به گزارش خبرنگار پارلمان خبرگزاری شبستان، بررسی بدعهدی فرانسوی ها در توسعه فرودگاه امام، توسعه آبخیزداری راهی برای مدیریت منابع، امضای مکرون پای قراردادهای اقتصادی تهران و پاریس برخی از اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
بررسی بدعهدی فرانسوی ها در توسعه فرودگاه امام خمینی در کمیسیون عمران
محمدرضا رضایی کوچی در گفت وگو با خانه ملت، با اشاره به لغو تفاهنامه ی سرمایه گذاری فرانسوی ها در فرودگاه امام خمینی (ره)، گفت: هر نوع تفاهم نامه و قراردادی که منعقد می شود، زمان و هزینه زیادی برای آن صرف شده، لذا زمانی که به مرحله تفاهم و امضای قرارداد می رسد، باید ضمانت نامه های محکمی داشته باشد، تا طرف مقابل نتواند بدعهدی کند.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه با بدعهدی یک شرکت در واقع افتتاح یک پروژه به تعویق می افتد، افزود: قراردادهای بین المللی باید با ضمانت نامه های مستحکمی منعقد شود، تا طرف مقابل موظف به ارائه فعالیت ها در قالب قرارداد باشد و این گونه برخورد خارجی ها به ویژه فرانسوی ها با پروژه های بزرگ ایران بسیار ناپسند بوده و برای کشور گران تمام می شود.
رضایی کوچی با اشاره به اینکه برخی کشورهای اروپایی منتظر تصمیمات رییس جمهور آمریکا هستند، تا قراردادهای خود را اجرایی کنند، ادامه داد:برخی کشورهای اروپایی برای سرمایه گذاری در ایران با آمریکایی ها هماهنگ کرده و از آنها سوال می کنند، که آیا در حال حاضر در ایران سرمایه گذاری کنیم یا خیر و یا حتی در فلان پروژه مشارکت داشته باشیم یا خیر.
وی با بیان اینکه کمیسیون عمران مجلس دلایل لغو تفاهم نامه فرانسوی ها برای توسعه فرودگاه امام خمینی را بررسی می کند، یادآور شد: از مسئولان وزارت راه و شهرسازی برای ارائه توضیحات در این خصوص و بررسی این موضوع که آیا تفاهم نامه ضمانت های لازم را داشته است، یا خیر برای حضور در کمیسیون دعوت می شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود:کمیسیون عمران و مجلس نسبت به انعقاد قراردادهای عمرانی حساسیت دارد و هرگونه قراردادی که در این حوزه منعقد می شود، را بررسی می کند.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه انتقال تکنولوژی یکی از موارد مهمی است، که در قراردادهای جدید باید مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: پس از لغو تحریمها علیه ایران، بسیاری از سرمایهگذاران خارجی برای حضور در ایران ابراز تمایل کردند، لذا با ایران باید از بین متقاضیان هر کدام که منفعت بیشتری برای منافع ملی داشته، انتخاب کند.
گام مثبت دولت در اختصاص اعتبار ۵۵ میلیاردی به ۵ استان سیلزده کشور/ توسعه آبخیزداری راهی برای مدیریت منابع
علی اکبری در گفت وگو با خانه ملت، درباره مصوبه هیات وزیران مبنی بر اختصاص 55 میلیارد تومان به 5 استان سیل زده کشور از جمله فارس، افزود:این اقدام دولت قابل تقدیر است زیرا 90 درصد بودجه کشور صرف هزینه های جاری می شود که دولت ناچار به پرداخت آن است لذا اینکه در این شرایط دولت توجهی به مناطق سیل زده داشته را می توان اقدام مثبتی قلمداد کرد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری روند امدادرسانی به سیل زدگان استان فارس، ادامه داد: هلال احمر تلاش زیادی برای امدادرسانی به سیل زدگان کرد و با احساس مسئولیت حضور فعالی در مناطق سیل زده داشت.
این نماینده مردم در مجلس دهم، درباره میزان خسارت های جانی و مالی، تصریح کرد: در استان فارس کمتر شاهد خسارت های جانی بودیم اما برخی از منازل خشتی آسیب زیادی دیدند که البته نعمت بارش باران در این استان بیش از خسارت های آن بود زیرا بسیاری از زمین های کشاورزی و سدها جان تازه ای گرفتند.
وی درباره اظهارات معاون جمعیت هلال احمر مبنی براینکه می توان 25 درصد هزینه های حوادث طبیعی را با ارایه آموزش همگانی کاهش داد، تاکید کرد: جدای از بحث آموزش توجه به فعالیت های عملیاتی امری ضروری است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی، گفت: توسعه آبخیزداری در استان ها اقدامی است که در کنار ارایه آموزش همگانی می تواند به کنترل منابع و هزینه ها در زمان وقوع حوادث طبیعی کمک کند.
