گلاب کاشان در کشورهای حوزه خلیج فارس و اتحادیه اروپا

خبرگزاری شبستان: ایرانیان از نخستین کسانی هستند که از گذشته‌های دور به ویژگی‌های خوراکی و درمانی گل سرخ پی برده‌اند و سالانه حدود ۲ هزار تن گلاب و اسانس معادل ۷۰ درصد کل صادرات کشور از کاشان به کشورهای حوزه خلیج فارس و اتحادیه اروپا صادر می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایرانیان از نخستین کسانی هستند که از گذشته‌های دور به ویژگی‌های خوراکی و درمانی گل سرخ (محمدی) پی برده‌اند. طبق اسناد بین‌المللی، مبداء تولید گلاب، ایران و مبداء تولید اسانس گل سرخ (محمدی) و عصاره گلبرگ‌های تازه، یونان ذکر شده‌است. براساس مدارک جدید، ایرانیان اولین قومی بودند که از گل سرخ، اسانس و گلاب را به روش تقطیر به دست آوردند و سپس این فن را به سایر نقاط دنیا انتقال دادند. ابن سینا دانشمند بزرگ ایرانی، تحقیقات وسیعی در مورد استخراج اسانس‌ها به روش تقطیر داشته‌است. سالانه در کاشان، در مراسم جشن گلاب‌گیری ۱۵۰۰۰ تن گلاب سنگین تولید می‌شود.

 

بنابراین گزارش، با توجه به تولیدات گلاب در کاشان؛ سالانه حدود 2 هزار تن گلاب و اسانس معادل 70 درصد کل صادرات کشور از این شهرستان به کشورهای حوزه خلیج فارس و اتحادیه اروپا صادر می شود.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از حمیدرضا مومنیان، فرماندار کاشان نوشته است: "پیش بینی می شود امسال افزون بر هفت هزارتن گل محمدی ازسطح 2 هزارو 500 هکتار زمین های زیر کشت این محصول برداشت شود. از این میزان برداشت گل محمدی، سالانه حدود 15 هزار تن گلاب مرغوب در 600 کارگاه صنعتی و سنتی تولید می شود. برای نخستین بار 200 کیلوگرم اسانس گل محمدی با ارزش تقریبی هر کیلو 250 میلیون ریال به کشورهای عضو اتحادیه اروپا صادر شد."

 

وی همچنین 70 هزار نفر روز اشتغال در موسم گل چنین و گلابگیری در شهرستان کاشان را یادآوری کرد و گفت: زندگی هشت هزار و 500 خانواده کشاورز به کشت، تولید و برداشت گل محمدی وابسته است که این صنعت پنج هزار شغل پایدار و ثابت ایجاد کرده است.

 

یادآور می شود: گلستان های بخش های قمصر، برزُک، نیاسر، جوشقان و کامو، بخش مرکزی و روستاهای شهرستان کاشان به عنوان مهم ترین مرکز تولید گل محمدی و گلاب در کشور مطرح هستند. این شهرستان دارای 25 کارخانه صنعتی و یک هزار و 500 کارگاه سنتی و بیش از سه هزار و 500 دیگ است که در حال تولید گلاب، عرقیات گیاهی، اسانس و عطر گل محمدی بوده و زمینه اشتغال 10 هزار بهره بردار را فراهم آورده است که در زمان کاشت، داشت و برداشت این رقم به 22 هزار نفر افزایش می یابد.

کد خبر 627755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha