انتقال بوکسیت گینه به مدت ۲۵ سال به ایران

خبرگزاری شبستان: گینه دارای منابع عظیم بوکسیت، الماس، طلا و آهن است؛ این کشور دارای مراودات تجاری با ایران است و در راستای توسعه آن ایران و گینه بعد از ۲۶ سال برای تولید بوکسیت و انتقال آن به مدت ۲۵ سال به ایران توافق کردند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جمهوری گینه کشوری است در شمال غربی آفریقا در سواحل اقیانوس اطلس. پایتخت آن کوناکری است. کشور گینه پیش از این گینه فرانسه و گاه گینه کوناکری نامیده می‌شد. امروزه نیز گاه به آن گینه کوناکری می‌گویند تا از گینه بیسائو و جمهوری گینه استوایی بازشناخته شود. جمهوری گینه دارای مواد معدنی فراوانی است. حدود یک سوم ذخایر قطعی بوکسیت (ماده اولیه آلومینیم) دنیا، بیش از ۸/۱ میلیارد متریک تن سنگ آهن با عیار بالا، میزان قابل توجهی از ذخایر طلا و الماس در این کشور وجود دارد. وجود زمین مناسب برای کشاورزی و آب فراوان و وضعیت آب و هوایی، شرایط مناسبی را برای کشاورزی مکانیزه در مقیاس صنعتی فراهم آورده‌است. صادرات قهوه نیز یکی از منابع ورود ارز به این کشور است.

 

بنابراین گزارش، سرزمین گینه دارای منابع عظیم بوکسیت، الماس، طلا و آهن می‌باشد به گونه‌ای که در خاک و زمین نقاط مختلف شهر کوناکری و بسیاری از مناطق این کشور، ذرات آهن مشاهده می‌گردد. محصول عمده این کشور، غلات، برنج، موز، قهوه، ارزن و بادام زمینی است و صادرات آن قهوه، عسل، موز، آهن خام و آلومینیوم خام می‌باشد. گینه از نظر کانی‌ها ازجمله بوکسیت، الماس و طلا بسیار غنی است. این کشور دومین تولیدکننده بزرگ بوکسیت در جهان است.

 

این گزارش می افزاید: این کشور دارای مراودات تجاری با ایران است و در راستای توسعه آن ایران و گینه بعد از 26 سال برای تولید بوکسیت و انتقال آن به مدت 25 سال به ایران توافق کردند.

 

سفارت ایران از کوناکری گینه در این زمینه خبر داده است: "با پیگیریهای وزارت امورخارجه و وزارت صنعت، معدن و تجارت کشورمان، بهره برداری از معادن بوکسیت گینه به مدت 25 سال دیگر تمدید شد. همچنین با اقدامات صورت گرفته از سوی ایران، وزیر معدن گینه به همراه هیات بلندپایه ای برای نهایی کردن تمدید قرار داد در سال 1395 به جمهوری اسلامی ایران سفر کرد. در ادامه مذاکرات در ماه های اخیر نیز گزارش نهایی طرح توجیه فنی و اقتصادی بوکسیت گینه کوناکری از سوی هیات فنی به مقامات دو کشور ارائه شد.

 

کرباسیان و هیات فنی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن شرکت درسمپوزیوم معدنی گینه برای نهایی کردن پروژه به کوناکری عزیمت کرده و با وزیر معادن، رئیس بنادر، مشاور معدنی رئیس جمهوری نماینده وزیر دارایی گینه کوناکری دیدار و گزارش نهایی طرح توجیه فنی و اقتصادی بوکسیت این کشور مورد تایید قرار گرفته و تصویب شد. دو طرف همزمان با تایید گزارش فنی و اقتصادی طرح بهره برداری از معدن بوکسیت، شرایط همکاری برای کاهش هزینه ها،‌ نوع اجرا و تامین مالی پروژه را مشخص کردند. این گزارش توجیهی در برگیرنده بررسی های انجام شده فنی و اقتصادی(Feasibility Study) طرح تولید و حمل بوکسیت از معدن گینه کوناکری به سواحل جنوبی ایران است که از سوی مشاورین خارجی انجام،‌ بررسی و نهایی شده است."

 

یادآور می شود: با توجه به برنامه های توسعه جمهوری اسلامی ایران و نیاز صنایع آلومینیوم، پیش بینی می شود سالانه 4 میلیون تن بوکسیت از این معدن استخراج و برای تبدیل به پودر آلومینا به جنوب ایران منتقل شود.

کد خبر 628456

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha