به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سیدحمید پورمحمدی، معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، شامگاه دوشنبه(18 اردیبهشت) در جلسه شورای اداری خوزستان گفت: توجه به مشکلات استان خوزستان همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و رئیس جمهور هم در این راستا گام های مهمی برداشت است.
وی با اشاره به سفر هیات دولت در اوایل اسفندماه سال گذشته به خوزستان، افزود: رئیس جمهور در سفر به استان خوزستان به مردم قول داد مشکلات آب و فاضلاب خوزستان را حل خواهد کرد و از سویی دکتر محمدباقر نوبخت نیز به استان سفر و مشکلات موجود را به صورت عینی مشاهده کرد.
پورمحمدی خاطر نشان کرد: پس از آن جلسه شورای برنامهریزی تشکیل و در آن جلسه سازمان برنامه و بودجه موظف شد طرحی را برای حل مشکلات استان خوزستان به جلسه هیأت وزیران ارائه دهد که در این راستا ظرف کمتر از 20 روز، پنج ابرطرح بهعنوان موضوعات مهم استان خوزستان در دستور کار هیأت وزیران قرار گرفت.
وی با بیان اینکه یکی از این طرح ها، موضوع حل مشکلات آب و فاضلاب، شبکه های آب و فاضلاب و شبکه آبرسانی خوزستان بود، ادامه داد: اجرای فاز دوم طرح اراضی 550 هزار هکتاری خوزستان، مهار ریزگردها، احیای کارون و حل مشکلات برق خوزستان دیگر طرح های اولویت دار برای استان خوزستان است.
معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور خاطر نشان کرد: ایجاد تأسیسات فاضلاب در خوزستان به دلایل مختلف از جمله عدم امکان دفع فاضلاب از طریق چاه های جذبی، تخلیه پساب ها به رودخانه ها و محل زندگی مردم که بر سلامت آنها می گذارد را در دستور کار قرار دادیم.
وی ادامه داد: آبرسانی به شهرها و حل مشکلات فاضلاب در دو بخش یکی برای اهواز و دیگری برای 17 شهر دیگر استان و همچنین اصلاح شبکه ها نیز به 6 هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد که در مجموع 9 هزار و 450 میلیارد تومان، فقط برای حل مشکلات آب و فاضلاب نیاز است.
پور محمدی ظهار کرد: طرح های آبرسانی به شهرهای و روستاهای خوزستان با افق 1405 شامل پنج طرح می شود به طوری که شهرها و روستاهای مختلف این استان به پنج منطقه تقسیم و پروژه ها مختلف برای آنها تعریف شده است.
معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با بیان اینکه حل مشکلات آب و فاضلاب خوزستان نیازمند 9 هزار و 540 میلیارد تومان بودجه است، تصریح کرد: در راستای اجرای این طرح آب شهرها و روستاهای استان تحت پوشش قرار می گیرد که 50 درصد این طرح در قالب طرح غدیر با الحاق شهرهای اندیمشک و دزفول است که به سه هزار و 600 میلیارد تومان پول نیاز دارد.
پورمحمدی با بیان اینکه این طرح تقریبا نهایی شده تصریح کرد: یک سوم اعتبارات آن بابت سال اول، به استاندار خوزستان ابلاغ شد تا این کار با سرعت پیش رود و همچنین موضوعات برق، ریزگردها، احیای کارون و فاز دوم اراضی کشاورزی نیز در دستور کار قرار دارند.
وی اذعان داشت: چنانچه بتوانیم این طرحها را اجرایی کنیم، در مجموع حدود 23 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان خوزستان انجام خواهد شد که امیدوارم به واسطه آن شاهد عمران، آبادی و شکوفایی این استان باشیم.
وی عنوان کرد: در بحث تأمین آب و حل مشکلات فاضلاب و شبکهها، بازه زمانی سه ساله را در نظر گرفتهایم و این در حالی است که برای موضوعات ریزگردها، برق و احیای کارون، در حال مطالعه هستیم که طی ماه آینده و براساس بررسی ها، بازه زمانی و میزان اعتبار آن را مشخص خواهیم کرد اما همانگونه که گفتم برآورد تقریبی ما برای این امر حدود 23 هزار میلیارد تومان در مجموع است.
نظر شما