به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، روح الله حمیدی نیا قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ظهر امروز ( 23 اردیبهشت ) در حاشیه بازدید از مرکز بیماریی های خاص شهرستان جیرفت در جمع خبرنگاران گفت: 530 تالاسمی ماژور در جنوب کرمان وجود دارد که تعداد بروز تالاسمی ماژور از 14 مورد بروز در سال 92 به 7 مورد در سال 94 کاهش یافته است.
وی افزود: مشکلات بروز تالاسمی ماژور در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت یکی از موارد مهم انجام ازدواج های غیر رسمی در برخی مناطق که از قبل در فرهنگ مردم بوده است و هنوز هم وجود دارد که تلاش داریم جلوی آن را از طریق ائمه جمعه و غیره بگیریم.
حمیدی نیا افزود: در برخی موارد شاهد هستیم که به دلیل مشکلات مالی و فاصله تا محل انجام آزمایشات لازم و تجربه های فرهنگی، قبل از انجام آزمایش های مورد نیاز ابتدا اقدامات مراسم ازدواج را انجام می دهند و یکی دو روز قبل از تاریخ عقد مراجعه می کنند لذا زمانی هم که پزشک در موارد مشکوک درخواست تکرار آزمایش و یا طی دوره درمان را دارد آنها دیگر کارهای خود را انجام داده اند و باعث می شود که عقد محلی انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه معمولا در مناطق جنوبی فاصله بین ازدواج و بارداری زیاد نیست بعد از مدتی هم شاهد به دنیا آمدن بچه تالاسمی خواهیم بود.
قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه ازدواج های فامیلی، تغذیه و یکسری خرده فرهنگ های غلط منطقه تأثیر گذار در بروز تالاسمی ماژور در منطقه هستند، ادامه داد: آمار تالاسمی در جنوب کرمان رو به کاهش است و سیر نزولی دارد اما وزارت بهداشت در نظر دارد که حتی یک مورد تالاسمی ماژور متولد نشود اما متاسفانه گاهی اوقات شاهد نوزادانی هستیم که تالاسمی دارند.
نظر شما