امضای مکرون پای قراردادهای اقتصادی تهران و پاریس / اشراف رئیس جمهوری جدید فرانسه درباره جایگاه ایران
سید حسین نقوی حسینی در گفت و گو با خانه ملت گفت:فرانسه از کشورهایی است که از حدود 3 قرن پیش تا امروز با ایران روابط تجاری و اقتصادی گسترده ای داشته است اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحت تاثیر لابی های صهیونیستی و اعراب مرتجع دارای افت و خیزهایی شده است.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت: پیروزی امانوئل مکرون اتفاقی است که سایه نئوناسیونالیسم مارین لوپن را از فرانسه دور کرد.
وی در ادامه افزود: رویکرد مستقل مکرون در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری فرانسه اتفاقی امیدوار کننده است که بر توسعه روابط پاریس با تهران تاثیرگذار خواهد بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: امضای مکرون پای قراردادهای اقتصادی فرانسه با ایران موضوعی است که به اشراف رئیس جمهوری فرانسه درباره جایگاه جمهوری اسلامی منجر شده است.
وی تصریح کرد: توسعه روابط فرانسه با ایران اتفاقی مثبت است که قطعا برای هردو کشور حائز اهمیت طلقی می شود که سود سرشاری را برای طرفین به ارمغان می آورد.
نقوی حسینی گفت: صنایع خودروسازی فرانسه و صنایع هوایی این کشور به شدت نیازمند دسترسی به کارخانجات و بازار ایران است که از این موضوع می توان در بهبود روابط سیاسی دو کشور در جهت منافع ملی کشورمان بهره گرفت.
این نماینده مجلس دهم گفت: قطعا ترامپ از نتیجه انتخابات فرانسه راضی نیست و همین موضوع مجادلات اتحادیه اروپایی با آمریکا را تشدید خواهد کرد.
وی تاکید کرد: شکاف اروپا با آمریکا فرصتی است که تهران از آن نهایت بهره را در شراکت با بروکسل در به چالش کشیدن یکجانبه گرایی واشنگتن کسب خواهد کرد.
معترضان به رد صلاحیت انتخابات شوراها تا ۱۸ اردیبهشت فرصت اعتراض دارند
فرهاد تجری، سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در نشست خبری امروز خود (شنبه 16 اردیبهشت) برگزار شد، گفت: افرادی که در حال حاضر عضو هیئت نظارت مرکزی انتخابات شورا هستند منتخب نمایندگان مردم هستند و همین افراد نیز هیئت نظارت استانی را انتخاب می کنند.
وی اظهار داشت: وضعیت رد صلاحیتهای صورتگرفته در هیئتهای اجرایی و هیئتهای نظارت شهرستانها در هیئت نظارت استانی بررسی می شود و در مواردی که اعتراضی باشد ما آن را در هیئت مرکزی نظارت مورد بررسی قرار می دهیم.
تجری بیان کرد: هیئت های نظارت استانی تا ساعت 18 فردا یکشنبه 17 اردیبهشت ها باید به اعتراضات رسیدگی کنند و نتایج را به معترضان رد صلاحیت شده و هیئت مرکزی نظارت ارایه کنند.
وی ادامه داد: پس از ابلاغ نتیجه بررسی صلاحیت ها داوطلبانی که اعتراض داشته باشند 24 ساعت فرصت دارند شکایت خود را به هیئت مرکزی نظارت اعلام کنند یعنی در واقع معترضان می توانند تا ساعت 18 روز دوشنبه 18 اردیبهشت با مراجعه حضوری و یا با ارسال شکایت خود به شماره فکس 77688919 و 77688919 اعلام کنند و نتیجه شکایت خود را از طریق شماره تلفن 77688911 از کمیته حقوقی هیئت مرکزی مورد پیگیری قرار دهند.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا ادامه داد: هیئت مرکزی نظارت تا پایان روز سه شنبه 19 اردیبهشت به شکایات رسیدگی می کند و در روز 20 اردیبهشت اسامی نهایی افراد را به وزارت کشور اعلام می کند.
تجری خاطرنشان کرد: هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها با کسانی که به دنبال مهندسی کردن فضای انتخابات هستند، برخورد می کند و ملاک ما در این زمینه قانون است.
وی ادامه داد: ما نمی گوییم در روند بررسی صلاحیت ها اشتباهی نشده اما تایید صلاحیت برخی افراد که دارای سابقه فساد و یا فعال در حوادث 88 بودند برای ما جای تعجب دارد به همین دلیل ما صلاحیت این افراد را در هیئت مرکزی نظارت مورد رسیدگی قرار می دهیم.
تجری تاکید کرد: قطعا نظر دستگاه های امنیتی و وزارت اطلاعات در مورد بررسی صلاحیت ها برای ما ملاک است و صرف محکوم بودن افراد برای ما ملاک نیست یعنی اگر امکان استعلام از سپاه پاسداران و مراجع دیگر باشد ما این کار را انجام می دهیم.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت در انتخابات شوراها در مورد رد صلاحیت اقلیت های دینی با توجه به نامه آیت الله جنتی در این زمینه گفت: هنوز گزارشی در این زمینه به ما نرسیده است و ما باید منتظر گزارش های استانی باشیم و بعد در این زمینه اظهارنظر و یا قضاوت کنیم.
