روش حوزه علمیه در انتخابات باید روش رهبر معظم انقلاب باشد

خبرگزاری شبستان: آیت الله فاضل لنکرانی بابیان اینکه روش حوزه علمیه در انتخابات باید روش رهبر معظم انقلاب باشد، گفت: انتخابات مهم است، روحانیون براي تشويق مردم به حضور در انتخابات تبلیغ کنند، اما روش حوزه علمیه باید روش مقام معظم رهبری(مدظله) باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، استاد درس خارج حوزه علمیه امروز(20 اردیبهشت) در درس خارج فقه با عرض تبریک به مناسبت فرارسيدن نيمه شعبان و همچنین موضوع انتخابات ریاست جمهوری، عنوان کرد: ما نباید حوزه علمیه را در مسیر گروه‌ها و جناح‌های سیاسی قرار دهیم.

 

حوزه علمیه متعلق به امام عصر(عجل الله تعالی فرجه) است

 

وی با بیان اینکه امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) صاحب اصلی عالم وجود هستند، اظهار داشت: شیعیان به ویژه حوزویان مدعی انتساب مضاعف بین خود و حضرت ولیّ عصر(عجل الله تعالی فرجه) هستند و خود را سرباز آن حضرت می‌دانند.

 

استاد سطوح عالی حوزه علمیه افزود: حوزه علمیه متعلق به امام عصر(عجل الله تعالی فرجه) است و ما باید معرفت خود را نسبت به اصل امامت، خصوصاً نسبت به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) بیشتر کنیم و در هر سال محاسبه کنيم چه مقدار نسبت به قبل معرفت ما به حقیقت حضرت و امامت بیشتر شده است.

 

آیت الله فاضل لنکرانی به حدیثی از امام صادق(علیه السلام) که فرمودند: «إِنَّ لَنَا دَوْلَةً يَجِي‏ءُ اللهُ بِهَا إِذَا شَاء» براي ما دولتي خواهد بود که زمان تحقق آن فقط با اراده‌ي خدا است»، اشاره کرد و افزود: يکي از بليه‌هاي تاریخی که در دو دهه گذشته بر شیعه رفت، این بود که دائماً گفتند زمان ظهور نزدیک است و براي آن تعيين وقت کردند که اینگونه حرف‌های عوامانه کاملاً بی‌اساس است.

 

وی تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) در پاسخ به سوالی درباره زمان ظهور، تعبیر «کَذِبَ الوَقَّاتُون» را به کار بردند؛ از حضرت پرسيدند امام چه زماني قيام مي‌فرمايند؟ حضرت فرمودند: مَثَل ظهور، مانند قیامت است، همانطور که زمان قیامت را احدي غیر از خدا نمی‌داند، زمان ظهور هم همینطور است.

 

به مردم نگوئیم ظهور نزدیک است

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(علیهم السلام) بیان داشت: من نمی‌خواهم بگویم زمان ظهور خیلی طولانی است، شايد فردا باشد يا یک ماه دیگر یا یک سال يا صد سال دیگر، ما نمی‌دانیم، اما به مردم نگوئیم ظهور نزدیک است؛ این حرف ریشه دینی ندارد، نه دلیلي بر آن داریم و نه قرینه‌اي.

 

آیت الله فاضل لنکرانی ادامه داد: برخی تصور مي‌کنند این صد ساله‌ی اخیر، آخر الزمان است، در حالی که از زمانی که اسلام ظهور کرد، معروف بود اسلام دین آخر الزمان است.

 

متأسفانه در چند دهه اخیر، ضربه‌های اعتقادی فراوانی در مورد امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) به مردم و خصوصا جوانان وارد شده است

 

استاد درس خارج حوزه علمیه قم عنوان کرد: متأسفانه در چند دهه اخیر، ضربه‌های اعتقادی فراوانی در مورد امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) به مردم و خصوصا جوانان وارد شده است؛ ما نمی توانیم برخی اتفاقات را به عنوان علائم ظهور تلقی کنیم، امروز راهپیمایی اربعین اتفاق مبارکی است و شیعه باید به آن بها بدهد، اما ما حق نداریم آن را جزء علائم ظهور عنوان کنیم.

 

آیت الله فاضل لنکرانی یادآورشد: ائمه اطهار(علیهم السلام) پنج مورد را جزء علائم حتمی ظهور مطرح کردند و درروایات آمده است که: «قَبْلَ قِيَامِ الْقَائِمِ خَمْسُ عَلَامَاتٍ مَحْتُومَاتٍ الْيَمَانِيُّ وَ السُّفْيَانِيُّ وَ الصَّيْحَةُ وَ قَتْلُ النَّفْسِ الزَّكِيَّةِ وَ الْخَسْفُ بِالْبَيْدَاءِ؛ یمانی، سفیانی، صحیه آسمانی، شهادت نفس زکیه و خسف بیداء».

