسعت پنج هزار متر خریداری شده است که هم اکنون این پروژه در حدود ٥٥ درصد رشد داشته است و احتمالا تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
محبی اضافه کرد: در بخش نرمافزاری توانستیم کتابهای زیادی را از تهران برای بعضی از کتابخانههای محوری استان خریداری کنیم؛ مثلا کتابخانه «اولوالالباب» در مرکز استان کار پژوهشی در حوزه قرآن انجام میدهد و همه مردم میتوانند از این کتابخانه استفاده کنند و از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کتابهای خوبی به آن تزریق شد.
وی افزود: در مرکز استان پنج کتابخانه داریم که تعدادی از آنها متعلق به نهادهایی مانند آستان قدس هستند و هر کدام از شهرستانهای دهگانه استان هم دارای یک کتابخانه عمومی هستند؛ مشکل اصلی در زمینه کتابخوانی در استان در بروزرسانی کتابها است چرا که در برههای به نیازهای کتابخانهها توجهی نداشتیم.
محبی اضافه کرد: استان ما مهد مباحث فرهنگی است و مردم اقبال زیادی به مباحث علمی و فرهنگی دارند و سطح علمی مردم منطقه بالاست و این در میزان بالای دانشجویان استان خود را نشان میدهد؛ مردم استان استقبال زیادی از مطالعه میکنند و اگر ما بتوانیم بسترهای لازم را فراهم و مشکلات را برطرف کنیم، استان ما میتواند افق روشنی را در کتابخوانی داشته باشد.
رشد ٤٠٠ درصدی در برخی از شاخصهای فرهنگی
وی ادامه داد: در حوزه چاپ و انتشار کتاب از ابتدای دولت تاکنون رشدهای حدود ٤٠٠ درصدی داشتهایم و میزان رشد حمایت از چاپ کتابها چه قبل و چه بعد از انتشار بالا بوده است. میزان حمایت از کتابهای استان در سال ١٣٩٢ حدود ١٦ میلیون بود و در سال ٩٥ در حدود ٩٥ میلیون تومان شده است که رشد قابل توجهی است.
محبی افزود: بعد از حضور صالحی در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه خوبی به استانها صورت گرفت؛ در این دوره تلاش شد نگاهها فقط معطوف به تهران نباشد و این باعث رشد در استانها شد، همچنین بسیاری از تفاهمنامههایی که با معاون فرهنگی منعقد شد، عملیاتی شدهاند.
همچنین در این مراسم دکتر رفیعی پژوهشگر فرهنگی و استاندار خراسان جنوبی هم به ایراد سخنرانی پرداختند.
نظر شما