خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جاده ابریشم مسیری تجاری بازرگانی بزرگی بود که خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند میداد. این مسیر در سده پانزدهم میلادی بهمدت ۱۷۰۰ سال، بزرگترین شبکه بازرگانی دنیا بود. کشورمان به عنوان یکی از کشورهایی که در مسیر این جاده قرار دارد از سال گذشته در راستای احیای آن اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است و در این مسیر کشور چین نیز همکاری های بسیاری با ایران داشته تا جایی که در رسانه های خبری از ایران و چین به عنوان احیاگران این مسیر بازرگانی نام برده اند؛ در راستای اقدامات کشورمان برای نوسازی و بهبود این مسیر بهمن ماه سال 94 وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده بود که احیای جاده ابریشم با مرکزیت ایران انجام می شود.
بنابراین گزارش، از آن سال تاکنون اقدامات بسیاری برای احیای راه ابریشم نوین صورت گرفته است و در حال حاضر یک رسانه کشور چین به نقش حیاتی بندر چابهار به عنوان گذرگاهی مهم و حیاتی در طرح احیای راه ابریشم نوین اشاره کرده است.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از تارنمای چاینا ارگ نوشته است: "جمهوری اسلامی ایران از همکاری های فزاینده با چین در احیا و بازسازی راه ابریشم نوین به گرمی استقبال کرده است. اهمیت اجرای این طرح برای چین به حدی ارزشمند است که حتی «شی جین پینگ» رئیس جمهوری این کشور در سفر ژانویه سال گذشته خود به تهران، با مقام های عالیرتبه ایران در این خصوص گفت وگو و تبادل نظر کرده است. ایران و چین به عنوان دو دوست دیرینه، روابط رو به گسترشی را در شرایط مختلف زمانی با یکدیگر تجربه کرده اند و از کمک های هم بهره مند شده اند. ایران و بخصوص بندر چابهار به عنوان یک شاهراه و گذرگاه مهم و بندر دریایی برای راه ابریشم و مرتبط ساختن خطوط دریایی به یکدیگر حیاتی است. مرتبط شدن خطوط دریایی و کشتیرانی نقاط مختلف از طریق بندر چابهار ایران را برای پیشبرد برنامه های راه ابریشم دریایی مهم دانسته است."
یادآور می شود: طرح راه ابریشم باعث شده است تا چین و کشورهای دیگر از طریق دریا و بنادر، مناطق اقتصادی ویژه و خطوط آهن با یکدیگر مرتبط شوند و دهها قطار و کشتی از استان های مختلف بخصوص از شرق چین این روزها بین چین و ایران - چین و پاکستان و چین و اروپا در حرکت باشند تا ایده ایجاد این کمربند بزرگ نهایی شده و تحقق پیدا کند.
نظر شما