به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی در نشست کارشناسان آموزش و پژوهش دبیرخانههای استانی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد که 19 اردیبهشتماه در محل این ستاد برگزار شد با تبریک سالروز ولادت امام مهدی (عج) گفت: امیدواریم به حق نورانیت ماه شعبان، دلهای ما آماده ورود به ماه مبارک رمضان به ویژه برای استفاده از معنویت شبهای قدر شود.
وی افزود: عظمت ماه مبارک رمضان به دلیل نزول قرآن است و ارزش این ماه به این دلیل است که ظرف وجود قرآن است و بهترین هدیه الهی در این ماه نازل شده است، این ویژگی مخصوص ماه مبارک رمضان است که یک شب قدر در آن برتر از هزار ماه، حدود 80 سال است.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، خاطرنشان کرد: «رمضان» ماه «تمحیص» یعنی خالص شدن و پاک شدن از گناهان است، بنابراین باید در ماههای رجب و شعبان برای ورود به ماه مبارک رمضان آماده شویم که اگر این مقدمات نباشد شاید آمادگی لازم حاصل نشود.
ارباب سلیمانی اضافه کرد: آمادگی فردی یعنی تطهیر قلب و جوارح و آمادگی جمعی یعنی بیداری و پایداری دو رسالت ما برای ورود به ماه رمضان است، در این ارتباط این پرسش مطرح میشود که آیا هر یک از ما و جامعه ما به ویژه مساجد ما آنطور که شایسته است، برای ورود به این ماه آماده هستند؟
وی گفت: یکی از مقدمات مناسبتی ورود به ماه مبارک رمضان، میلاد فرخنده امام زمان (عج) است که در همین روزها مومنان در شرایط حال حاضر در سراسر جهان برای برقراری ارتباط با ساحت آخرین منجی، آماده میشوند، دعای کمیل برای قرائت در شب نیمه شعبان تعبیه شده البته به دلیل اهمیت آن قرائت آن در شبهای جمعه نیز توصیه شده است.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان اینکه احیا و شب زندهداری توصیه دیگری برای درک نیمه شعبان است و همه این توصیهها و تدابیر به منظور برقراری ارتباط روحی و معنوی با ساحت مقدس حضرت مهدی (عج) است، ادامه داد: گاهی برای امور دنیوی مانند شرکت در یک امتحان تحصیلی شبها بیدار هستیم، حال آیا برای احیای نیمه شعبان نیز بیدار و آماده هستیم؟ اگر برای مسجد یا شهر خود برنامهای نداریم آیا میتوانیم خود را آماده نیمه شعبان بدانیم؟ در حالی که توجه به نیمه شعبان و مقدمات آن و چنین اصولی مثل پایبندی به معارف قرآن و عترت شیعه را حفظ کرده و انقلاب اسلامی را پیروز کرده است، بر این اساس باید همیشه اصول و ریشههای دینی را حفظ کنیم.
ارباب سلیمانی ادامه داد: امام زمان (عج) شریک قرآن است بنابراین توجه به قرآن، توجه به ولیالله و توجه به ولیالله، توجه به قرآن است حرکت در صراط مستقیم در گرو پیروی از قرآن و ائمه هدی (ع) است.
وی خاطرنشان کرد: حدود 10 سال از اجرای طرح قرآنی سراسری که امسال ۱۴۵۱ نام گرفته است، میگذرد، حال باید پرسید آیا جامعه ایران آمادگی یک مسابقه بزرگ قرآنی را دارد؟ در ابتدای این طرح، حدود 7 میلیون جلد از کتاب تفسیر سوره «یوسف» چاپ و مسابقه بزرگی بر اساس آن در ماه مبارک رمضان برگزار شد. این تجربه موفق، زمینهساز، برنامهریزی شبکه قرآن گردید تا چنین چنین طرح و مسابقهای را در کشور اجرا کند که ما نیز از آن استقبال کردیم و مساجد نیز مشارکت کردند.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: امروزه در دنیا جابجایی مدیران موجب تغییر سیاستهای اصلی و بنیادین کشورهای پیشرفته و سازمانها نمیشود، بنابراین ما نیز باید زمینهساز استمرار یک عمل صالح با وجود تغییر مدیران شویم و این همان اتفاقی است که در این طرح رخ داده است، و این طرح سراسری با وجود تغییر مدیران شبکه قرآن و معارف سیما همچنان ادامه یافته است.
