خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مپنا، شرکت خدمات مهندسی، صنعتی و بنگاه اقتصادی است که در زمینه سرمایهگذاری، مدیریت، ساخت و اجرای پروژههای نیروگاهی، صنایع نفت و گاز و نیز حملو نقل ریلی، فعالیت میکند. نام این شرکت (مپنا) مختصر شده مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران است که نام یک شرکت صنعتی و بنگاه اقتصادی است که در حوزه صنایع نیروگاه برق، نفت و گاز و ترابری ریلی بصورت پیمانکار اجرایی و سرمایهگذاری فعالیت میکند. شرکت مپنا به صورت سهامی عام اداره میشود و سهام آن در بازار بورس اوراق بهادار تهران داد و ستد میشود. این شرکت 85 درصد درصد از ظرفیت نصب شده شبکه برق کشور، با بیش از ۵۶۰۰۰ مگاوات و به ارزش قراردادی بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار را مهندسی، تامین کالا و تجهیزات، احداث یا سرمایهگذاری کرده یا اجرای آنها را، در دست انجام دارد.
بنابراین گزارش، صنعت نیرو، اولین حوزه فعالیت گروه مپنا است که بخش عمده ساختار سازمانی گروه به آن اختصاص یافته است. مپنا با بیش از ۵۶۰۰۰ مگاوات، پروژههای نیروگاهی خاتمه یافته، در دست اجرا و آتی خود، در تأمین حدود ۹۰ درصد از ظرفیت نصب شده نیروگاههای کشور مشارکت فعال داشته است. از سوی دیگر گروه مپنا به عنوان سرمایه گذار پروژه های نیروگاهی، هم اکنون چندین پروژه را، در چارچوب روشهای ساخت، بهرهبرداری و واگذاری، تملیک و بهرهبرداری با ظرفیت حدود ۷۰۰۰ مگاوات و ارزش بیش از ۲٫۵ میلیارد یورو، در دست اقدام دارد. همچنین گروه مپنا تنها سازنده کلیه تجهیزات اصلی نیروگاههای حرارتی، از جمله توربینهای گازی و بخاری، تجهیزات جانبی توربین، پره توربین، ژنراتور، بویلرهای بازیاب حرارتی، بویلرهای معمولی و تجهیزات جانبی آنها تحت لیسانس شرکتهای معتبر جهانی در ایران میباشد. در خرداد ماه سال ۱۳۹۲ گروه مپنا با آغاز احداث کارخانه تولید پره توربین بادی، فعالیت در عرصه انرژیهای تجدیدپذیر را رسماً آغاز کرده است.
این گزارش می افزاید: گروه مپنا در حال حاضر نه تنها در زمینه تولید تجهیزات اصلی این صنعت نظیر توربوکمپرسورهای خطوط لوله انتقال گاز فعالیتی پررنگ دارد، بلکه در اجرای پروژههای مختلف نظیر توسعه میادین، حفاری در خشکی و دریا، واحدهای فرایندی میاندستی و پاییندستی، تأسیسات جانبی و یوتیلیتی و ساخت مخازن، فعالیتی چشمگیر دارد و در ادامه فعالیت های خود در بخش نفتی تفاهم نامه همکاری میان مپنا و شرکت ملی نفت ایران برای مطالعه توسعه 2 میدان نفتی آب تیمور و منصوری امضا شده است. براساس این تفاهمنامه، شرکت مپنا باید مطالعه این دو میدان را در مهلت تعیین شده انجام و تحویل دهد.
یادآور می شود: مپنا تاکنون 50 میلیارد دلار در پروژه های مختلف سرمایه گذاری کرده است.
نظر شما