توزیع ۸۰۰ هزار هولوگرام امنیتی در هیاتهای استانی
حسین بحیرایی، دبیر اجرایی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور با اشاره به این که دفترچههای آموزشی ناظران، سرناظران و بازرسان نیز در 70 هزار نسخه تهیه و در حال تحویل است، افزود: مهرهای امنیتی با قدرت ضرب 5 هزار استمپ سفارش داده شده بود که به صورت کاملا محرمانه تهیه و تولید شدند. هماکنون در حال تحویل این مهرها به دبیران اجرایی استانها هستیم که در میان هیات نظارت شهرستان و بخش توزیع شود.
دبیر اجرایی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور با تاکید بر برگزاری انتخاباتی سالم و به دور از هر گونه شائبه در پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی کشور، از طراحی هولوگرامهای خاص برای الصاق به صندوقهای رای خبر داد و گفت: تعداد 800 هزار هولوگرام امنیتی پس از طراحی فوق حساس چاپ شده است که این هولوگرامها ساعتی قبل از رایگیری به صندوقهای رای چسبانده میشود و در صورت هرگونه خدشه، آن صندوق باطل خواهد شد.
بحیرایی افزود: از دیگر اقلامی که برای هیاتهای نظارت سراسر کشور در نظر گرفته شده است، دفترچههای آموزش سرناظران است که به تعداد مشخص تهیه و برای آموزش و مرور روند فعالیتهای اجرایی – نظارتی در اختیار آنها قرار گرفته است.
وی در ادامه از چاپ 110 هزار کارت برای ناظران و سرناظران خبر داد و گفت: این تعداد ناظر وظیفه حفاظت از آرای مردم را در 66 هزار صندوق رای دارند.
وجود ۱/۵میلیون تبعه خارجی غیرمجاز در کشور/برخی از حضور اتباع غیرمجاز سود می برند
مسعود رضایی در گفت و گو با خانه ملت، با تاکید بر اینکه باید از ورود اتباع بیگانه غیرمجاز به کشور جلوگیری کرد،گفت: به نظر می رسد مافیایی پشت قضیه ورود و قاچاق اتباع بیگانه به کشور وجود داشته و به نوعی افراد خاص و بانفوذی از حضور اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور سود و منفعت می برند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه طبق آمارهای اعلام شده از سوی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در بهمن94، یک میلیون و 500 هزار اتباع خارجی غیرمجاز در کشور وجود دارد، گفت: طبق آمار این مقام مسئول در استان تهران 500 تا 700 هزار تبعه غیرمجاز زندگی می کنند که با این اوصاف پایتخت بیشترین سهم را در کشور به خود اختصاص داده است؛ البته این آمارها مربوط به بهمن 94 بوده و احتمال دارد تعداد اتباع غیرمجاز در کشور بیش یا کمتر از این تعداد باشد.
وی با انتقاد از اینکه حضور غیرقانونی اتباع بیگانه افزایش تعداد افراد بی شناسنامه در کشور را به دنبال دارد، گفت: اتباع خارجی غیرمجاز علاوه بر اشغال مشاغل کشور و ایجاد مشکلات بهداشتی، اجتماعی و امنیتی، به طور غیرقانونی با زنان کشور ازدواج می کنند، هر چند این ازدواج ها شرعی است اما غیرقانونی بوده و ثمره چنین ازدواج هایی افزایش میزان تولد کودکان بی شناسنامه و بی هویت در کشور است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه گستردگی مرزهای کشور و بی توجهی نسبت به تقویت آنها یکی از عوامل موثر تردد آزادانه اتباع بیگانه غیرمجاز به کشور است، تصریح کرد: باید مرزها به گونه ای تقویت شود که جلوی ورود اتباع بیگانه به کشور گرفته شود؛ متاسفانه در این باره شاهد اقدام عملی مناسبی نیستیم و حتی در گفت وگویی که با برخی از اتباع داشتیم عنوان کردند که به ازای ورود به ایران مبالغی به برخی نیروهای انتظامی مرزنشین پرداخت و به راحتی وارد کشور شدند.
رضایی با بیان اینکه نیروی های انتظامی و نظامی استان های مرزنشین بیشترین قصور را در ورود اتباع بیگانه غیرمجاز به کشور دارند، گفت: برخی به دلیل منافع مالی و اقتصادی در ورود اتباع بیگانه غیرمجاز به کشور نقش دارند؛ البته به نظر می رسد فقر اقتصادی و بیکاری از عوامل عمده قاچاق اتباع بیگانه به کشور باشد.
نماینده مردم شیراز در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه اشتغال استان های مرزنشین برای مقابله با معضل قاچاق انسان و کالا باید مورد توجه جدی قرار گیرد، افزود: می طلبد در استان های مرزنشین نسبت به ایجاد بازارچه و احیای شغل های بومی اقدام کرد تا افراد به سمت قاچاق کالا و انسان روی نیاورند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، از عدم تعیین تکلیف لایحه ساماندهی اتباع بیگانه از سوی وزارت کشور انتقاد کرد و ادامه داد: بهتر است وزارت کشور هر چه سریع تر نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه غیرمجاز اقدام کند تا شاهد اشغال مشاغل کشور و همچنین تولد فرزندان بی هویت نباشیم.
نظر شما