به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، ضیاء رضایی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان ایلام، صبح امروز (19 اردیبهشت) در نشست کمیتههای تخصصی شورای زکات این استان، اظهار کرد: فلسفه زکات در اصل ریشهکن کردن فقر و برطرف کردن نیازهای های نیازمندان جامعه است.
وی، بابیان اینکه اگر زکات در جامعه بهطور کمال و مناسب پرداخت شود، بسیاری از مشکلات افراد نیازمند جامعه مرتفع میشود، تصریح کرد: در چند سال گذشته بحث زکات قانون شده و دبیرخانه شورای زکات در استان به ریاست نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه ایلام، قایم مقامی استاندار و دبیر کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تشکیلشده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان ایلام، یادآور شد: کمیتههای تخصصی اطلاعرسانی به ریاست صداوسیمای مرکز ایلام، کمیته تبلیغات و فرهنگسازی با ریاست سازمان تبلیغات اسلامی و کمیته مالی و پشتیبانی به ریاست کمیته امداد امام خمینی (ره) تشکیلشده است.
رضایی، بیان کرد: برای ترویج این واجب الهی باید از تمام ظرفیتها و توانمندیهای استفاده کرد و در مسیر مبارزه با فقر و ایجاد زمینههای لازم برای رفاه هر چه بیشتر جامعه گام برداشت.
وی، بابیان اینکه در سال جاری 10 میلیارد و 158 میلیون ریال زکات در استان جمعآوریشده است، گفت: جمع آوری زکات در سال ۹۵ نسبت به سال ماقبل آن حدود ۶۵ درصد رشد داشته است و در سال 96 پیشبینی میشود که شاهد رشد چشمگیری در این زمینه باشیم.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان ایلام، بیان کرد: ظرفیت زکات در استان ایلام بسیار بالاست و باید تلاش شود که این فرهنگ در استان بهصورت گسترده ترویج و فرهنگسازی شود، زکات همانند نماز یک واجب شرعی است که 32 بار در قرآن مورداشاره قرارگرفته و 27 با همراه نماز بیانشده است.
وی، با تأکید بر ضرورت بیان و رعایت نصاب زکات در بخشهای مختلف کشاورزی و دامداری، افزود: بر اساس برنامهریزی انجامشده باید 60 درصد زکات سهم فقرا و 40 درصد به پروژههای عمرانی عامل المنفعه اختصاص یابد که در استان ایلام حدود 82 درصد از زکات سهم فقراست.
رضایی، کمکهزینه تأمین جهیزیه، کمکهزینههای تحصیلی، احداث مسکن محرومان، آزادی زندانیان، تأمین هزینههای ضروری و کمک به بیماران ازجمله موارد مصرف زکات جمعآوریشده است و همچنین در سال گذشته نیز 9 پروژه عمرانی از محل زکات در استان راهاندازی و انجامشده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان ایلام، با تقدیر از فعالیتهای رسانهها و صداوسیمای مرکز ایلام، گفت: پخش احکام زکات در ایام و مناسبتهای سال، تهیه و پوشش برنامههایی با محتوای تأثیر پرداخت زکات در زندگی، انعکاس اقدامات صورت گرفته در زمینه اجرای طرحهای زکات ازجمله برنامههایی است که میتواند در برنامههای رسانهها موردتوجه قرار گیرد.
وی، در پایان خاطرنشان کرد: تلاش روحانیون مستقر و اعزامی در راستای ترویج امر زکات، توزیع احکام زکات، زمینهسازی و تعامل مدیران و ارتباط چهره به چهره با مودیان، کشاورزان و دامداران و هماهنگی و تعامل با سایر دستگاههای از برنامههای دیگر در راستای ترویج فرهنگ زکات است.
گفتنی است، در این نشست مسئولان کمیتههای تخصصی زکات و اعضای حاضر در راستای توسعه و ترویج فرهنگ زکات در سطح جامعه باهم بحث و تبادلنظر کردند.
نظر شما