ارباب سلیمانی گفت: مساجد، پایگاه اصلی قرآن هستند بنابراین وظیفه اصلی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، نیز احیای قرآن است و نباید این وظیفه ذاتی در هیچ شرایطی فراموش نشود.
وی اضافه کرد: در فرهنگ قرآن و سیره اهل بیت (ع) برای ماندگاری هر کاری، زلف آن را با مسجد گره میزنند، این واقعیتی است که در داستان اصحاب کهف دیده میشود، آنجا که مومنان برای فراموش نشدن آن واقعه مهم تصمیم گرفتند مسجدی در کنار غار بسازند، البته شاید کارکردهای این مسجد شبیه کارکردهای مساجد در صدر اسلام نباشد اما ساخت چنین مسجدی در کنار غار اصحاب کهف نشان میدهد که مسجد پیش از اسلام نیز ولو با تفاوتهایی وجود داشته است.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، اظهار کرد: توصیه پیامبر اسلام (ص) به امام علی (ع) برای ساختن مسجدی در محل معرفی ولایت آن حضرت که همان غدیرخم بوده است نیز دلیل دیگری برای اهمیت مساجد در آموزههای اسلام است؛ این مسجد تا زمان به قدرت رسیدن آل سعود در عربستان وجود داشت و همواره زایران بیتالله الحرام در آن توقف میکردند و ضمن عبادت خدا حادثه غدیر را یادآور میشدند.
ارباب سلیمانی، خاطرنشان کرد: اگر بناست فرهنگ قرآن در جامعه جاری شود و ادامه یابد باید کارها را از مسجد شروع کرد، در اینجا ذکر این نکته مهم است که ساخت مراکز قرآنی جدای از مساجد و فرهنگ مسجدی میتواند در آینده مشکلساز شود.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، ادامه داد: این کانونها از بستر طرح 1451 برای گسترش قرآن در جامعه تلاش کنند و اجرای این طرح را جدای از مأموریتهای خود ندانند زیرا خدمت به قرآن جزو وظایف اصلی و ذاتی کانونهای فرهنگی هنری مساجد است.
ارباب سلیمانی خطاب به کارشناسان آموزش و پژوهش دبیرخانههای استانی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: سورههای مُلک و واقعه محور طرح قرآنی 1451 هستند، بکوشیم هر روز این دو سوره را تلاوت کنیم و بدانیم که اولین رسالت ما نسبت به این طرح، انس خودمان با این دو سوره است.
وی ادامه داد: با بیان اینکه کتاب سوره ملک برای ارسال به کانونهای فرهنگی هنری به دست شما میرسد اما اینکه چقدر خودتان آن را مطالعه میکنید مهم است اما بدانید که گاهی به دلیل بیبهرهبودن از این معارف از جامعه عقب میافتیم.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، اضافه کرد: عناصر فرهنگی باید پرچمدار فعالیتهای فرهنگی باشند و برای حفظ این پرچمداری باید با معارف قرآن و مطالعه، انس داشته باشند و این موضوع را به همسر، فرزندان، خویشان و همسایگان خود نیز انتقال دهند.
ارباب سلیمانی با اشاره به برخی آیات قرآن و تفسیر آنها، خاطرنشان کرد: عبادت، آزمایش الهی، آبادانی زمین و شمول رحمت، چهار فلسفه آفرینش انسان هستند.
وی ادامه داد: کارشناسان آموزش و پژوهش دبیرخانههای استانی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، آمادگیهای فردی و جمعی خود را برای اجرای طرح 1451 حفظ کنند که اگر هر فردی، طهارت روح و قلب خود را حفظ کند، آنگاه اقدامات و فعالیتهای اجتماعی او نیز موثر خواهد بود.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، با بیان اینکه آنچه جامعه ما را حفظ کرده است، اتصال به قرآن و شریک قرآن یعنی اهل بیت (ع) است و هر جا این اتصال قطع شده است، دچار مشکل شدهایم، گفت: ما یک مأموریت الهی و یک مأموریت اداری داریم بنابراین باید فراتر از وظایف اداری، وظایف الهی خود را به خوبی انجام دهیم و به فکر سرنوشت و آینده انقلاب باشیم.
ارباب سلیمانی گفت: اگر فردی خود را اصلاح نکند در اصلاح دیگران ناموفق خواهد بود همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند بیش از آنکه در فکر نجات دیگران باشید به فکر نجات خودتان باشید.
نظر شما