 

علم به ظهور مختص خدای تبارک و تعالی است

 

وی با بیان اینکه علم به ظهور مختص خدای تبارک و تعالی است، اظهار داشت: ما باید به مردم بگوییم که شما باید منتظر واقعی باشید تا حضرت ظهور کنند؛  امام صادق(علیه‌‌السلام) در این روایت با اشاره به آيه 187 سوره اعراف مي‌فرمايد: «لا يُجَلّيها لِوَقْتِها إِلاّ هُوَ ثَقُلَتْ فِي السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ لا تَأْتيكُمْ إِلاّ بَغْتَةً يَسْئَلُونَكَ كَأَنَّكَ حَفِيُّ عَنْها قُلْ إِنَّما عِلْمُها عِنْدَاللهِ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النّاسِ لا يَعْلَمُونَ»؛ همانطور که قیامت ناگهاني است، ظهور هم ناگهاني است، حتي خود حضرت هم آن را نمي‌داند بر حسب تشبیه به قیامت در این آیه شریفه که مي‌فرمايد: «يَسْئَلُونَكَ كَأَنَّكَ حَفِيُّ عَنْها»، از توی پیامبر راجع به قیامت سؤال می‌کنند گویا تو آگاه بر قیامت هستی، به آنها بگو که علم به قيامت فقط نزد خدا است.

 

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(علیهم السلام) بیان کرد: علم به قیامت و علم به ظهور از جمله علوم غیبت هستند که تنها مختص خداوند است و غیر از خداوند، کسی از آنها اطلاع ندارند؛ حتی حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه) هم از زمان ظهور اطلاعی ندارند.

 

آیت الله فاضل لنکرانی یادآور شد: امام صادق(عليه السلام) می‌فرماید: «مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَكُونَ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِمِ فَلْيَنْتَظِرْ وَ لْيَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحَاسِنِ الْأَخْلَاق‏؛ کسي که مي‌خواهد از اصحاب حضرت باشد، بايد انتظار کشد و اهل ورع و تقوا باشد، اهل ناسزا گفتن و تهمت زدن به ديگران براي رسيدن به مقام نباشد».

 

باید بر مظلومیت نظام جمهوری اسلامی ایران گریه کرد/ لباس روحانیت نباید خرج افراد و جناح‌ها شود

 

وی با بیان این که باید بر مظلومیت نظام جمهوری اسلامی ایران گریه کرد، تصریح کرد: امروز متأسفانه شاهد دزدی، تهمت، اختلاس و فساد در جامعه هستیم، در حالی که اگر انسان ورع داشته باشد و منتظر واقعی باشد، مرتکب این مسائل نمی شود.

 

استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم با بیان این که لباس روحانیت نباید خرج افراد و جناح‌ها شود، گفت: ما نباید حوزه را در مسیر گروه‌ها و جناح‌هاي سياسي قرار دهیم، حوزه علمیه، حوزه‌ی امام زمان(علیه السلام) و این لباس، لباسِ سربازی امام زمان(ع) است.

 

روش حوزه علمیه در انتخابات باید روش رهبر معظم انقلاب باشد

 

آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به این که روحانیون نباید طرفدار کاندیدای خاصی باشند، تأکید کرد: ما باید ملاک‌هاي تشخيص أصلح را برای مردم بگويیم و از کيان روحانيت مراقبت کنیم.

 

وی بابیان اینکه روش حوزه علمیه در انتخابات باید روش رهبر معظم انقلاب باشد، عنوان کرد: انتخابات بسیار مهم است، روحانیون براي تشويق مردم به حضور در انتخابات تبلیغ کنند، اما روش حوزه علمیه باید روش مقام معظم رهبری(مدظله العالی) باشد.

 

روحانیون باید مردم را به حضور حداکثری در انتخابات دعوت کنند

 

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم اظهار داشت: روحانیون باید مردم را به حضور حداکثری در انتخابات دعوت کنند، آنها را به تحقیق و بررسی ملاک‌های مورد نظر تشويق کنند؛ اما اينکه منِ طلبه بگویم باید این فرد را انتخاب کنی و اگر این را انتخاب نکنی، به اسلام ضربه زدی، اینها قابل قبول نیست و اين روش به حوزه علمیه ضربه می‌زند.

 

آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: ما طلبه‌ها بايد براساس ملاک‌های الهی و وظیفه شرعی عمل کنيم؛ اگر حوزه بخواهد حفظ شود، نباید در یک جریان خاص يا جناح و گروه خاصی قرار بگیرد.

 

حوزه علمیه باید برای انقلاب اسلامی بماند

 

وی افزود: طلاب و روحانیون براي تشويق مردم به حضور در انتخابات تبلیغ کنند، البته اگر کسی به شما گفت من شما را یک طلبه‌ی متدین می‌دانم، نظر شما چیست؟ حتماً نظرتان را بگويید. فرق است بین اینکه از شما به عنوان یک فرد مورد اعتماد نظرخواهی کنند، با آنکه بخواهيد از منبر برای تبليغ افراد استفاده کنيد.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: حوزه علمیه باید برای انقلاب اسلامی بماند، حوزه علمیه باید برای ولایت فقیه و دفاع از خون شهدا بماند؛ بنابراین روحانیون و فضلای حوزه ملاک‌های یک رئیس جمهور انقلابی و دینی را برای مردم بازگو کنند.

 

کد خبر 627984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha