افزایش تولید نفت از ميدان نفتي فروزان

خبرگزاری شبستان: ميدان نفتي فروزان يکي از دو ميدان نفتي مشترک ايران با عربستان است که با ساخت یک سکوی سرچاهی این میدان و نصب آن در ماه‌ های آینده، برداشت نفت از این میدان مشترک حداقل ۱۲ هزار بشکه در روز افزایش می‌ یابد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ميدان نفتي فروزان يکي از دو ميدان نفتي مشترک ايران با عربستان است. بيشترين ميزان برداشت ايران از ميدان فروزان مربوط به سال 1366 با 180 هزار بشکه نفت در روز بوده است و تا اوايل دهه 80 ميزان توليد نفت خام از اين ميدان به حدود 40 هزار بشکه در روز کاهش يافت و پيش‌بيني ‌شده بود که با توجه به کاهش ضريب توليد از اين ميدان، ميزان توليد فروزان تا سال 1384 به روزانه 20 هزار بشکه کاهش يابد، به همين دليل اوايل سال 1381 قرارداد اجراي طرح توسعه ميدان فروزان در قالب طرح توسعه ميدان فروزان و اسفنديار بين شرکت ملي نفت ايران و شرکت مهندسي و توسعه نفت (متن) امضا و مدت اجراي پروژه پنج سال و زمان پايان ارديبهشت ماه 1386 تعيين شد.

 

پس از امضاي اين قرارداد، شرکت پتروايران نيز به عنوان پيمانکار عمومي‌پروژه انتخاب شد که به منظور اجراي طرح توسعه با کنسرسيوم شرکتهاي SLP انگليس و تاسيسات دريايي ايران قرارداد امضا کرد و قرار شد ميزان توليد نفت خام از اين ميدان مشترک به 65 هزار بشکه افزايش يابد اما پس از مدتي شرکت نفت فلات قاره به عنوان بهره بردار اعلام کرد که ميدان نفتي فروزان توانايي توليد نفت خام بيشتري را دارد، بنابراين در آن زمان با ايجاد تغييرات تازه در طراحي‌ها و نوع تاسيسات، قيمت پروژه افزايش يافت و به دليل عدم تصويب افزايش قيمت در شوراي اقتصاد، پروژه متوقف، قرارداد اجراي طرح توسعه ميدان نفتي فروزان فسخ و اجراي آن به شرکت نفت فلات قاره واگذار شد.

 

 بنابراین گزارش، پس از آن شرکت ملي نفت ايران با شرکت سايپم تريون هندي براي توسعه ميدان مشترک نفتي فروزان به توافق رسيد و از سوي کارفرماي طرح گفته مي‌شد با اين قرار‌داد پروژه توسعه‌ ميدان نفتي فروزان وارد فاز جديد‌تري شده است، اما بعد از همه اين اقدامات، توليد نفت خام اين ميدان فقط 15 هزار بشکه افزايش يافت و از 65 هزار بشکه به 80 هزار بشکه رسيد.

 

ایسنا در گزارشی درباره وضعیت این میدان نفتی در سال گذشته نوشته بود: "در نهايت طرح توسعه سکوهاي اين ميدان نفتي مشترک به شرکت تاسيسات دريايي واگذار شد و شرکت تاسيسات دريايي براي شتاب بخشيدن در اجراي اين پروژه، ساخت عرشه‌هاي اين ميدان را به يک شرکت خارجي سپرده است.در اين راستا محمدرضا بهاري،معاون فراساحل شرکت مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي ايران گفته که پس از نصب و راه اندازي سکوي دريايي، توليد اين سکوي ميدان فروزان از اواخر سال 95 يا اوايل سال 96 آغاز مي‌شود.وی اعلام کرده سکوي توليد در اواخر شهريور ماه سال 1395 نصب شده و اقدامات لازم برای بهره برداری از آن انجام خواهد شد. سعيد حافظي، مديرعامل شرکت فلات قاره، از آماده شدن دو سکوي ميدان نفتي فروزان در سال جاری خبر داد و اين در حالي است که بنا بوده اواخر سال گذشته توليد زودهنگام از اين ميدان محقق شود که اين امر در خوشبينانه‌ترين حالت به اوايل سال جاري موکول شده است البته در حالي که توسعه ميدان مشترک نفتي فروزان به دليل نبود منابع مالي کافي براي مدتي طولاني متوقف بوده است، مجري طرح توسعه ميدان نفتي مشترک فروزان، از دوبرابر شدن توليد نفت در ميدان فروزان تا سال 95 خبر داده بود."

 

این گزارش می افزاید: حال با ساخت یک سکوی سرچاهی میدان فروزان و نصب آن در ماه‌ های آینده، برداشت نفت از این میدان مشترک حداقل 12 هزار بشکه در روز افزایش می‌ یابد. وزارت نفت در این زمینه به نقل از حمید بورد، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران نوشته است: "شرکت نفت فلات قاره ایران با مجموعه سازه‌ ها و سکوهای خود افزون بر ایفای نقش در زمینه تولید نفت، تثبیت کننده حضور جمهوری اسلامی ایران در آب‌ های خلیج فارس است. مجوز جذب 1.8 تا 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری از محل ماده 12 قانون رفع موانع تولید اخذ شده است و بسته‌های کاری تعریف شده در این بخش به زودی اطلاع رسانی می ‌شود. با اجرای این بسته ‌های کاری، تا 110 هزار بشکه به تولید روزانه نفت و تا 300 میلیون فوت مکعب به تولید روزانه گاز در این شرکت افزوده می ‌شود. غالب این طرح‌ ها با هدف نگهداشت تولید و در چارچوب قراردادهای موسوم به ای.پی.سی.اف اجرایی می ‌شود."

 

یادآور می شود: میدان نفتی فروزان بیش از ٤٠ سال سابقه تولید و توسعه دارد؛ بورگن و یاماما مخازن اصلی این میدان هستند که نفت مخزن بورگن از نوع سنگین با API ٢٠ و نفت مخزن یاماما از نوع سبک با API حدود ٣٦ است. نفت درجای اولیه این میدان ٣,٤ میلیارد بشکه است که از این میان تاکنون کمتر از یک میلیارد بشکه به تولید رسیده و پیش بینی می شود با تکمیل طرح گازرانی و نصب سکوهای F١٨ و F١٩ که در دستور کار شرکت نفت فلات قاره ایران قرار دارد، تولید این میدان مشترک افزایش یابد.

کد خبر 627454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha