خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ شاید به جرأت بتوان گفت یکی از مهمترین نگرانی ها برای انسان نحوه مصرف سرمایه اش است. سرمایه های مختلف انسان اعم از مادی و معنوی نتیجه و حاصل سعی و تلاش فراوان خود و یا پدرانش است. انسان برای نگهداری از سرمایه خود آن را نزد بانک ها و صندوق ها می سپارد تا ضمن در امان ماندن، از آنها استفاده هم کند، اما سوال اینجاست " مهمترین سرمایه انسان چیست؟" البته که عمر مهمترین سرمایه است و در دین مبین اسلام هم بسیار نسبت به استفاده مطلوب از آن تاکید شده است. عمر از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا می کند که انسان توانایی عملی را دارد و بهترین زمان برای انجام اعمال، جوانی است.
جوانی را از سنین 35-15 می دانند اما آنچه که در قوانین اداری اعلام شده 29-18 است. در جوانی انسان علاوه بر قدرت بدنی بالا از دو ویژگی دیگر هم بهره مند است. 1) پاکی و صافی دل 2) امکان توبه و برگشت راحت تر. امروزه در جوامع مختلف از نیروی انسانی به عنوان بالاترین سرمایه هر کشور نام می برند و با توجه به آن، برنامه ریزی می کنند که مهمترین عنصر آن قشر جوان و آماده به کار آن است.
در کشور ما که امروز در بالاترین سطح از این سرمایه به سر می بریم نتوانسته ایم برنامه مناسبی در جهت بهره برداری مناسب آن تهیه نماییم. به ویژه برای متولدین دهه 60 که امروز در کشور به عنوان جوانان نام برده می شوند و جای بسی تاسف است که مسئولی به جای اقدام مناسب و انجام وظیفه خود صورت مساله را پاک و این جوانان را مقصر می دانند اما رهبر معظم انقلاب همواره از نیروی جوان جامعه حمایت نموده اند تا آنجا که اخیرا رده سنی 15 تا 40 سال را برای دریافت مسئولیت اعلام می کنند.
استفاده از نیروی جوان در اسلام فراوان است که می توان به سپردن فرماندهی به عتاب ابن اسید که تنها 21 سال داشت اشاره کرد و یا از اشبه الناس به رسول اکرم که در کربلا نمونه جوان رشید، بصیر و شجاع بود، نام برد او که علی اکبر حسین نام داشت و «روز جوان» نام خود را مدیون او می داند. علی ایحال می طلبد دستگاه های مربوطه هرچه زودتر برای همین جوانان و جوانان آینده برنامه ریزی مناسب اقدام نمایند. بنا بر اعلام مرکز آمار نرخ رشد جمعیت به صفر رسیده که این زنگ خطریست از آینده سالمند ایران.
امین عاملی پور
نظر شما