به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، منوچهر مهرام پیش از ظهر امروز (20 اردیبهشت) در مراسم اختتامیه جشنواره استاني سفیران سلامت که در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: متاسفانه مصرف سیگار و دخانیات در جامعه ما کم نشده است و به همین دلیل بیماری هایی مانند سرطان، فشارخون و بيماری های قلبی و عروقی بسیار است.
وی ادامه داد: مصرف بالای نمک، شکر، روغن، فست فودها هم عامل دیگری در افزایش انواع بیماری ها است بنابراین به جای زیاد کردن بیمارستان ها و مراکز درمانی، باید کاری کرد که مردم بیمار نشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: برای اینکه مردم بیمار نشوند باید پیشگیری کرد و پیشگیری با آموزش ممکن است و گاهی با یک آموزش ساده می توان جلوی یک ضربه مغزی یا مرگ را گرفت و این کاری است که شما سفیران سلامت انجام می دهید.
وی عنوان کرد: کاری که شما دانش آموزان به عنوان سفیران سلامت انجام می دهید بسیار ارزشمند است و ثواب هم دارد و می تواند از بروز یک اتفاق بد جلوگیری کند.
مهرام با اشاره به اجرای طرح آهن یاری در مدارس تصریح کرد: گاهی این باور غلط در بین دانش آموزان وجود دارد که قرص آهن، ایرانی است و هیچ فایده ای ندارد در صورتی که مصرف آن لازم است زیرا بدن نیاز به خونسازي دارد و این امر روی رشد و نمو، خواب، خلق و خو و غیره اثر می گذارد.
وی تاکید کرد: ما در استان 5 هزار و 496 سفیر سلامت داریم که طی یکسال گذشته 33 هزار نفر دانش آموز مورد آموزش قرار گرفته اند.
در ادامه معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان قزوين اظهار کرد: آموزش و پرورش از اهمیت بالایی برخوردار است و امیدواریم اولویت دولتمردان باشد زیرا کانون خلق دنیای آینده است و باید مورد توجه همه دستگاه ها باشد.
عین الله صادقی افزود: سواد سلامت موضوعی است که بسیار مهم است و بر اساس جدیدترین آمار، سالانه 330 هزار مرگ و میر داریم که 80 هزار نفر بر اثر فشارخون، 53 هزار مورد بر اثر افزایش چربی و 31 هزار مورد هم بر اثر قند و دیابت است بنابراين باید بکوشیم سواد سلامت را در آموزش و پرورش ارتقا دهیم.
وی توضیح داد: گروه های همسال تاثیر بسزایی روی هم دارند بنابراین برای بهره گیری از این رویکرد، توانمند ساختن دانش آموزان و توسعه رفتارهای مناسب و تغییر رفتار نامناسب جشنواره نوجوان سالم برگزار شد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره سفیران سلامت گفت: خود مراقبتی، بهداشت فردی، پیشگیری از بیماری، تغذیه سالم، اهمیت ورزش و تحرک در سلامت و نقش محیط زیست و راه های حفظ آن از جمله موضوعات این جشنواره بود که 26 هزار و 870 اثر با موضوعات مذکور در قالب نقاشی، روزنامه دیواری، مقاله و عکس به دست ما رسید.
وی خاطر نشان کرد: اين جشنواره امروز در مرحله استاني برگزار شد که برگزيدگان به مرحله کشوری راه می يابند و در جشنواره سفیران سلامت 532 مدرسه درگیر بودند.
نظر شما